به گزارش گروه دانش و فناوری، پیتر هیگز 94 ساله که در سال 2013 به دلیل مطالعه سال 1964 برنده جایزه نوبل فیزیک شد، روز دوشنبه در خانه خود در ادینبورگ درگذشت.
به گزارش گاردین، مطالعات پیتر هیگز، که به خاطر نظریه معروفش در مورد ذره بنیادی یا «ذره خدا» شهرت دارد، نشان داد که چگونه بوزون ها با ارائه ذراتی با جرم، به اتصال جهان به یکدیگر کمک کردند.
بوزون هیگز که به نام پیتر هیگز، معروف به “ذره خدا” نامگذاری شده است، یک ذره ابتدایی با جرم است. مشاهدات تجربی این ذره به دانشمندان اجازه داد تا توضیحی در مورد چگونگی جرم گیری ماده توسط ذرات بنیادی بدون جرم دیگر بیابند. به طور خاص، بوزون هیگز می تواند دلایلی برای تفاوت بین فوتون های بدون جرم ارائه دهد.
پس از یک سری آزمایش که در سال 2008 به طور جدی آغاز شد، نظریه او توسط فیزیکدانانی که در برخورد دهنده بزرگ هادرون در سرن در سوئیس در سال 2012 کار می کردند، اثبات شد. او به طور مشترک با فرانسوا انگلرت، فیزیکدان نظری بلژیکی، جایزه نوبل را دریافت کرد. این کشف در سال 1964
هیگز بیشتر عمر حرفه ای خود را در دانشگاه ادینبورگ گذراند، که مرکز هیگز برای فیزیک نظری را در سال 2012 به افتخار او تأسیس کرد.
پروفسور پیتر ماتیسون، مدیر این دانشگاه، می گوید که پیتر هیگز فردی قابل توجه بود. دانشمندی واقعاً با استعداد که بینش و تخیل او دانش ما را از دنیای اطرافمان غنی کرده است.
کار پیشگام او الهام بخش هزاران دانشمند بوده است و میراث او برای نسل های آینده الهام بخش بسیاری از دانشمندان خواهد بود.
پروفسور فابیولا جیانوتی، مدیر کل سرن و رهبر سابق آزمایش اطلس، که به کشف بوزون هیگز در سال 2012 کمک کرد، میگوید، علاوه بر مشارکت برجستهاش در فیزیک ذرات، پیتر یک فرد بسیار خاص بود، مردی با فروتنی کمیاب. یک معلم بزرگ و کسی که فیزیک را به روشی بسیار ساده و عمیق توضیح داد.
بخش مهمی از تاریخ و دستاوردهای سرن به او مربوط می شود. خیلی ناراحتم و دلم براش تنگ میشه
جان باترورث، یکی از اعضای آزمایش اطلس، می گوید که هیگز یک قهرمان برای جامعه فیزیک ذرات است.
هیگز که در نیوکاسل به دنیا آمد، دو پسر و دو نوه داشت. همسر او، جودی، که یک مدرس زبان شناسی بود، در سال 2008 درگذشت.
انتهای پیام
گفتگو در مورد این post