پس از آن در مقاطع مختلف با تشکیل جلسات تخصصی و حضور نهادهای مرتبط، وظایف هر نهاد در تعامل با سامانه املاک و مسکن پیگیری و مصوبات و مقررات اجرایی شد. به عنوان مثال در جلساتی که در سال های 1401 و 1402 تشکیل شد، سازمان های ثبت اسناد و املاک کشور و وزارت آموزش و پرورش فعالیت های مصوب در خصوص سامانه را اجرا کردند و اقدامات اجرایی خاص آنها از طریق سامانه املاک و مسکن انجام می شود.
وی یادآور شد: در جلسه 18 اردیبهشت ماه با حضور مدیران سازمان ثبت احوال ، بانک مرکزی، کارگروه تعامل دولت الکترونیک و اعضای کمیسیون برگزار شد، ابتدا مدیران سامانه املاک و اسکان گزارشی از آخرین وضعیت سامانه ارائه کردند. بر اساس این گزارش، 570 هزار خانه خالی در شهرهای بالای 100 هزار نفر جمعیت شناسایی و تذکرات لازم برای پرداخت مالیات به مالکان آنها ارسال شده است.
رئیس کمیسیون اصل 90 افزود: همچنین بیش از 70 درصد اطلاعات اسناد تک برگی ارائه شده توسط سازمان ثبت اسناد وارد سامانه شده است و با اتصال سامانه خودامضا، اطلاعات موجر و مستاجر نیز به این سیستم متصل است.
وی تصریح کرد: مدیران سامانه عنوان کردند که در حال حاضر اطلاعات خرید و فروش در دفاتر اسناد رسمی به سامانه املاک و اسکان به صورت آنلاین متصل است و سکونت اصلی 75 میلیون کد ملی بر اساس کد پستی در سامانه محاسبه شده است. سیستم ذکر شده
پژمان فر همچنین گفت: در قسمت دوم جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام مردم به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از بانک مرکزی انجام شود. سازمان ثبت احوال نیز موظف شد برای ارائه خدمات چهارگانه خود یعنی تولد، ازدواج، طلاق و فوت از طریق تعیین محل سکونت توسط سامانه املاک، اقدامات اولیه را انجام دهد.
وی ادامه داد: با بررسی اقدامات کارگروه تعاملی دولت الکترونیک، مقرر شد اقدامات دستگاه های اجرایی به دقت توسط این کارگروه رصد و مصوبات کارگروه در خصوص سامانه با جدیت پیگیری و پیگرد قانونی داشته باشد. و در صورت کوتاهی دستگاهها در انجام وظایف قانونی، ارجاع به مرجع قضایی طبق قانون برای اقدامات نظارتی به کمیسیون نوزدهم ارسال شود.
منبع: طلا
گفتگو در مورد این post