انتظار و آرزوی بازنشستگان این است که افزایش و سطح حقوق آنها نزدیک به تورم موجود در جامعه باشد تا بتوانند بار سنگین زندگی را در دوران پیری از عهده بگیرند و از عهده مخارج و درمان سالمندی برآیند. .
هر چند دولت ها هر ساله با توجه به شرایط خاص اقتصادی و لوایح بودجه کشور تصمیم می گیرند افزایش حقوق و مستمری بازنشستگان دارند اما بازنشستگان انتظار دارند تغییرات و افزایش حقوق آنها براساس ماده 96 قانون تامین اجتماعی باشد.
در ماده 96 قانون تامین اجتماعی آمده است: «سازمان موظف است در فواصل زمانی نه کمتر از یک بار در سال، مبلغ کلیه مستمری های بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی و مستمری بازماندگان را با در نظر گرفتن افزایش مبلغ افزایش دهد. هزینه زندگی با تصویب هیأت وزیران.
موضوع پرداخت مستمری به مستمری بگیران یکی از مهمترین اقدامات سازمان ها و صندوق های بازنشستگی تلقی می شود و بخش زیادی از منابع سازمان های بیمه گر صرف مستمری مستمری بگیران و بازنشستگان می شود و مهمترین مطالبه بازنشستگان حقوق خود را برای تامین زندگی خود تنظیم کنند.
حدود 5 تا 6 میلیون بازنشسته و مستمری بگیر از خدمات 18 صندوق بیمه ای در کشور بهره مند می شوند و بهبود وضعیت معیشتی و معیشتی آنان نیازمند نگاه جدی دولت در حوزه سیاست های کلان و تناسب درآمد آنها با کارگران است. و عزم دولت برای بهبود سطح درآمد. بازنشستگان نشان می دهد که میزان مستمری بازنشستگان و مستمری ها جوابگوی زندگی آنها در دوران پیری نیست.
تناسبسازی حقوق بازنشستگان از جمله سیاستهایی است که در سالهای اخیر برای بهبود معیشت این قشر مطرح شده است. در جریان تصویب بودجه 1403 این موضوع به یکی از محورهای اصلی دولت و مجلس تبدیل شد و در نهایت مقرر شد با افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده، منابع حاصل از آن صرف تعدیل حقوق شود. بازنشستگان لشکری، کشوری و فولادی.
در ردیف (1) بند (الف) تبصره (15) لایحه قانونی 1403 که به تصویب مجلس رسید، ضریب حقوق گروه های مختلف حقوق بگیر و حقوق بازنشستگان، خدماتی، مشترکین کشوری و. صندوق های بازنشستگی نظامی و سایر صندوق های بازنشستگی وابسته به دستگاه های اجرایی. 20 درصد افزایش یافت.
به استناد ردیف (3-2) بند (الف) تبصره (15) ماده واحده لایحه مذکور؛ حداقل حقوق بازنشستگان و سربازان وظیفه مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی و نیروهای مسلح و سایر صندوق های مرتبط با دستگاه های اجرایی 90 میلیون ریال تعیین شد.
البته بر این اساس یک بار دیگر حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی لشکری و کشوری احیا می شود اما این مصوبه برای بازنشستگان تامین اجتماعی معتبر نیست زیرا سازمان بازنشستگی به بودجه کل کشور متصل است اما تامین اجتماعی. سازمان، مؤسسه عمومی غیردولتی تلقی میشود که منابع و هزینههای آن خارج از آن است و دارای بودجه سالانه است.
بر اساس بند الحاقی ماده 29 برنامه هفتم، سازمان تامین اجتماعی موظف است با تصویب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سه سال اول برنامه نسبت به تعدیل مستمری افراد غیرنظامی اقدام کند. بازنشستگان حداقل دستمزد به طوری که در پایان سال سوم برنامه نسبت مستمری بازنشستگان به حداقل دستمزد همان سال متناسب با 90 درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد باشد. سال تاسیس مستمری.
