با کنترل عواطف خود نه تنها به خود کمک می کنیم، بلکه انسجام و هماهنگی خاصی بین سلامت روح و جسم خود ایجاد می کنیم.
به گزارش صبح به نقل از برترین ها; جالب خواهد بود که بدانید کدام احساس بر کدام قسمت از بدن شما تأثیر می گذارد، به خصوص زمانی که بدانید حسادت، شادی، عشق و … در درون شما چه می کند.
احساسات نه تنها در سلامت روح و روان، بلکه در سلامت کل بدن انسان نقش مؤثری دارند. در این قسمت می خواهیم بدانیم که کنترل احساسات چقدر در سلامت روح و سلامت جسم اهمیت دارد.
آیا تا به حال به این واقعیت فکر کرده اید که احساسات بر نحوه نگاه شما به زندگی و از سوی دیگر بر سلامت جسمانی شما تأثیر می گذارد؟ بله احساسات! چیزی که برخی افراد نادیده می گیرند.
آنچه در این قسمت خواهید خواند، چندین مورد از احساساتی است که بر بدن انسان تأثیر می گذارد.
1- اثر حسادت در درون بدن شخص حسود
برای برخی افراد داشتن حس حسادت تا حدودی خوشایند به نظر می رسد. احساس حسادت معمولی زمانی شکل می گیرد که فرد احساس نگرانی می کند و می ترسد که دیگر فردی محبوب به نظر نرسد. حسادت ناسالم و نامطلوب، احساس محبت بین قلب ها را از بین می برد و روابط دوستانه و خانوادگی را از بین می برد.
استرس ناشی از احساس حسادت باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون می شود. همچنین به دلیل این احساس منفی ممکن است برخی علائم مانند کاهش اشتها، افزایش یا کاهش قابل توجه وزن، بی خوابی و مشکلات گوارشی و … به فرد مبتلا شود.
سعی کنید طرف مقابل را با همین خصوصیات اخلاقی بپذیرید و هرگز خود را با دیگران مقایسه نکنید. در واقع با کمک برخی از این راه حل ها اجازه ندهید حس حسادت بر شما غلبه کند.
2- اضطراب و عصبانیت
احساس خشم گاهی با احساس نفرت، کج خلقی و عصبانیت دیوانهآمیز همراه است. بروز این شرایط چیزهایی از سردرد و بی خوابی گرفته تا مشکلات گوارشی، بیماری های پوستی، سکته قلبی و حتی سکته را برای شما به ارمغان می آورد.
اگر فردی پر استرس هستید، هنگام عصبانیت، قدرت این احساس بسیار بالاتر خواهد بود. از آنجایی که علائم اختلال اضطراب نیز شکل می گیرد، پس هرگز اجازه ندهید احساس خشم بر شما غلبه کند.
پس یک لحظه وقت بگذارید و فقط به این فکر کنید که چه چیزی شما را تا این حد ناراحت می کند و سپس با دیگران در مورد آنچه در ذهن شما می گذرد صحبت کنید. سعی کنید راه حلی برای این مشکل بیابید و نگذارید سلامتی شما به خطر بیفتد.
3- افسردگی
افسردگی نوعی اختلال مغزی است که باعث غم و اندوه می شود. این احساس در نهایت باعث بروز بیماری های مختلف و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می شود.
همچنین احساس افسردگی باعث بی خوابی، عدم آرامش در فرد می شود و در عین حال افکار مزاحم به مغز هجوم می آورند.
احساس افسردگی همراه با حالت اضطراب ممکن است فرد را در معرض خطر حمله قلبی قرار دهد. افراد افسرده در مواردی مانند تمرکز، قدرت حافظه و در عین حال توانایی تصمیم گیری مشکل دارند.
4- نفرت
احساس نفرت نسبت به چیزی یا بدتر از آن نسبت به کسی یکی از احساساتی است که کنترل آن بسیار دشوار است. بروز این احساس برخلاف احساس ترس و عصبانیت که باعث افزایش ضربان قلب می شود، تا حدودی از ضربان قلب می کاهد.
همچنین ممکن است فرد احساس ناراحتی و حالت تهوع داشته باشد که در واقع ناشی از برخی عوامل فیزیولوژیکی در دستگاه گوارش است، بنابراین در چنین مواقعی برای جلوگیری از این حالت بهتر است نفس عمیق بکشد.
کمی فکر کنید و سعی کنید برخلاف این احساس عمل کنید و برعکس آن چیز یا شخص را در ذهن خود جالب و دوست داشتنی تصور کنید و حتی با آنها مهربان باشید.
5- ترس
هنگامی که یک فرد در حالت ترس است; رنگ به معنای واقعی کلمه از صورتش می پرد. این حالت به دلیل عملکرد سیستم عصبی خودکار و بروز واکنش های جنگ و گریز است.
هنگامی که فرد مورد حمله قرار می گیرد، در این حالت، رگ ها و رگ های خونی خون بیشتری را از صورت به ماهیچه ها می فرستند تا بدن بتواند برای واکنش جنگ یا گریز آماده شود.
6- خجالت
شرم و حیا به اندازه ای مطلوب است که بر حس اعتماد به نفس و اراده فردی تأثیر منفی نگذارد. در حالت ناسالم و نامطلوب شرم و حیا، این رفتار خجالتی به نحوی جزئی از وجود انسان شده و به احساس اضطراب نیز می انجامد.
