به گزارش سرویس سرگرمی و سرگرمی صبح، فصل دوم رئالیتی شو «جوکر» به قسمت سوم خود رسید و مخاطبانی که از قسمت اول به نقاط ضعف و قوت آن پرداختند، حالا به وضوح به چند گروه تقسیم شده اند.
بخشی از بینندگان این برنامه از حضور بیش از حد احسان علیخانی (به عنوان مجری) جلوی دوربین در قسمت اول انتقاد کردند. ظاهراً علیخانی هم بازخورد داشت و به خصوص در قسمت سوم میزان حضور او جلوی دوربین کاهش چشمگیری پیدا کرد و تقریباً این انتقادات از بین رفت.
البته لازم به ذکر است که عده ای مانند سیاوش صفریان پور که از تهیه کنندگان پیشکسوت برنامه محسوب می شود در همان قسمت اول به این انتقاد توجه نکردند و در کانال ایکس نوشتند: «بر اساس سلیقه شخصی و کمی تجربه، کار او خوب است و به دلیل مقایسه با سیامک انصاری باید مخالفت های طبیعی در تغییر ستاره وجود داشته باشد، اما به هر حال کار علیخانی حرفه ای تر و استادانه تر است.
با توجه به بازخورد کاربران فضای مجازی، «جوکر» با انتشار قسمت سوم خنده دارتر شده است. تعداد مطالب منتشر شده در فضای مجازی برای قسمت سوم بسیار بیشتر از دو قسمت اول است و به نظر می رسد برای مخاطب شوخی ها فضا را مفرح کرده و برنامه در حال شکل گیری است.
همزمان با پخش این دو قسمت، انتقادات تند و جدیدی از برنامه جوکر و ساترا به عنوان مجری آن شکل گرفته است; این بار منتقدان به میزان شوخی های جنسی در این برنامه که مخاطبان زیادی در بین کودکان و نوجوانان دارد، به شوخی هایی پرداخته اند که معلوم نیست ساترا چگونه آنها را مجاز کرده است!
در همین رابطه، کیوان کثیریان، منتقد سینما در اینستاگرام خود با انتقاد از «جوکر» نوشت: «اگر دوست دارید به جوک های جنسی مبتذل و جوک های سطح پایین گوش کنید، اگر دوست دارید به این جوک های سطح پایین بخندید و به آن ها گوش دهید. عادت دارد، حتما جوکر را ببینید.”
افشین علیار یکی دیگر از منتقدان سینما نیز نوشته است: «من فقط 20 دقیقه از قسمت اول جوکر را دیدم، جوک های جنسی را از کف خیابان جمع کرده و در این به اصطلاح واقعیت شو می ریزم.
نکته جالب اینجاست که صفحات زرد اینستاگرام نیز به شوخی های این برنامه واکنش نشان می دهند و برای آن از تیترهای پرمخاطب “حرکات منشوری عمو رضا”، “ذهنشان خیلی منحرف شده”، “قطعه بدون سانسور جوکر” و … استفاده می کنند. .
در توییتر کاربران مختلفی به این شوخی ها واکنش نشان داده اند.
احسان رشیدی یکی از خبرنگاران حوزه سینما در شبکه ایکس نوشت: برنامه جوکر در سنین کودکی و نوجوانی مخاطب پیدا کرده است و این خطرناک است چرا که برای خنداندن مخاطب بیشتر از شوخی های جنسی و زمخت استفاده می شود. یک لحظه، صرف نظر از گروه سنی.”
رقص های متوالی ساترا کجاست؟!
علاوه بر این، انتقادها فقط متوجه شوخیهای غیر خانوادگی سریال نیست. همچنین رقص های پی در پی در این برنامه که اغلب به صورت کامل پخش می شود، فعالان فرهنگ و هنر را که تاریخ دعوای ساترا و وزارت ارشاد را به خاطر دارند، شگفت زده کرده است.
رقص های پی در پی در قسمت های اول تا سوم برنامه تا جایی پیش رفته که علیخانی مجبور شد بارها تذکر دهد و حتی بگوید “دوستان هر ضبطی پخش دارد” هرچند گویا درهای ساترا باز شده است. آنقدر که بیشتر این رقص ها در نسخه منتشر شده است. وجود داشته است!
این رقص ها در اپیزود سوم «جوکر» به کمال می رسد و لانگ شات هایی از حرکات موزون بازیگران نمایش داده می شود. اما اعطای مجوز انتشار یک دهم این گونه تصاویر و جوک های مناسب بزرگسالان در گذشته از سوی وزارت ارشاد می توانست انتقادات تند جامعه و فعالان فرهنگی را در پی داشته باشد. اساساً ملاک تغییر محل اعطای مجوز محصولات سرگرمی خانگی از وزارت ارشاد به صدا و سیما و زیرمجموعه آن ساترا، انتقاد از عدم توجه به فرهنگ ایرانی اسلامی و خانواده بود که اکنون به نظر می رسد در مورد Joker و برخی برنامه های دیگر کاملاً مخالف این ایده باشد. در حال حرکت است!
دکوراسیونی به نام طبقه بندی سنی!
اگرچه باید گفت که رده بندی سنی «جوکر» به عنوان یک برنامه کلی منطقی نیست و به عنوان اثری که به صورت خانوادگی تماشا می شود، باید اخلاق (با تعریفی که در خانواده و جامعه ایرانی پذیرفته شده است) رعایت شود، اما برخی نیز معتقدند که به هر حال ساترا باید برای دو قسمت آخر جوکر رده بندی سنی اعمال می کرد و به خانواده ها هشدار می داد که این دو قسمت برای تماشای کودکان و نوجوانان مناسب نیست.
آیا جوکر بد است و باید ممنوع شود؟
پاسخ به این سوال قطعاً «نه» است و هدف از این گزارش یا انتقاداتی که پیرامون برخی از لحظات این برنامه شده است، به معنای توقف آن یا عدم ساخت چنین برنامه هایی نیست.
لازم به تاکید است که جوکر 2 لحظات فوق العاده و بامزه ای برای مخاطبان دارد که در این سریال تلویزیونی گنجینه ای است. برای مثال می توان به اجرای بی نظیر محمدرضا علیمردانی و هادی کاظمی اشاره کرد که بازتاب های زیادی داشت. همچنین اجرای مشترک و طنز مهران غفوریان و جواد رضویان نیز توانسته نظرها را در فضای مجازی به همراه داشته باشد و البته خنده های زیادی را به همراه داشته باشد.
در عین حال به نظر می رسد تهیه کنندگان باید دقت بیشتری در تولید برنامه هایی داشته باشند که به عنوان برنامه های خانوادگی برچسب خورده و شناخته می شوند. علاوه بر این، اولاً ساترا باید رده بندی سنی محصولات سینمای خانگی را جدی تری بگیرد و ثانیاً شعارهایی را که در شروع کار به کار می برد به خود یادآوری کند و به یاد داشته باشد که حوزه اجرا همیشه با شعار متفاوت است!
منبع: فرارو
گفتگو در مورد این post