این تعدیل در سال اول 40 درصد و در سال های دوم و سوم هر کدام 30 درصد با اختلاف تا 90 درصد خواهد بود.
صدور احکام 1403 برای بازنشستگان کشوری با اعمال ضریب افزایش 20 درصدی
معاون فنی و امور بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری از صدور احکام افزایش 20 درصدی در سال 1403 برای بازنشستگان و شاغلان این صندوق پس از تصویب هیئت وزیران خبر داد.
رضا فیضی نژاد افزود: در اجرای تصویب نامه شماره 3034 مورخ 24 فروردین 1403 هیات وزیران، حکم حقوق با ضریب 20 درصد برای یک میلیون و 735 هزار نفر از بازنشستگان و مسئولان تحت پوشش این صندوق صادر شده است.
بر اساس بند 1 الحاقی ماده (29) قانون برنامه هفتم توسعه: «به منظور رعایت انصاف در پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگان و همچنین تناسب حقوق بازنشستگان با 0 درصد حقوق و پاداش موضوع. به کسر کارکنان مشابه و مساوی دولت تا پایان تاریخ موظف است
سال سوم برنامه اقدامات لازم را انجام داد.
در مورد اجرای ماده 29 قانون برنامه هفتم توسعه چطور؟
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به لزوم اجرای بند «یک» ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه توسط صندوق بازنشستگی کشوری اشاره کرد و گفت: لزوم اجرای تناسب به ویژه ماده ۲۹ قانون برنامه «تهیه آیین نامه و تعیین سازوکار کار» توسط سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه و ابلاغ آن به صندوق بازنشستگی کشوری اجرا می شود.
معاون صندوق بازنشستگی کشوری یادآور شد: تهیه و تدوین پیش نویس آیین نامه مربوط به اجرای تناسب در برنامه هفتم توسعه با محوریت سازمان اداری استخدامی و مشارکت سایر نهادهای مرتبط در مرحله ویرایش نهایی است. صحنه.
فیضی نژاد تصریح کرد: پس از ابلاغ آیین نامه و دستورالعمل اجرایی مربوطه به صندوق بازنشستگی کشوری، تناسب حقوق بازنشستگان از تاریخ اجرای حکم در قانون مذکور صادر می شود.
به گزارش ایرنا، نمایندگان در جلسه علنی (یکشنبه 7 آبان ماه سال گذشته) شورای اسلامی در جریان بررسی جزییات لایحه قانون برنامه هفتم توسعه با بند الحاقی ماده 29 این لایحه با 127 رای. موافق، 78 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 224 رای. نماینده حاضر در سالن موافقت کرد.
بر اساس بند الحاقی ماده ۲۹ لایحه مذکور؛ به منظور کاهش نابرابری صندوق های بازنشستگی و تقویت توانایی صندوق ها در انجام وظایف محوله:
1- بیمه گرانی که دارای 28 تا 30 سال سابقه خدمت باشند برای بازنشستگی به سنوات اشتغال آنها اضافه نمی شود.
2- بیمه گرانی که دارای 25 تا 28 سال سابقه خدمت باشند به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه به سنوات خدمت اضافه می شود.
3- بیمه گرانی که دارای 20 تا 25 سال سابقه خدمت باشند به ازای هر سال سه ماه تا زمان بازنشستگی به سنوات خدمت اضافه می شود.
4- بیمه گرانی که طبق ضوابط دارای 10 تا 20 سال سابقه خدمت باشند به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهار ماه به سنوات خدمت اضافه می شود.
5- بیمه گرانی که طبق قانون تا 10 سال سابقه خدمت داشته باشند به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه به سنوات خدمت اضافه می شود.
تبصره 1 – اجرای تمام یا قسمتی از احکام فوق مشروط به این است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از 62 سال و برای زنان از 55 سال بیشتر نباشد.
