باغ گلشن این شهر کویری با درختان نخل و نهرهای پرآب رویای بهشت را به واقعیت تبدیل می کند. این فقط یک غذای جانبی است. از طرفی جاذبه های طبیعی آن است که هر کدام به تنهایی برای معرفی هر کشوری به دنیا کافی است.
طبس نامی است که ما را به یاد کویر و زلزله سال 57 می اندازد. زلزله ای که این شهر و روستاهای اطراف را ویران کرد و حدود 25 هزار نفر را کشت. اما سال ها از آن زلزله مهیب گذشته است. اکنون طبس شهری آباد است که به دلیل داشتن معادن مختلف مانند زغال سنگ، سنگ آهن، خاک نسوز و پتاسیم بسیار آباد است. شهری که خیابان ها و بلوارهایش با درختان سر به فلک کشیده نخل، دل گردشگران را تسخیر می کند. شهری که در آن گدا نمی بینید و تمیزی خیابان هایش شما را شگفت زده می کند.
باغ گلشن
باغ گلشن این شهر کویری با درختان نخل و نهرهای پرآب رویای بهشت را به واقعیت تبدیل می کند. این فقط یک غذای جانبی است. از طرفی جاذبه های طبیعی آن است که هر کدام به تنهایی برای معرفی هر کشوری به دنیا کافی است.
جاذبه هایی که آنچنان که باید به گردشگران و طبیعت گردان معرفی نشده اند. با دیدن جاذبههای طبیعی این شهر کویری در کنار باغها، نخلستانها و فوارههای فراوان، تمام معادلات ذهنی یک گردشگر را تغییر میدهد و شکل غیرواقعی طبس را برای همیشه فراموش میکند که بیشتر در ذهن یک شنبار و خشک و خشک است. منطقه بدون آب برگها
برای رسیدن به طبس باید از تهران به طبس حرکت کنید. برای رسیدن به این شهر کویری پس از عبور از جاده قم و کاشان از زواره نیز عبور خواهید کرد. خور و کویر را پشت سر می گذارید و وارد جاده ای کویری می شوید. جاده ای که شما را به طبس می رساند.
آبشار نمک
اما بد نیست قبل از رفتن به طبس به منطقه خرو بیابانک بروید و از دهکده گردشگری پتاس خور و بیابانک که بزرگترین نمکزار کشور است دیدن کنید. شاید بپرسید چنین مکانی چه جذابیتی می تواند داشته باشد؟ این مجموعه دارای آبشار نمکی به طول 30 متر، مجموعه تفریحی، حوض نمک، آب انبار، آلاچیق و سوئیت های اقامتی می باشد. گفته می شود که آبشار پوتاس تنها آبشار نمکی جهان است. به همین دلیل این دهکده گردشگری می تواند یکی از متفاوت ترین جاذبه هایی باشد که تاکنون دیده اید. در حدود 30 کیلومتری شرق شهر خور و در جاده خور – طبس به راحتی می توانید از آن دیدن کنید. مسیر رسیدن به این روستا سفید و روشن است چرا که در همه جای مسیر بلورهای نمک دیده می شود.
آبشار نمک
آبشار و حوض نمک این مجموعه توریستی که به دلیل وجود پتاس در آن رنگ آبی فیروزه ای دارد به خصوص در چند سال اخیر گردشگران زیادی را به خود جذب کرده است. اینکه یک مجموعه صنعتی با ایجاد دهکده نمکی توانسته در حوزه گردشگری موفق باشد بسیار مهم است زیرا هنوز مناطقی هستند که از گردشگری با جاذبه های طبیعی بی بهره اند. شاید بهتر باشد با معرفی و مثال زدن این گونه مکان ها، حرکتی در گردشگری در مکان های دیگر ایجاد شود.
حوض فیروزه ای
کریستال های نمک در مسیر آبشار نمک
به سمت طبس ادامه دهید
قبل از رسیدن به طبس می توانید در اقامتگاه های بوم گردی اتاق رزرو کنید. طبس هتلی هم دارد که می توانید شب را در آن اقامت کنید و از شب های آن نهایت لذت را ببرید. شبهای کویری که ستارههای بیشمار ذهن را از دغدغهها و زندگی روزمره خالی میکنند. جایی که ناخودآگاه شعر «شب آنقدر روشن بود که می توانست ستاره ها را مرتب کند، دست من به هر ستاره ای که می خواست می رسید» را زمزمه می کنید.
به دره اسرار آمیز
صبح زود راهی کال جنی شوید تا زمان کافی برای بازدید از تمام قسمت های آن داشته باشید. دره ای که در سال های گذشته نام طبس را بر سر زبان ها انداخت و طبیعت گردان بسیاری را به خود جذب کرد. البته کال جنی جایی نیست که بتوانید به تنهایی به گشت و گذار بپردازید. باید از راهنمای محلی کمک بگیرید. استفاده از راهنمای محلی برای افراد محلی درآمد خود را ایجاد کرده است.
کال دره یا مسیری است که در اثر سیل و جریان آب ایجاد می شود. کال جنی شاید منحصر به فردترین گرند کانیون ایران باشد. دره ای زیبا و ترسناک که بومیان قدیمی آن را دره الف ها می نامیدند. بدون شک گشت و گذار گروهی شبانه در این دره نیز جسارت می خواهد، حتی اگر به وجود ارواح اعتقاد نداشته باشید.
