ویتامین های گروه B در حفظ سلامت روان نقش دارند. زیرا مستقیماً بر عملکرد سیستم عصبی تأثیر می گذارند.
به گزارش صبح به نقل از صد آنلاین; ویتامین های گروه B در حفظ سلامت روان نقش دارند. زیرا مستقیماً بر عملکرد سیستم عصبی تأثیر می گذارند. این اثر در اثر کنترل و انتقال پیام های عصبی ایجاد می شود. به همین دلیل کمبود آن می تواند عامل بروز انواع اختلالات عصبی – روانی باشد.
این هیجان و تلاش باعث شده صبح زود یا شب موقع خواب یک قرص آرامبخش نمی دونم چند میلی گرم بخوریم و صبح رو شروع کنیم یا شب رو به صبح گره بزنیم تا استراحت کنیم. اما می توان با تغذیه مناسب این اضطراب و استرس را کاهش داد.
یکی از این راه حل ها مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین B است، از طرفی یکی از راه های کنترل و کاهش وزن، دریافت کافی ویتامین های گروه B است.
شاید یکی از دغدغه های بسیاری از ما کاهش و کنترل وزن باشد. اتفاقی که علاوه بر اضطراب و استرس، بار اضافی را به ما تحمیل می کند. مطالعات نشان می دهد که در افراد دارای اضافه وزن، دریافت کافی ویتامین B می تواند به کاهش و کنترل وزن کمک کند.
ویتامین های این خانواده نقش عمده ای در تقسیم سلولی و متابولیسم دارند. استفاده از غذاهای حاوی ویتامین B می تواند به حفظ سلامت پوست و عضلات کمک کند.
این ویتامین ها را می توان “شفابخش” – ویتامین های “بیماری زا” در نظر گرفت. درمانگر زیرا استفاده از آنها باعث از بین رفتن بسیاری از عوارض جانبی و بیماری زا می شود زیرا کمبود آن عامل بسیاری از بیماری ها است.
با این همه تأثیر، بعید به نظر می رسد که هر یک از ما علاقه مند به حذف غذاهای حاوی ویتامین B از رژیم غذایی خود باشیم.
اعصاب و بی
ویتامین های گروه B در حفظ سلامت روان نقش دارند. زیرا مستقیماً بر عملکرد سیستم عصبی تأثیر می گذارند. این اثر در اثر کنترل و انتقال پیام های عصبی ایجاد می شود. به همین دلیل کمبود آن می تواند عامل بروز انواع اختلالات عصبی – روانی باشد.
بهتر است در تغییر فصل مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین افزایش یابد. زیرا برخی از مشکلات مانند اختلالات اضطرابی یا افسردگی با تغییر فصل در افراد افزایش می یابد. اگرچه بسیاری از ویژگی های این خانواده مشترک است، اما هر کدام از ویتامین ها خاصیت خاصی دارند که باید بیشتر با آن آشنا شویم.
تیامین: این ویتامین B1 است. کمک به متابولیسم پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات ها، کنترل عملکرد سیستم عصبی، سیستم گردش خون، ماهیچه ها و کمک به رشد کودکان از جمله ویژگی های این ویتامین است.
ریبوفلاوین: جایگاه بعدی به ویتامین B2 اختصاص دارد. مهم ترین اثر این ویتامین، تأثیر بر عملکرد «غده تیروئید» و تنظیم «متابولیسم» بدن است. بنابراین مصرف آن برای افرادی که مشکلات غده تیروئید دارند یا افرادی که به دلیل اختلالات متابولیک اضافه وزن دارند توصیه می شود.
نیاسین: این ویتامین B6 است. این ویتامین زمانی بیشترین تاثیر را بر بدن دارد که مصرف آن با مصرف کافی ویتامین B2 همراه باشد. به این ترتیب می تواند عملکرد غده تیروئید را بهبود بخشد. این ویتامین به “فاکتور تحمل گلوکز” معروف است. به همین دلیل وقتی قند خون بالا می رود، این ویتامین برای تنظیم سطح آن آزاد می شود.
ویتامین B5: «پانتوتنیک اسید» نام دیگر این ویتامین است. بدن ما برای تحمل گرسنگی در رژیم های کاهش وزن به طور جدی به آن نیاز دارد. بنابراین، اگر تصمیم به کاهش وزن دارید، ابتدا میزان این ویتامین را در بدن خود بررسی کنید. دلیل این تاثیر، تاثیر ویتامین B5 در سوزاندن چربی های اضافی ذخیره شده در بدن است. عملکرد صحیح غده فوق کلیوی نیز تحت تأثیر اسید پانتوتنیک است.
