
از سپتامبر 2025، گوگل قابلیت اتصال خودکار شماره تلفن به حساب گوگل را در گوشی های اندرویدی فعال کرده است. این ویژگی وقتی دستگاه روشن است، شماره سیم کارت را تأیید میکند و آن را به همه حسابهای Google تلفن، از جمله حسابهای کاری و حسابهای ثانویه اضافه میکند.
به گزارش سرویس فناوری تکناکبا این حال، بسیاری از کاربران تا همین اواخر نمی دانستند که این تنظیم به طور پیش فرض فعال است.
حتما بخوانید: چگونه شماره تلفن خود را در حساب Google خود به روز کنیم؟
اتصال خودکار شماره تلفن به حساب Google از چه زمانی شروع شد؟
طبق اسناد پشتیبانی Google، تأیید خودکار شماره تلفن برای کمک به بازیابی حساب و فعال کردن ویژگیهایی مانند پیامرسانی RCS انجام میشود. با این حال، گوگل مشخص نکرده است که چرا این شماره باید به همه حسابهای موجود در یک تلفن مرتبط شود.
وب سایت Android Authority گزارش داد که اسناد گوگل بین ماه اوت تا اکتبر 2025 تغییر کرده است و در نسخه جدید، این ویژگی به طور پیش فرض فعال است. همچنین، یادداشت تغییر خدمات Google Play در 8 سپتامبر 2025 به اجرای خودکار تأیید شماره تلفن هنگام راه اندازی دستگاه اشاره می کند.
برخی از کاربران پس از دریافت ایمیل از آدرس تأیید شماره تلفن رسمی Google متوجه این موضوع شده اند. این پیام ها به آنها اطلاع می دهد که شماره تلفن آنها تأیید شده است.
گوگل با شماره تلفن پیوند شده چه می کند؟
پیوند دادن شماره تلفن فقط به حساب های موجود محدود نمی شود. به گفته گوگل، حساب هایی که در آینده به همان گوشی اضافه می شوند نیز می توانند شماره تایید شده را دریافت کنند. همچنین با تغییر سیم کارت شماره جدید به حساب های وارد شده در دستگاه متصل می شود.
ممکن است Google و اپراتور تلفن همراه شما به صورت دورهای شمارهها را دوباره تأیید کنند. در برخی موارد، این فرآیند ممکن است برای کاربر هزینه داشته باشد. مدیریت این قابلیت نیز باید از طریق خود گوشی انجام شود.

علاوه بر بازیابی حساب، تأیید شماره تلفن به چندین ویژگی دیگر مرتبط است. از جمله:
- ورود به حساب کاربری با شماره تلفن و بازیابی آسان تر حساب
- دستگاه گم شده و برخی از خدمات مکان اضطراری را پیدا کنید
- عملکرد اشتراک گذاری سریع برای به اشتراک گذاری فایل ها
- برخی از ویژگی های اشتراک گذاری محتوا، تماس و اطلاع رسانی
- پیامرسانی RCS در پیامهای Google
گوگل همچنین قابلیتی به نام Sign in with Mobile Number معرفی کرده است که می تواند حساب های مرتبط با شماره تلفن را شناسایی کرده و به بازیابی دسترسی کمک کند. از سوی دیگر، تنظیمات تبلیغات Google ممکن است از شماره تلفن برای شخصی سازی خدمات و تبلیغات نیز استفاده کند. اما دقیقاً مشخص نیست که کدام تنظیمات تبلیغاتی تحت تأثیر شماره های متصل خودکار قرار می گیرند.
این را از دست ندهید: گوگل می تواند از اطلاعات شخصی کاربران برای تبلیغات هدفمند استفاده کند
چگونه اتصال خودکار شماره تلفن را در اندروید غیرفعال کنیم؟
اگر نمی خواهید Google به طور خودکار شماره تلفن سیم کارت شما را به حساب های شما مرتبط کند، می توانید این ویژگی را از تنظیمات گوشی خود غیرفعال کنید.
برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
1. وارد تنظیمات گوشی اندروید شوید.
2. بخش گوگل را باز کنید. در برخی از گوشی ها این قسمت با نام Google services و preferences نمایش داده می شود.
3. گزینه All services را انتخاب کنید.
4. در بخش Privacy & Security، تأیید شماره تلفن را وارد کنید.
5. گزینه Verify phone numbers automatically را غیرفعال کنید.
این تغییر فقط از پیوند خودکار شمارههای تلفن در آینده جلوگیری میکند و شمارههایی را که قبلاً به حسابها مرتبط شدهاند حذف نمیکند. برای حذف آنها باید وارد تنظیمات هر اکانت گوگل شوید و شماره مورد نظر را از Personal info و سپس Phone حذف کنید.

بیشتر بخوانید: سبد خرید یکپارچه گوگل به جستجو، کروم و اپلیکیشن جمنای + تصویر اضافه شد
عواقب غیرفعال کردن این ویژگی چیست؟
خاموش کردن تأیید خودکار شماره تلفن ممکن است بر برخی ویژگیهای Android تأثیر بگذارد. به گفته Kaspersky، غیرفعال کردن تأیید شماره میتواند باعث قطع شدن پیامهای RCS در Google Messages و بازگشت مکالمات به پیامهای متنی معمولی (SMS) شود. اسناد Google همچنین تأیید شماره تلفن را به عنوان یکی از مراحل اتصال RCS معرفی می کند.
همچنین، ممکن است از شماره تایید نشده برای بازیابی سریع حساب استفاده نشود. بنابراین، قبل از تغییر تنظیمات، بهتر است بررسی کنید که روش جایگزین و مطمئنی برای بازیابی حساب Google خود دارید.
گوگل اعلام کرده است که اطلاعات شخصی کاربران از جمله شماره تلفن را نمی فروشد. با این حال، اتصال خودکار یک شماره به چندین حساب می تواند برای افرادی که ترجیح می دهند حساب شخصی و کاری خود را جدا نگه دارند، مشکل ساز باشد. اگر حریم خصوصی برای شما مهم است، بهتر است تنظیمات تأیید شماره تلفن و اطلاعات ثبت شده در هر حساب را بررسی کنید.
















گفتگو در مورد این post