کال جنی از دالان های سنگی مختلفی تشکیل شده است که در برخی نقاط حوض ها و چاله هایی پر از آب وجود دارد. در قسمتی از مسیر حتی نی هایی وجود دارد که زیبایی مسیر را چند برابر می کند. دره کال جنی به تنهایی حاصل فرسایش طبیعی نیست، زیرا برخی از قسمتهای آن ساخته دست بشر است. بر روی دیوارهای این دره اتاقهایی میبینید که قدمت آنها به دوره ساسانی میرسد. این اتاقک ها به خانه های گبرها معروف هستند که قنات هایی از آنها می گذرد. در واقع این قنات ها وجه مشترک همه این اتاقک ها هستند.
در بعضی جاها این دره دیوارهای بلندی دارد که برای گرفتن عکس یادگاری باید دور از آن بایستید تا همه دیوارها در قاب عکس شما قرار بگیرند.
معبد میترایی در انتهای کال جنی وجود دارد. معبدی که برای ورود به آن باید از چاهی که حدود 4 متر ارتفاع دارد بالا رفت. تا وارد راهروی شوید که در دو طرف آن اتاق هایی وجود دارد که می گویند قبلاً محل عبادت بوده است. با این حال هیچ امکاناتی برای بازدید از این معبد در نظر گرفته نشده است، زیرا برای بازدید باید کوهنورد باشید یا تجربه بالا رفتن از چاه را داشته باشید.
سرزمین نخل و برنج
در راه برگشت از کال جنی به ازمیغان بروید. ازمیغان محل تلاقی نخلستان ها و شالیزارهاست. گویی شمال کشور را در دل یک روستای کویری تجربه می کنید! و این در کل ایران بی نظیر است. نهرهای آب از ابتدا تا انتهای روستا جاری است. ازمیغان جایی است که تعریف شما از کویر تغییر می کند. زیرا هرگز نمی توانستید این همه جوی آبی، آبشارها و رودخانه ها را در دل یک روستای کویری تصور کنید. رودخانه دائمی این روستا آن را سرسبز کرده و کشاورزی در آن رونق گرفته است.
در مسیر رودخانه تعداد زیادی ماهی که مردم محلی به آنها دکتر فیش می گویند در آب زلال رودخانه خودنمایی می کنند. خود ماهی ها عاملی برای جذب گردشگر هستند، زیرا وقتی پاهای خود را در آب می گذارید دور پای شما حلقه زده و به آنها حمله می کنند.
مردم محلی معتقدند خواص درمانی دارند و پاها را ماساژ می دهند. در کنار رودخانه و پس از عبور از یک مسیر کوهستانی بی نهایت زیبا که در آن درختان خرما قد بلند کرده اند، به محلی به نام تخت عروس می رسید که زیبایی منحصر به فردی دارد. این قسمت به دلیل وجود یک سنگ سفید بزرگ در پایین دره به این نام خوانده می شود. این سنگ سفید بزرگ در وسط رودخانه قرار دارد و آب در دو طرف آن حرکت می کند. بیخود نیست که می گویند ازمیغان بهشت گردشگری طبس است.
تخت عروس
چشمه های آب سرد و گرم
آبگرم مرتضی علی یکی دیگر از جاذبه های گردشگری طبس است. این چشمه در مسیر گردشگری روستای خرو قرار دارد. این چشمه جوشان هم آب سرد و هم آب گرم دارد که ویژگی منحصر به فردی است. برای رسیدن به این چشمه باید 5 کیلومتر را از میان آب طی کنید. در مسیر چشمه آبگرم مرتضی علی دیواره های بلندی در دو طرف دیده می شود که در برخی از قسمت های این مسیر این دیواره ها بیشتر به دلیل وجود خزه های سبز یشمی است. بزرگترین چشمه از راهرو بیرون می آید که به حمام مرتضی علی معروف است.
روستای اصفهک
روستای اصفهک در نزدیکی طبس قرار دارد. معماری خاص این روستا با آثار تاریخی و منحصربفردش مانند مسجد جامع گردشگران را به خود جذب می کند.
به صحرای هولوان
پس از آن به سمت صحرای حلوان حرکت کنید. نام کویر حلوان از روستایی به همین نام در حاشیه شرقی کویر گرفته شده است و دلیل محبوبیت آن اهمیت روستای حلوان از نظر گردشگری و استقبال گردشگران است. حلوان یکی از بکرترین کویرهای ایران است که پوشیده از نیزار است. جایی که می توانید در آن نزدیکی کاروان های شتر را ببینید و از تپه های شنی آن لذت ببرید.
بی شک سفر به طبس بهترین خاطره را در ذهن به جا می گذارد. شنیدم گفته اند به طبس سفر نکنید شاید بهترین سفر شما باشد و همین باعث می شود که بعد از آن بقیه سفرها لذت سفر به طبس را به شما ندهد. حق داشتند. سفر به طبس بی نظیر است. هر چند وقت یکبار که دوست دارید دوباره به آن سلام کنید.
گفتگو در مورد این post