امروزه با وجود پیشرفت هایی که در حوزه پزشکی شاهد هستیم، هیچ دردی بدون درمان باقی نمی ماند. دکتر محمد حسین دلشاد متخصص درد علت درد شما از جمله کمردرد را تشخیص می دهد و با توجه به شرایط هر بیمار راه حل درمانی مناسب را در نظر می گیرد.
امروزه کمردرد یکی از شایع ترین مشکلاتی است که در بین افراد زیادی دیده می شود، خوشبختانه در اکثر مواقع بدون نیاز به مراجعه به پزشک بهبود می یابد.
اگر علت مهمی دارد و یک بیماری مزمن است، می توانید با مراجعه به متخصص درد، راه حلی را بدون جراحی در نظر بگیرید. نمونه ای از روش های موثر و جدیدی که متخصص درد با توجه به علت کمردرد برای شما در نظر می گیرد، درمان کمردرد با لیزر دیسک و آندوسکوپی دیسک کمر می باشد.
اما این نکته را در نظر داشته باشید، اگرچه این موارد موثر هستند، اما همیشه اولین پیشنهاد پزشک نخواهد بود و مراحل درمان باید گام به گام پیش برود و تنها در صورت عدم موفقیت سایر راه حل های درمانی، این گزینه های غیر جراحی می توانند به بیمار ارائه شود. تبدیل شد.
در ادامه توضیحات بیشتری در مورد هر یک از این روش های درمانی به شما خواهیم داد.
لیزر دیسک کمر چه زمانی استفاده می شود؟
بسیاری از مشکلاتی که با این روش درمانی قابل بهبود است به شرح زیر است:
تومورهای نخاعی
تومور طناب نخاعی به عنوان تومور اینترادورال نیز شناخته می شود. این تومور ستون فقرات در استخوان های ستون فقرات یا در کانال نخاعی مشاهده می شود.
فشرده سازی عصب
گاهی اوقات عصب تحت فشار زیادی از سوی بافت های اطراف از جمله تاندون ها، ماهیچه ها، غضروف ها و استخوان ها قرار می گیرد. چنین فشاری باعث می شود که عملکرد عصب مختل شود و در نهایت درد، گزگز یا بی حسی را تجربه کنید.
فتق دیسک
این یک عارضه بسیار شایع است و هنگامی که محتویات داخل دیسک به بیرون رانده می شود، درد زیادی ایجاد می کند. فتق دیسک معمولا در ناحیه کمر اتفاق می افتد.
تنگی کانال نخاعی
تنگی کانال نخاعی بیشتر در ناحیه پشت یا گردن دیده می شود. این وضعیت زمانی رخ می دهد که فضای ستون فقرات باریک می شود و به اعصاب در سراسر ستون فقرات فشار وارد می کند.
سیاتیک
سیاتیک معمولاً به دنبال فتق دیسک، خار استخوان در ستون فقرات یا تنگی نخاع رخ می دهد. هنگامی که چنین شرایطی رخ می دهد، به عصب سیاتیک فشار وارد می شود و در نهایت باعث درد شدید و تیراندازی کشنده در طول عصب می شود که از قسمت پایین کمر به باسن و پشت ران می رسد.
2
چه عوارضی با آندوسکوپی دیسک کمر قابل درمان است؟
درمان ESS یا آندوسکوپی ستون فقرات به درمان بسیاری از بیماری ها از جمله موارد زیر کمک می کند:
- فتق دیسک یا فتق دیسک همراه با سیاتیک (دردی که به پایین پاها کشیده می شود)
- تنگی ستون فقرات همراه با درد کمر و گسترش درد به پاها
- احساس کمردرد به دنبال آرتریت در مفاصل فاست
اگر از هر یک از شرایط ذکر شده رنج می برید و علائم ناتوان کننده ای دارید و مهمتر از همه اینکه بیمار با روش های درمانی اولیه از جمله موارد زیر بهبود نیافته است، کاندیدای مناسبی برای این روش درمانی هستید:
- درمان های پزشکی از جمله مسکن ها
- تزریقات
- فیزیوتراپی
- درمان های جایگزین مانند طب سوزنی
روند درمان آندوسکوپی ستون فقرات چگونه است؟
همانطور که می دانید این روش غیر جراحی است و با جراحی باز کاملا متفاوت است، به همین دلیل عوارض بسیار کمتری خواهید داشت و روند بهبودی سریع تری را تجربه خواهید کرد.
از آنجایی که این عمل بسته است، تنها یک برش دو سانتی متری برای بیمار با بی حسی موضعی ایجاد می شود.
یک لوله باریک از طریق این برش دو سانتی متری وارد می شود که با توجه به دوربینی که در انتهای لوله قرار داده شده است، پزشک دید کافی از روند جراحی داشته و اقدامات لازم را برای درمان انجام می دهد.
از آنجایی که این فرآیند درمانی به صورت نیمه تهاجمی برای بیمار انجام می شود، بیمار درد و عوارض کمتری را نسبت به جراحی باز تجربه می کند.
فرآیند درمان دیسک با لیزر چیست؟
در طی این درمان، قسمت بیرون زده دیسک با استفاده از روش درمانی غیر تهاجمی با کمک لیزر تبخیر می شود. به این ترتیب لیزر بین مهره ها قرار می گیرد تا فرآیند تبخیر انجام شود.
این روش نیازی به بیهوشی ندارد و تنها با تزریق بی حسی انجام می شود، بنابراین بیمار عوارض بیهوشی را تجربه نخواهد کرد.
با کمک تصویربرداری یا فلوروسکوپی، پزشک برای داشتن دید کافی و به حداقل رساندن خطای درمان، سوزنی را با کمک تصویربرداری یا فلوروسکوپی وارد قسمت میانی دیسک می کند و با تبخیر فتق دیسک، فشار روی عصب برداشته می شود و در نهایت بیمار احساس درد می کند. نخواهد کرد
از انرژی لیزر فیبر نوری برای تبخیر دیسک برآمده استفاده می شود. از آنجایی که هیچ روش تهاجمی برای بیمار انجام نمی شود، امکان آسیب به بافت های سالم اطراف وجود ندارد.
گفتگو در مورد این post