تبصره 2 – اصلاحات فوق در ضوابط صندوقهای بازنشستگی به استثنای صندوقهایی که حداقل سن بازنشستگی بیمهشده بالاتر از ارقام مندرج در تبصره (1) باشد، بهطور دائم اعمال میشود.
تبصره 3 – قربانی ها و مشمولان قوانین سخت و زیان آور تابع قوانین خود هستند.
تبصره 4 – مشمولان این حکم با موافقت و موافقت مراجع ذیربط میتوانند بدون نیاز به دورههای مندرج در بندهای (2) تا (5) تا سقف سنی موضوع تبصره (2) به خدمت ادامه دهند. 1) حسب مورد. خدمات مازاد بر اساس قوانین و مقررات مربوط امکان پذیر است.
تبصره 5 – در صورتی که سازمانها نیازی به خدمات برخی از کارکنان نداشته باشند، می توانند با پیشنهاد بالاترین مقام سازمان و موافقت معاون اول رئیس جمهور بر اساس موضوع مربوطه، بدون توجه به زمان های مذکور حکم بازنشستگی خود را صادر کنند. قوانین
تبصره 6 – افرادی که بخواهند زودتر از تاریخ مذکور بازنشسته شوند، بازنشستگی آنان طبق قوانین مربوطه و بدون رعایت بندهای (1) تا (5) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان طبق مفاد این سند برقرار خواهد شد. .
همچنین بر اساس نظر محمدباقر قالیباف رئیس شورای اسلامی، بند (خ) ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه مغایر اصل ۸۵ قانون اساسی تشخیص داده شد و حذف شد.
به استناد بند (خ) حذف شده ماده 29 لایحه مذکور؛ به منظور ایجاد نظام پایدار تامین اجتماعی و تضمین حقوق بیمه شدگان جدید از ابتدای اجرای برنامه، نظام تامین اجتماعی بیمه شدگان جدید بر اساس اصول زیر توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه می شود. با همکاری سازمان ها و نهادهای ذیربط و با تصویب هیأت وزیران تشریف می آورند.
تعیین شرط سنی 65 سال برای مردان و 60 سال برای زنان و سابقه بازنشستگی 35 سال برای مردان و 30 سال برای زنان. کارکنان موجود نیز با رضایت کتبی خود می توانند مشمول حکم این قسمت شوند.
حقوق بازنشستگان کشوری 20 درصد افزایش یافت
معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری گفت: حقوق فروردین ماه بازنشستگان و کارکنان این صندوق طبق مصوبه هیات دولت با 20 درصد افزایش پرداخت شد.
جعفر امیرآبادی زاده افزود: حقوق مستمری بگیران با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه و خزانه داری کل کشور و پیگیری ها بر اساس تصویب نامه شماره 3034 مورخ 24 فروردین 1403 (چهارشنبه 9 فروردین) به تصویب هیات وزیران رسید.
وی تاکید کرد: پیگیری ها و هماهنگی های زیادی انجام شد تا افزایش مصوب هیات وزیران که در زمان صدور احکام حقوق امسال محاسبه شده بود در زمان پرداخت حقوق نیز اجرا شود که انجام شده.”
افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چطور؟
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: حقوق بازنشستگان از اردیبهشت ماه افزایش و معوقات فروردین ماه خرداد پرداخت می شود.
میرهاشم موسوی افزود: حقوق فروردین ماه بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان طبق روال هر ماه از 20 اردیبهشت ماه آغاز شد و پیش بینی می شود با برنامه ریزی های انجام شده افزایش حقوق بازنشستگان از اردیبهشت ماه اعمال شود. . انجام دادن.
بر اساس این گزارش، براساس قانون، افزایش سالانه مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در سطوح حداقلی و سایر سطوح پس از تصویب و ابلاغ هیئت وزیران اجرایی می شود.
گفتگو در مورد این post