خبرجو؛ مبلغ مستمری دی ماه متقاضیان بهزیستی و کمیته امداد طبق روال ماه های گذشته بدون تغییر واریز می شود.
سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور به اقدامات سازمان بهزیستی اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر 25 هزار موسسه، مرکز و انجمن خیریه در کشور از سازمان بهزیستی مجوز دریافت کرده اند که برخی از آنها فقط کمک تخصصی می کنند. و موارد دیگر نیز از فعالیت های سازمان بهزیستی است. خودتان را به آنها بسپارید، اما به آنها کمک خواهد کرد.
در هیچ وزارتخانه ای این تعداد تقاطع کار جمعی خوب سازمان یافته را نمی بینید و این باعث افتخار من است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن تشریح بیشتر ماموریت های بهزیستی خاطرنشان کرد: متأسفانه این سازمان شناخته شده نیست و این در حالی است که از ابتدای راه اندازی مهدکودک (خدمات) ژنتیکی خدمات ارائه می دهد. جامعه تا انتها به طوری که 600 مرکز برای ارائه خدمات ژنتیکی داشته باشیم.
حسینی با اشاره به وجود 8 میلیون نفر تحت پوشش این سازمان که بیش از 10 درصد جمعیت را شامل می شود، تصریح کرد: این سازمان به صورت مستقیم و غیرمستقیم خدمات تخصصی و تخصصی را به مردم ارائه می کند. بیش از 10 درصد جمعیت تحت پوشش این سازمان هستند، اما سهم رفاهی از بودجه دولت 1.04 درصد است و این نابرابری ممکن است منجر به عدم ارائه خدمات مناسب شود.
اما چه باید کرد؟ راه حل این نارضایتی عدم دریافت بیشتر بودجه دولتی است. امروزه نظر کارشناسان توسعه در دنیا این است که تنها راه توسعه پایدار و همه جانبه «تکیه بر خیر جمعی سازماندهی شده توسط مردم» است.
البته این مردم خوب پشت سد مطالبه متراکم جمع شده اند و تنها کاری که باید بکنیم این است که روزنه های بزرگی در این سد جمع آوری کنیم تا این تقاضای فشرده و چشمه کمک و صدقه جاری شود.
وی با اشاره به موسسه CAF که مسئولیت سنجش خیریه در دنیا را بر عهده دارد، تصریح کرد: این موسسه 12 سال است که فعالیت می کند و آخرین اندازه گیری آن در سال 2021 است و این موسسه دو ارزیابی را انجام داده است که چقدر مردم جهان شخصاً به کارهای خیریه علاقه مند هستند” و “چقدر خیریه سازمانی سیستماتیک انجام شده است”؛ بر اساس این ارزیابی، 62 درصد از مردم ایران بر اساس سخاوت به کارهای خیریه فردی میپردازند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور معتقد است: کار بهزیستی این است که سریعاً مدیریت توسعه کمی و کیفی تشکل های مردمی را در راستای منافع عمومی سازماندهی شده تحت عنوان «توسعه کمی و کیفی سازمان های مردم نهاد» راه اندازی کنیم؛ من بررسی کردم که این سازمان ها در شهرهای بزرگ و کلان شهرها هستند و باید از نظر جغرافیایی توسعه پیدا کنند.
همچنین اکثر این تشکل ها اغلب در اقشار میانسال هستند و باید به صورت طبقاتی توسعه یابند. همچنین اکثر این سازمان ها در بحث جمع آوری کمک های مالی فعال هستند و باید با توسعه موضوع به سمت سلامت و توانبخشی و بسیاری از مسائلی که امروز جامعه به آن نیاز دارد حرکت کنند.
برای اینکه این اتفاقات رخ دهد، ما سه وظیفه تعیین کردیم. متأسفم که باید بررسی کنم که خیریه ای درخواست مجوز داده است اما ما چهار سال است که مجوز نداده ایم.
وی در این خصوص بر تسریع در صدور مجوز به موسسات خیریه تاکید کرد و گفت: مقرر شده صدور مجوز بیش از یک ماه طول نکشد. 25 هزار موسسه خیریه و کمک رسان به کار خیر جمعی مشغول هستند و ما در سراسر کشور فقط 17 هزار نفر داریم و با این 17 هزار نفر باید این موسسات را توانمند کنیم و بر کار آنها نظارت داشته باشیم.
شبکه سازی نیز باید انجام شود. اگر این اتفاقات رخ دهد و ما فقط زمینه را برای آن فراهم کنیم، با معجزه ایجاد مشارکت خیرخواهانه مواجه خواهید شد که از طریق آن می توانید خدمات با کیفیت ارائه دهید و فقر را که دارای سه بعد «زندگی»، «کرامت» و فرصت» از جامعه. انجام دادن
منبع: نور نیوز
گفتگو در مورد این post