به گزارش گروه دانش و فناوری، علیرغم اینکه هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به بخشی ضروری از تحقیقات بالینی و تصمیم گیری است، بسیاری از مردم هنوز اعتبار ChatGPT را برای پشتیبانی از فرآیندهای پیچیده تشخیصی و درمانی زیر سوال می برند.
به گزارش میراژ نیوز، یک مطالعه جدید با استفاده از ChatGPT برای مدیریت آبسههای مغزی نشان داده است که اگرچه به نظر میرسد ChatGPT میتواند توصیههایی در زمینه تشخیص و درمان ارائه دهد، اما برخی از پاسخهای این مدل هوش مصنوعی میتواند بیماران را گمراه کند. به خطر انداختن
این تحقیق که در کنگره جهانی «انجمن اروپایی میکروبیولوژی بالینی و بیماریهای عفونی» (ESCMID) در بارسلون اسپانیا ارائه شد، توسط اعضای گروه تحقیقاتی «بیماریهای عفونی مغز» (ESGIB) انجام شد.
دکتر سوزان دایکهوف شن از بیمارستان دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ (LMU) آلمان و عضو انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماریهای عفونی اروپا گفت: “وقتی با ایمنی بیمار سروکار دارید، هر نتیجه کمتر از 100٪ است. اگرچه ما تحت تأثیر دانش ChatGPT در مورد مدیریت آبسه مغز هستیم، استفاده از این مدل هوش مصنوعی به عنوان یک دستگاه پزشکی دارای محدودیتهایی است، از جمله آسیب احتمالی به بیمار و عدم شفافیت دادهها برای ارائه پاسخ.
توانایی هوش مصنوعی برای جذب، پردازش و تفسیر سریع مجموعه دادههای گسترده، چشماندازهای وسوسهانگیزی را ارائه میکند، اما این سوال نیز مطرح میشود که آیا فرآیندهای زمانبر برای ایجاد دستورالعملهای پزشکی هنوز ضروری هستند یا اینکه آیا مدلهای هوش مصنوعی با اطلاعات پزشکی فراوانی آموزش دیدهاند. می تواند با کارشناسان بالینی برای پاسخ به سوالات پیچیده بالینی رقابت کند.
آبسه مغزی یک عفونت تهدید کننده در سیستم عصبی مرکزی است که باید به سرعت شناسایی و درمان شود تا از عوارض شدید عصبی و حتی مرگ جلوگیری شود. مدیریت آبسههای مغزی عمدتاً مبتنی بر تجربه بالینی و تحقیقات محدود است، اما انجمن اروپایی میکروبیولوژی بالینی و بیماریهای عفونی در سال 2023 نیاز به یک رویکرد استاندارد شده را با توسعه یک دستورالعمل بینالمللی برطرف کرد.
برای اینکه بفهمند آیا ChatGPT قادر به ارزیابی حرفه ای تحقیقات پزشکی و ارائه توصیه های معتبر علمی است، گروهی از محققان اروپایی مدل هوش مصنوعی را آزمایش کردند تا ببینند آیا می تواند به 10 سوال کلیدی در مورد تشخیص و درمان آبسه مغز در مقایسه با ESCMID پاسخ دهد یا خیر. دستورالعمل ها جواب دقیق بدهید یا نه.
محققان ابتدا از نسخه چهارم ChatGPT (ChatGPT 4) خواستند تا به 10 سوال مطرح شده توسط انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری های عفونی اروپا در مورد دستورالعمل های مربوط به آبسه مغزی پاسخ دهد. سوالات بدون اطلاعات اضافی طراحی و ارزیابی شدند.
سپس، ChatGPT با متن همان مقالات پژوهشی که برای توسعه دستورالعملهای پیشپرسش استفاده میشد، آموزش دید. این کار برای بررسی اینکه آیا ChatGPT میتواند با استفاده از دادههای مشابهی که برای توسعه دستورالعملها استفاده میشود، توصیههای منسجمتری ارائه دهد، انجام شد.
سپس سه متخصص بیماریهای عفونی پاسخهای هوش مصنوعی را با توصیههای راهنمای انجمن اروپایی میکروبیولوژی بالینی و بیماریهای عفونی برای ارزیابی مواردی مانند وضوح، همسویی دستورالعملها و خطر بالقوه برای بیمار مقایسه کردند.
این تحقیق در “مجله نورولوژی” ارائه شده است.
انتهای پیام
گفتگو در مورد این post