بازار؛ گروه صنعت: تولیدکنندگان شیرخشک در کشور هنوز از هزاران مشکل به وجود آمده از اواخر سال 1401 خارج نشده اند و همچنان در تامین نقدینگی گیر کرده اند. تولیدی که قبل از شروع زمزمه تغییر نرخ شیر خشک از 4200 تومان به 28500 تومان نه تنها پاسخگوی نیاز داخلی بود، بلکه با توجه به تولید فراتر از نیاز کشور، تولیدکنندگان آن در تلاش بودند تا مجوز صادرات بگیرند.
اما منتظر ماندن چند ماهه تولیدکنندگان برای تامین ارز برای تامین مواد اولیه مورد نیاز تولید، باعث شد برخی خطوط تولید با چالش هایی مواجه شوند و سپس این مشکل زنجیره ای به شرکت های پخش و از آنجا به داروخانه ها و مردم رسید. اتفاقی که منجر به کمبود شیرخشک در بازار کشور شد و نتیجه ای جز واردات فوری نداشت. ارزهایی که قرار بود صرف تولید شود برای رفع نیازهای فوری مردم به واردات تبدیل شد.
اکنون ارز شیر خشک بالاخره اصلاح شده و مبدا آن 28 هزار و 500 تومان است و به نظر می رسد برای تامین ارز و تامین مواد اولیه نباید چالشی وجود داشته باشد اما اگر مشکلات داروخانه های این بخش را فاکتور بگیریم، باید می گویند که هنوز یک چرخ تولید است. شیرخشک به حرکت چرخه ای قبلی خود نرسیده و تولید آن دشوار است. چرا که تولیدکنندگان از یک سو با قیمت گذاری هایی مواجه هستند که ناعادلانه و دور از سود به نظر می رسد و از سوی دیگر با توجه به افزایش هفت برابری نرخ ارز، باید نقدینگی بیشتری برای ادامه حیات داشته باشند. نقدینگی که در این چند ماه تلاش کرده اند را نتوانسته اند تامین کنند و تولید شیرخشک این غذای شیرخوار در شرایطی که دسترسی به شیر مادر سخت است راکد مانده است.
ناتوانی تولیدکنندگان شیرخشک با قیمت های جدید
هانی تدرض زاده، رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان شیر خشک و غذای کودک، در رابطه با چالش هایی که تولیدکنندگان شیر خشک با آن مواجه هستند و چگونگی غلبه بر این دست اندازهای نه چندان معمولی برای تامین نیاز بازار، گفت: بازار: «به دلیل نبود اگر نه، باید بتوانیم همان مقدار سال گذشته مواد اولیه بخریم و اکنون چون نرخ ارز ترجیحی از 4200 تومان به 28500 تومان و هفت برابر افزایش یافته است، ما آن را نداریم. قدرت خرید ارز به اندازه قبل.
پیشنهاد ما به بانک مرکزی این است که برای خرید ارز به آنها فرصت داده شود و در همان ابتدا با ما تسویه حساب نکنند
وی با اشاره به روش هایی که می توان برای تامین منابع ارزی مورد نیاز برای ادامه تولید شیرخشک نوزاد استفاده کرد، افزود: بنابراین پیشنهاد ما به بانک مرکزی این است که به آنها فرصت داده شود تا ارز خریداری کنند و ابتدا با ما تسویه نکنند. و متاسفانه هنوز این کار را نکرده اند. ما هیچ پاسخی نشنیده ایم.
زاده زاده ادامه داد: چون مسئولان بانک مرکزی پاسخی نداده اند، ما نیز بلاتکلیف مانده ایم و همین موضوع باعث شده است که نقدینگی برای خرید مواد اولیه مورد نیازمان وجود داشته باشد و در این زمینه با چالش شدیدی مواجه هستیم و نیستیم. قادر به دریافت کافی برای تولید
این تولیدکننده شیرخشک نوزاد تاکید کرد: از سوی دیگر با قیمت گذاری جدید، تولید شیرخشک آسیب دیده است. به طوری که از اواخر آبان و اول آذرماه سال گذشته اقدام به تولید و عرضه محصولات با قیمت های زیان آور کرده ایم. بنابراین با این شرایط نمی توانیم نقدینگی مورد نیاز خود را از بازار تامین کنیم و این موضوع سال 1403 را برای تولیدکنندگان شیرخشک سال سختی می کند.
بانک مرکزی هشت ماه دیگر تولید شیر خشک را اصلاح می کند
وی در پاسخ به این سوال که آیا زیان تولید شیرخشک به دلیل سود نکردن آنهاست یا اینکه هزینه های تولید بیشتر از قیمت های اعلامی است؟ وی گفت: خیر، متأسفانه نه تنها تولید شیرخشک به صرفه نیست، بلکه حتی کفاف هزینه های تولید را نیز نمی دهد.
یک بار مسئولان قول اصلاح قیمت ها را در بهمن ماه دادند اما بهمن و اسفند آمد و شد اما خبری از اصلاح نشد و به بهانه های مختلف از جمله بررسی قیمت و … این مهم را به تعویق انداختند.
وی با اشاره به وعده هایی که مسئولان برای اصلاح و بهبود وضعیت قیمت گذاری داده اند، افزود: البته باید به این نکته هم اشاره کنم که زمانی مسئولان قول اصلاح قیمت ها را در بهمن ماه دادند اما بهمن و اسفند آمدند و رفتند اما خبری نیست. اخبار. اصلاح نشد و این مهم به دلایل مختلف از جمله بررسی قیمت و … به تعویق افتاد.
وی با اشاره به اینکه از یک سو برای تامین نقدینگی و خرید و تامین مواد اولیه با چالش مواجه هستیم، افزود: از سوی دیگر در پرداخت مابه التفاوت محموله هایی که می آید نیز با مشکل مواجه هستیم. زیرا بانک مرکزی اعلام کرده است که اگر هر محموله ای که وارد می شود با ارز 4200 تومانی خریداری شود باید 2 ماه پس از ترخیص کالا از گمرک مابه التفاوت 28500 تومانی را به ما پرداخت کنید. بنابراین این رویه بانک مرکزی برای ما هم مشکلاتی ایجاد کرده است.
این تولیدکننده شیر خشک ادامه داد: به طور کلی این قوانین بانک مرکزی باعث می شود که نقدینگی شرکت ها صرف پرداخت مابه التفاوت ما شود و به هیچ عنوان نتوانیم مواد اولیه را خریداری کنیم. بنابراین برای حل این مشکل از یک طرف هشت ماه فرصت تنفس برای خرید ارزی که برای خرید مواد اولیه استفاده می شود، می خواهیم زمانی برای پرداخت مابه التفاوت آن پیدا کنیم تا بتوانیم نقدینگی را از ارز جمع آوری کنیم. بازار و پرداخت به بانک مرکزی. دادن
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان شیرخشک و غذای کودک تاکید کرد: اگر فقط هشت ماه فرصت نفس کشیدن داشته باشیم می توانیم تولید شیرخشک را به روال همیشگی خود برگردانیم و بازار را عرضه کنیم. اما متأسفانه باید بگویم که با روال فعلی بانک مرکزی، ارزهایی که به ما داده اند گاهی باطل شده است. چون نتوانستیم خرید کنیم و نقدینگی لازم را نداشتیم و ارز باطل شده است.
گفتگو در مورد این post