ویتامین B6: این ویتامین با نام «پیریدوکسین» نیز شناخته می شود. عملکرد بهتر دستگاه گوارش به وجود این ویتامین بستگی دارد. زیرا با کمک روی به هضم بهتر غذا کمک می کند. پیریدوکسین همچنین عملکرد غده تیروئید، تولید و ترشح هورمون های تیروئید و تنظیم متابولیسم را تنظیم می کند.
ویتامین B9: خانم ها نام این ویتامین را خوب می دانند; “اسید فولیک”. اکثر خانم ها در دوره های مختلف زندگی خود از کپسول های این ویتامین به عنوان مکمل استفاده کرده اند. این ویتامین نه تنها سلامت زنان را حفظ می کند، بلکه به سلامت جنین آنها نیز کمک می کند. به این ترتیب مصرف این ویتامین باعث تشکیل و تکامل لوله عصبی جنین می شود و در حفظ سلامت نخاع جنین نقش دارد.
ویتامین B12: “کوبالامین” نام دیگر این ویتامین است. مهمترین تأثیر این ویتامین بر سیستم عصبی و گردش خون است. بعد از 50 سالگی، بدن به این ویتامین نیاز بیشتری دارد. کمبود آن باعث کم خونی، آسیب عصبی و اختلال حافظه می شود.
کمبود آن چه می کند؟
همه ما می دانیم که کمبود ترکیبات مهم از جمله ویتامین ها، مواد معدنی و غیره باعث ایجاد مشکلاتی در بدن می شود که از اختلالات جزئی گرفته تا بیماری های جدی را شامل می شود. با توجه به اثرات فراوان این خانواده، کمبود ویتامین B می تواند منجر به مشکلات مختلفی شود.
خستگی شدید: این حالتی است که باعث می شود نتوانیم برای انجام کارهای مختلف از جای خود بلند شویم یا کارها را به آرامی انجام دهیم.
یعنی مقدار ویتامین B در بدن ما کم شده یا شاید کاملا از بین رفته باشد! این مشکل برای افرادی که از نظر ذهنی یا جسمی فعال هستند بیشتر دیده می شود و باید از غذاهای حاوی ویتامین B بیشتر استفاده کنند.
استرس و افسردگی: اشاره کردیم که مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین B با تغییر فصل باید افزایش یابد. یکی از این دلایل جلوگیری از بروز یا عود علائم اضطراب، استرس و افسردگی است. این شرایط به ویژه با کمبود ویتامین B1 دیده می شود.
اگرچه کمبود این ویتامین تنها عامل اضطراب، افسردگی و عصبانیت نیست، اما کمبود آن دلیل این مشکلات است. به همین دلیل برای درمان این مشکلات معمولاً مصرف غذاهای حاوی این ویتامین ها یا مکمل های حاوی آنها توصیه می شود.
بیماری پاهای کج: این بیماری که مشخصاً ناشی از کمبود ویتامین B1 است، همان بیماری «بری بری» است. این مشکل با علائمی مانند گیجی، احساس خستگی، ناتوانی در راه رفتن، ادم، بی اشتهایی و مشکلات قلبی دیده می شود.
اختلالات تیروئید: یکی از عوامل موثر بر عملکرد غده تیروئید ویتامین های خانواده B هستند. این ویتامین ها در ترشح هورمون های غده تیروئید نقش موثری دارند. به همین دلیل کمبود آن باعث بروز مشکلاتی در عملکرد این غده می شود.
انبار “ب”
غذاهایی مانند لبنیات به ویژه شیر، جگر، قلوه، مرغ، تخم مرغ، لوبیا، نان سبوس دار، سبزیجات پهن برگ مانند اسفناج، ماهی به ویژه سالمون و ساردین، سویا، آجیل به ویژه آجیل خام، کلم، خیار، میوه ها انواع مرکبات خشک و به ویژه پرتقال و نارنگی مهمترین منبع ویتامین B یا بهتر است بگوییم خانواده B هستند.
علت استرس، عصبانیت و افسردگی کمبود این ویتامین در اول صبح است. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post