علی میرزایی; بازار: چشم انداز تولید خودرو به دلیل ضرورت تعهد جوامع بین المللی به محیط زیست در حال دگرگونی عمیق است. بنابراین مطالعه مشترک AMS و ABB بر اساس نظرسنجی از کارشناسان بین المللی برای ارزیابی چالش ها و فرصت های تولید خودرو در سال های آینده انجام شده است. با توجه به نتایج آن نظرسنجی و مطالعات شرکت مشاور رونالد برگر، چالش ها و فرصت های زنجیره تامین جهانی خودرو را می توان دسته بندی کرد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
سه چالش مهم قطعه سازان بین المللی خودرو
اولین چالش زنجیره تامین جهانی خودرو “دسترسی به سرمایه گذاران” است. پایداری در تولید خودرو مستلزم سرمایه گذاری قابل توجهی است. در هیچ کجای دنیا انتقال از تولید خودروهای احتراقی به برقی شدن ارزان نیست. تقریباً نیمی از کارشناسان بین المللی صنعت خودرو که در نظرسنجی فوق شرکت کردند (که قبلاً به آن اشاره شد) بر این باورند که محدودیت های سرمایه گذاری مانع اصلی برای تسریع روند گذار به سمت پایداری در تولید خودرو است. بیش از نیمی از پاسخ دهندگان به آن نظرسنجی نگران افزایش قیمت مواد اولیه بودند.
زنجیره تامین جهانی خودرو هنوز آماده انطباق با تمامی مقررات جدید نیست
دومین چالش زنجیره تامین بین المللی صنعت خودرو، “الزامات زیست محیطی” است. دسترسی به منابع انرژی تجدیدپذیر، بازیافت و انطباق با فرآیندها و اتوماسیون روشهای تولید مانند روباتیک چالشهای جدی جدیدی را برای تولیدکنندگان بزرگ قطعات در جهان ایجاد کرده است.
تحول صنعت خودرو با حرکت به سمت پایداری در اقتصاد و محیط زیست منجر به افزایش پیچیدگی دستیابی به اهداف زمانی تعیین شده برای گسترش خودروهای الکتریکی در بازارهای هدف شده است. زنجیره تامین جهانی خودرو هنوز آماده انطباق با تمامی مقررات جدید نیست. حدود یک سوم از پاسخ دهندگان به نظرسنجی فوق اظهار داشتند که در حال حاضر هیچ راه حل فنی واحد و قطعی برای کربن زدایی خودروهای کاری و تجاری وجود ندارد.
آخرین چالش پیش روی قطعه سازان عمده در صنعت خودرو “تحولات زنجیره تامین بین المللی” است. اختلالات عرضه و کمبود قطعات، چشم انداز تولید را پیچیده می کند. فقدان ریزتراشه ها و تنش های ژئوپلیتیکی، به ویژه با چین، مستلزم ارزیابی مجدد استراتژی های انعطاف پذیر است که با واقعیت های جدید بازار سازگار است. رقابت فزاینده چین با خودروسازان آمریکای شمالی و اروپایی چالشهایی را برای سودآوری ایجاد کرده است. این چالش ها علاوه بر مشکلات رایج نوسانات بازار و متغیرهای ریسک سرمایه گذاری است.
ظهور فناوری های دیجیتالی، اتوماسیون و روباتیک فرصت های جدیدی را برای بهبود بهره وری در تولید و زنجیره تامین خودرو ایجاد کرده است.
دو فرصت مهم برای زنجیره تامین صنعت خودروسازی جهان
در کنار ایجاد مشکلات و چالش ها، دو فرصت برای صنعت خودرو ایجاد شده است که اولین آن «رشد فناوری بی سابقه» است. ظهور فناوری های دیجیتالی، اتوماسیون و روباتیک فرصت های جدیدی را برای بهبود بهره وری در تولید و زنجیره تامین خودرو ایجاد کرده است. این فناوریها برای افزایش نوآوری و کارایی در بخش خودروسازی آینده، محور هستند.
دومین فرصت برای قطعه سازان در جهان «دیدگاه مهارتی»، مهارت های جدید و الزامات تخصصی، نیاز بیشتر به تخصص در زمینه رباتیک، اتوماسیون، فناوری های ویژه خودروهای برقی و خودران به همراه توسعه نرم افزار از جمله مواردی است. مهم ترین مهارت های جدید مورد نیاز خودروسازان خواهد بود. خودروسازان و استارت آپ ها به طور جدی در زمینه های مختلف آموزش و تولید مهارت سرمایه گذاری می کنند که نشان دهنده تغییر در پویایی نوآوری برای رقابت است.
دسترسی به سرمایه، تعهد به بازیافت و دسترسی به منابع ارزان انرژی تجدیدپذیر نیازمند هم افزایی صنعت برای ایجاد تحول است.
توسعه یک استراتژی پویا برای چابکی زنجیره تامین
علیرغم این واقعیت که تولید خودرو با چالش های زیادی از چندگانگی تکنولوژی مواجه است، در آستانه نوآوری و رشد بی سابقه ای نسبت به گذشته قرار دارد. البته سیر این تحولات برای خودروسازان مختلف و زنجیره تامین مرتبط متفاوت است. دسترسی به سرمایه، تعهد به بازیافت و دسترسی به منابع انرژی تجدیدپذیر ارزان نیاز به هم افزایی صنعت برای ایجاد تحول دارد. بررسی ها و مطالعات کشورهای پیشرو نشان می دهد که نیاز مبرم به توسعه فرهنگ استراتژی های انعطاف پذیر و سازگار برای هدایت رشد ساختاری و زیرساخت کل زنجیره تامین است. در این بین استفاده از پتانسیل دیجیتالی شدن و اتوماسیون پیشرفته در چشم انداز بازار خودرو در حال تغییر ضروری خواهد بود.
خودروسازان بینالمللی استراتژیهایی را اتخاذ میکنند که بر غلبه بر چالشهای جدید تولید و ساخت قطعات، استفاده از مسیرهای رشد جدید یا حتی تجدیدنظر در سیستم زنجیره تامین فعلیشان تمرکز دارد. برای درک بهتر این موضوع می توان به خودروسازان آمریکایی اشاره کرد که در حال بازگرداندن زنجیره تولید خودرو به کشور خود هستند تا وابستگی به زنجیره تامین چین را کاهش دهند.
قانونگذاران باید به طور مداوم بازخورد مقررات تعیین شده را نظارت کنند تا از پاسخگویی کل اکوسیستم حمل و نقل اطمینان حاصل کنند، شفافیت قوانین بالادستی قطعاً پویایی زنجیره تامین جهانی را با خطر کمتر و رشد اقتصادی خودروسازان را سریعتر خواهد کرد. اگر تحولات بازار و سیاست های دولت پراکنده و غیرمتمرکز باشد، بازیگران زنجیره تامین قطعا ریسک سرمایه گذاری جدیدی را تجربه نخواهند کرد.
گفتگو در مورد این post