بر اساس اطلاعات منتشر شده در سایت کدال سازمان بورس خودرو ایران، خودروهای جاده مخصوص در فروردین ماه 1403 در مجموع حدود 3250 دستگاه خودرو سورن را در خطوط تولید خود تکمیل کردند. و حدود 1500 دستگاه سمند در کارنامه این خودروساز به ثبت رسید. بنابراین می بینیم که خودروساز واقع در کیلومتر 14 جاده مخصوص، رشدی نزدیک به 119 درصدی در تولید سورن نسبت به تولید سمند در بازه زمانی مذکور به ثبت رسانده است.
همین موضوع را در فروش گروه سورن نسبت به گروه سمند در ماه اول سال 1403 مشاهده می کنیم. گروه سورن توانسته در جاده فروش از گروه سمند پیشی بگیرد.
اطلاعات بلوز جاده ویژه حاکی از آن است که واحد فروش این خودروساز در فروردین ماه سال 1403 بیش از 3700 محصول گروه سورن را برای متقاضیان فاکتور کرده است. بنابراین می بینیم که فروش سورن در سال 1403 نسبت به فروش سمند در سال گذشته حدود 330 درصد رشد داشته است.
با توجه به وضعیت تولید و فروش گروه سورن نسبت به گروه سمند، می توان گفت تمرکز مدیران ایران خودرو در فروردین ماه امسال روی این گروه خودرویی بوده است.
البته بخشی از این رشد تولید و فروش را باید در برنامه ریزی دوچرخه های جاده ای ویژه برای جایگزینی سورن پلاس با موتور XU7P به جای پژو پارس جستجو کرد.
خودروسازی ایران قصد داشت تا پایان سال گذشته با پژو پارس خداحافظی کند. اما این اتفاق افتاد که با فشار متقاضیان پژو پارس و همچنین دستور این سیاستمدار بی نتیجه ماند.
اواخر سال گذشته مدیران ایران خودرو از سفارش قطعاتی از این محصول پرطرفدار برای بهار 1403 خبر دادند که مشخص نیست خودروسازان ایرانی قصد دارند این خانواده خودرویی را در سبد محصولات خود نگه دارند یا تابستان امسال با آن خداحافظی کنند.
عدم اطلاع از وضعیت پژو پارس بر برنامه ریزی خودروهای ایران برای تولید و فروش گروه سورن تاثیر دارد. اما همانطور که گفته شد گروه سورن در فروردین 1403 به نوعی در کانون توجه مدیران ایران خودرو قرار گرفت، باید دید این توجه ناشی از فرآیند تحول بوده یا تصادفی بوده است.
منبع: روزگار خودرو
گفتگو در مورد این post