این امر باعث ترشح هورمون کورتیزول می شود که یک هورمون استرس است و در نهایت باعث انقباض عروق خونی و افزایش ضربان قلب می شود.
برای غلبه بر احساس خجالت خود را با دیگران مقایسه نکنید. همچنین سعی کنید از آنچه مردم در مورد شما فکر می کنند یا می گویند نترسید.
این را هم بدانید که تنها کسی که تمام حقایق را درباره شما می داند خودتان هستید! با خودتان بجنگید اما در نهایت در این نبرد پیروز شوید و سعی کنید خودتان را دوست داشته باشید.
7- عشق
وقتی عاشق می شوید ضربان قلبتان افزایش می یابد و دستانتان عرق می کند. به گفته پزشکان، بروز این حالت به دلیل ترشح آدرنالین و نوراپی نفرین است.
و در عین حال ترشح اکسی توسین که به آن هورمون عشق می گویند باعث می شود احساس شادی و امنیت کنید و هرگز در بدن خود احساس درد نکنید.
زیرا نواحی از بین برنده درد در مغز شما فعال شده و کل بدن شما سالم خواهد بود. در واقع این یکی از دلایل طول عمر افراد متاهل نسبت به افراد مجرد است.
8- احساس غرور و حقارت
پیدایش حس غرور کاذب ریشه در افکار منفی نسبت به دیگران دارد که انسان فکر می کند هرگز بهتر از او نیستند! بنابراین این حالت او را دچار استرس می کند و ضربان قلب افزایش می یابد، فشار خون بالا می رود و گاهی درد معده برای فرد ایجاد می شود.
به گفته پزشکان، احساس غرور فرد را در معرض خطر ابتلا به بیماری های مختلف قرار می دهد، بنابراین در مواردی که احساس می کنید بهتر از دیگران هستید.
بهتره با خودت فکر کنی فقط کمی بیشتر تلاش کردم. این! در عین حال سعی کنید دیگران را ببینید و احساسات آنها را درک کنید.
مردم را همانطور که هستند بپذیرید، گاهی اوقات در روابط خود از آنها عذرخواهی کنید. اما از طرف دیگر در روابط خود با مردم آنقدر خجالتی نباشید، زیرا این احساس تنها چیزی است که آزادی شما را زیر سوال می برد.
9- رفاه
از نظر ارسطو داشتن احساس خوشبختی معنا و هدف زندگی است. شادی و سلامت بدن رابطه مستقیم و نزدیکی دارند. هر چه شادتر باشید، بدن شما سالم تر خواهد بود و عمر طولانی تری خواهید داشت. همچنین از سوی دیگر داشتن حس شادی بر استرس غلبه می کند.
طبق آمار، استرس عامل مرگ 18 درصد افراد سالم و 2 درصد در افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای بوده است، بنابراین سعی کنید فردی را که دوست دارید و دوست دارید نه تنها دیگران، بلکه خودتان را نیز در آغوش بگیرید. و لبخند را فراموش نکنید.
همچنین خوب است که در شب خوش بگذرانید و به اندازه کافی استراحت کنید و بخوابید و به طور کلی از زندگی خود لذت ببرید.
10-احساسات خودبخودی در برخی از سندرمها
نگاهی کلی به چهره برخی افراد نشان می دهد که این افراد دارای اختلالات خاصی در رفتار اجتماعی هستند. نگاه خیره و حالت چشم ها و لب ها نشان از چهره ای غمگین دارد.
تحقیقات در مورد میزان مدت زمان نگاه چشم و موقعیت لب این افراد نشان داد که این میزان برای 15 نفر مبتلا به سندرم کورنلیا دو لانگ و 17 نفر مبتلا به سندرم روبینشتاین طیبی یکسان بوده است.
همچنین هر دو گروه از این افراد در ظاهر همان احساساتی را نشان می دادند که خود به خود ظاهر می شد.
اضطراب و استرس بدترین اثر را دارند
بسیاری از مردم بر این باورند که هر احساسی روی قسمت خاصی از بدن تأثیر می گذارد، به عنوان مثال استرس و اضطراب بر گردن و دستگاه گوارش تأثیر می گذارد و شادی بر سینه تأثیر می گذارد. اما بر اساس اطلس بدن انسان، خشم در راس احساسات در بدن قرار دارد و احساس عشق و شادی به شدت در سراسر بدن احساس می شود.
احساساتی مانند غم و اندوه و افسردگی، سایر احساسات فردی را که فرد در شرایط عادی می تواند داشته باشد، از بین می برد.
اضطراب و افسردگی و افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری های کبدی
استرس علاوه بر اینکه خطر سکته قلبی را افزایش می دهد باعث بیماری های کبدی نیز می شود.
در واقع تحقیقات نشان داده است که اختلال مغزی باعث بیماری قلبی و کبدی به طور همزمان می شود و این نوع بیماری کبد را بیماری کبد چرب غیر الکلی می نامند که در نهایت منجر به سیروز کبدی و نارسایی کبدی می شود.
بنابراین، در افرادی که احساس اضطراب یا افسردگی می کنند; خطر مرگ ناشی از بیماری کبدی وجود دارد.
اگر از تاثیر احساسات بر سلامت بدن بدانید، شوکه خواهید شد! اولین بار در صبح. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post