مسجد مشیرالسلطنه، یکی از مساجد معروف تهران، به دلیل قرار گرفتن یکی از قدیمی ترین ساعت های وارداتی به ایران، منحصر به فرد است.
به گزارش صبحگاهی به نقل از همشهری آنلاین؛ مسجد مشیرالسلطنه یکی از مساجد قدیمی و زیبای تهران است. مسجدی که توسط مشیرالسلطنه وزیر خزانه داری مظفرالدین شاه قاجار ساخته شد. شخصی که بعدها به نخست وزیری محمدعلی شاه قاجار رسید و نامش زیر ساعت مسجد حک شده است.
این مسجد- مدرسه در خیابان مولوی یکی از مساجد معروف تهران است. همانطور که گفتیم، میرزا احمد خان مشیرالسلطنه این بنا را ساخت و در تاریخ 1318 هجری قمری وقف کرد.
این بنا دارای حیاط کوچکی با هشت اتاق در سه طرف است و شبستانی ستوندار در جبهه شمالی و جلوی جبهه قبله قرار دارد. ایوان و مدرسه در جبهه جنوبی و حجره ها در مقابل یکدیگر در دو جبهه دیگر ساخته شده اند.
مسجد مشیرالسلطنه اگرچه معماری ساده ای ایرانی دارد، اما عناصری مانند طاق های چکشی، مقرنس کاری، کاشی کاری و… در آن به چشم می خورد. اما علاوه بر اینها ویژگی منحصر به فردی دارد که آن را از سایر مساجد متمایز می کند و آن قرار دادن یکی از قدیمی ترین ساعت های وارداتی به ایران در این مسجد است.
آن روزها در تهران ساعت کم بود و از جمله این ساعت های قدیمی می توان به ساعت ساختمان شمس العماره، ساعت مسجد جامع و همان ساعت مسجد مشیرالسلطنه اشاره کرد.
در حال حاضر مشخص نیست که کدام یک از این ساعت ها قدیمی ترین ساعت تهران است، اما مطمئنا این ساعت جزو اولین ساعت هایی است که به ایران آورده شده است.
احتمالا قدمت این ساعت به حدود 110 سال پیش برمی گردد
از دیگر ویژگی های این مسجد درختان کهنسال آن است که هنوز هم برخی از آنها در حیاط مسجد دیده می شود. از آنجایی که مردم ایران در گذشته معمولا سعی می کردند با طبیعت هماهنگ باشند،
درختان پاییزی در ضلع شرقی مساجد و درختان مقاوم تر در ضلع غربی کاشته شدند. همچنین دانش آموزان در نزدیکی سلول های خود درخت کاشتند تا در تابستان برگ های آنها مانع از ورود نور مستقیم خورشید به سلول شود و در زمستان با ریختن برگ های این درختان بتوانند از آفتاب زمستانی استفاده کنند.
مسجد مشیرالسلطنه همچنان پابرجاست و اهالی برای اقامه نماز و مراسم مذهبی به آنجا می روند اما دیگر خبری از مدرسه نیست و اتاق های این مسجد قدیمی تبدیل به انباری پر از اقلام بلااستفاده و مستعمل شده است.
لازم به ذکر است متولی این مسجد و حوزه علمیه آن را مسجد الاقصی نامیده است. البته در زبان عموم مردم و همچنین رسانه ها اغلب با نام بانی آن مسجد مشیرالسلطنه شناخته می شود.
همچنین به دلیل وجود ساعت قدیمی مسجد بالای ستون کنار خیابان، ساکنان محله های اطراف آن را مسجد ساعت می نامند.
تصاویر نوشته شده از مسجد خاص تهران با ویژگی منحصر به فرد و جالب! اولین بار در صبح. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post