اشرف الملوک فخرالدوله دختر مظفرالدین شاه در سال 1304 هجری قمری متولد شد. او ابتدا با پسر عمویش دکتر محمد مصدق نامزد کرد. اما نخست وزیر میرزا علی خان امین الدوله به دلیل رقابت سیاسی آن زمان تصمیم گرفت با اشرف الملوک فخرالدوله متحد شود تا قدرت او را تقویت کند. فخرالدوله به بانویی مؤمن، کارآمد و نیکوکار معروف است که با تمام دندان از ثروت خانوادگی خود محافظت می کرد. او با درایت و همکاری خود و خانواده اش را از اغتشاشات ناشی از عزل پدرزنش و خشم دربار از او، برکناری برادرزاده اش احمدشاه از سلطنت و سایر مشکلات سیاسی نجات داد. در عین حال ثروت خود را در امور خیریه سرمایه گذاری نکرد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ از جمله کارهای مهم وی ایجاد آسایشگاه سالمندان در ملک موروثی خود واقع در کهریزک است که امروزه یکی از بزرگترین نهادهای کمک به آسیب دیدگان، معلولان و سالمندان محسوب می شود. فخرالدوله با تدبیر و وراثت خود یکی از ثروتمندترین زنان ایران بود که با راه اندازی سیستم تاکسی در تهران و ساختن مسجد فخرالدوله و چند ساختمان دیگر خیلی زود توانست شایستگی خود را نشان دهد و همکاری، و سابقه او به عنوان یک زن خلاق و اجتماعی را به یاد می آورد. فخرالدوله اولین فردی بود که به تهران تاکسی وارد کرد و با تأسیس تاکسیرانی تهران و ساخت مسجد فخرالدوله و چند بنای دیگر نام خود را در تاریخ ماندگار کرد.
همچنین برای امرار معاش به پسرهایی که قصد ازدواج داشتند تاکسی می داد. زمانی که زندگی شهری به سرعت در حال گسترش بود و کالسکه تنها وسیله نقلیه مردم ایران بود که با سرعت زمان همخوانی نداشت، مخترعان به دنبال کشف موتورهای بنزینی احتراق داخلی و به دنبال آن خودروها بودند. پس از آن خودروهایی مانند ولگا، شورلت، مسکوویچ، میلمان، موریس، ونگارد، دکاوه، بنز، فیات و… وارد حمل و نقل مسافر شهری شدند. رشد سریع شهر و افزایش ناگهانی خودروها، کنترل خیابان ها را با مشکل مواجه کرد و برای شهرداری و دستور مشخص بود که رانندگی خودروها در شهر به ماموران ویژه سپرده شود.
آیین نامه اجرایی قانونی در تاریخ 9/10/1348 تحت عنوان کنترل و نظارت بر حسن اجرای خدمات طی لایحه ای توسط هیأت وزیران و پس از تصویب به وزارت کشور و سازمان مدیریت و نظارت تهیه شد. تاکسی های تهران به دلیل جمعیت بیش از 200 هزار نفری. به یک سازمان مستقل به نام سازمان تاکسیرانی واگذار شد. در حال حاضر ناوگان تاکسیرانی شهر تهران با بیش از 100 هزار راننده تاکسی و 80 هزار تاکسی حدود 20 درصد از سفرهای درون شهری را در 22 منطقه تاکسیرانی شهر تهران انجام می دهد و همچنین تمامی مسائل مربوط به تاکسی ها مانند مجوز تاکسی، پیشنهاد نرخ کرایه به شورا این سازمان وظیفه نظارت بر اجرای کرایه های مصوب، رسیدگی به امور رانندگان و … را بر عهده دارد.
گفتگو در مورد این post