وقتی بچه بودم پدرم همیشه از نانوایی نان کنجدی می خرید و سر سفره می آورد! من عاشق نان کنجدی بودم. از وقتی دهانم را باز کردم به پدرم التماس کردم که هر روز صبح فقط نان کنجدی بخرد! نمی دونم این کنجد های کوچک چطور می توانند طعم نان را تا این حد تغییر دهند. بعدها که بزرگ شدم متوجه شدم که کنجد یکی از بهترین مواد برای حفظ سلامت بدن است.
تا جایی که تونستم از کنجد استفاده کردم. مثلا من از روغن کنجد برای پرپشت شدن موهایم یا حفظ سلامت پوستم استفاده کردم. برای پخت غذا از کنجد استفاده کردم یا روی سالاد کنجد پاشیدم. این غذای کوچک مانند یک معجزه عمل می کند. می تواند از بیماری های قلبی، دیابت نوع 2 و بسیاری از بیماری های مزمن دیگر جلوگیری کند.
اگر هنوز کنجد را به رژیم غذایی خود اضافه نکرده اید، پیشنهاد می کنم شروع کنید و تا حد امکان از این ماده استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که مصرف زیاد کنجد توصیه نمی شود. زیرا با عوارض جانبی مختلفی همراه است. به طور کلی بهتر است قبل از مصرف این ماده با پزشک مشورت کنید. با من همراه باشید و این مقاله را تا انتها بخوانید تا به شما بگویم کنجد چه تغییراتی در زندگی شما ایجاد می کند.
خواص دانه کنجد برای سلامتی
از دانه های کنجد سالهاست که برای تولید غذا و دارو استفاده می شود. به همین دلیل خواص مختلفی برای سلامتی دارد. در ادامه برخی از مهم ترین خواص کنجد برای سلامتی را به شما می گوییم:
یکی از مهمترین خواص کنجد کمک به درمان دیابت است. مطالعات نشان می دهد که روغن دانه کنجد در دسته داروهای سنتی دیابت نوع 2 قرار دارد. می توانید کنجد را همزمان با مصرف داروهای صنعتی مصرف کنید. همانطور که می دانید دیابت نوع 2 یک بیماری مزمن است و عملکرد روزانه شما را تحت تاثیر قرار می دهد. در این بیماری بدن نمی تواند به خوبی انسولین تولید کند.
یکی از مهمترین علائم این بیماری افزایش قند خون است که به هیپرگلیسمی معروف است. مصرف غذاهایی مانند دانه کنجد به بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند تا سطح قند خون خود را تنظیم کنند. علاوه بر این، کنجد حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است. این ترکیبات آنتی اکسیدانی برای بهبود سطح قند خون استفاده می شود.
کاهش کلسترول بد
یکی دیگر از خواص کنجد کاهش سطح کلسترول بد بدن است. مطالعات نشان می دهد که کنجد سرشار از ترکیبات گیاهی مفیدی به نام لیگنان ها و فیتواسترول ها است. این ترکیبات نقش مهمی در کاهش سطح کلسترول بد بدن دارند. به عنوان مثال، فیتواسترول ها ترکیبات گیاهی هستند که از نظر ساختاری شبیه به کلسترول هستند.
از این ترکیبات می توان برای جذب غذا در دستگاه گوارش استفاده کرد. برخی از غذاها مانند دانه های کنجد سرشار از فیتواسترول هستند. به همین دلیل جذب کلسترول را کاهش داده و از ورود این ماده به جریان خون جلوگیری می کنند.
علاوه بر این، این مطالعات نشان می دهد که دانه کنجد یکی از بهترین منابع چربی های سالم است. این ترکیبات شامل چربی های تک غیر اشباع و چربی های چند غیر اشباع می باشد. این چربی ها می توانند جایگزین مناسبی برای چربی های اشباع شده باشند و به بهبود عملکرد سیستم قلبی عروقی کمک کنند.
طبق تحقیقات، کنجد به کاهش فشار خون کمک می کند. در واقع یکی از مهمترین خواص کنجد تنظیم فشار خون بدن است. این دانه های کوچک سرشار از منیزیم هستند. منیزیم یکی از مهم ترین مواد معدنی برای تنظیم فشار خون و بهبود جریان خون در بدن است. کاهش فشار خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و بیماری های مزمن را کاهش می دهد. بنابراین افرادی که فشار خون بالا دارند یا مستعد بیماری های قلبی هستند می توانند این ماده را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.
سرشار از فیبر
اگر به دنبال یک ماده غذایی خبرجو برای تامین فیبر مورد نیاز بدن هستید، پیشنهاد می کنیم کنجد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. دانه های کنجد سرشار از فیبر هستند و به بهبود سلامت بدن کمک می کنند. فیبر به طرق مختلف بر سلامت بدن تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، از یبوست جلوگیری می کند و حرکات منظم روده را بهبود می بخشد.
در نتیجه بر حذف غذا تاثیر می گذارد. علاوه بر این مطالعات، فیبر سرعت جذب قند را کاهش می دهد و به تنظیم سطح قند خون کمک می کند. بنابراین افرادی که از بیماری های دیابتی رنج می برند می توانند با کمک کنجد به کاهش علائم بیماری خود کمک کنند.
علاوه بر این، کنجد احساس سیری را افزایش می دهد و در نتیجه تمایل شما را به مصرف تنقلات ناسالم کاهش می دهد. در واقع کنجد بهترین گزینه برای کاهش پرخوری و کنترل وزن است. فیبر موجود در این ماده به تنظیم سطح کلسترول بد در بدن کمک می کند.
سرشار از آنتی اکسیدان
یکی دیگر از خواص کنجد این است که حاوی مقدار زیادی ترکیبات آنتی اکسیدانی است. این ترکیبات آنتی اکسیدانی بسیار قوی هستند و التهاب بدن را از بین می برند. برخی از مهم ترین ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در کنجد عبارتند از سسامین و سیسمول. این ترکیبات می توانند از سلول ها در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب رادیکال های آزاد محافظت کنند.
فعالیت آنتی اکسیدانی این ترکیبات خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد. علاوه بر این در کاهش اثرات پیری نیز تاثیر بسزایی دارد. این بدان معنی است که می تواند به حفظ سلامت پوست و شادابی پوست کمک کند. حتی برخی مطالعات نشان می دهد که ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در کنجد خاصیت ضد سرطانی دارد و از بروز سرطان جلوگیری می کند.
تقویت استخوان
اگر فعالیت های ورزشی شدید انجام می دهید، کنجد بهترین گزینه برای شما خواهد بود. این ماده می تواند به تقویت و ضخیم شدن استخوان ها کمک کند. زیرا سرشار از مواد معدنی مورد نیاز بدن انسان مانند کلسیم، منیزیم، منگنز و فسفر است. کلسیم مهم ترین ماده برای حفظ سلامت استخوان ها و ساختن مفاصل قوی است.
همانطور که گفته شد، دانه های کنجد سرشار از منیزیم هستند. منیزیم به جذب کلسیم کمک می کند. در نتیجه می تواند به طور غیر مستقیم بر افزایش تراکم استخوان تاثیر بگذارد. یکی دیگر از مواد معدنی مهم در کنجد، فسفر است که برای ترمیم بافت استخوان استفاده می شود.
سرشار از پروتئین گیاهی
یکی دیگر از خواص کنجد این است که سرشار از پروتئین های گیاهی است. همانطور که می دانید پروتئین به بهبود عملکرد ورزشکاران و بدنسازان کمک می کند. این ماده برای انجام فرآیندهای متابولیک در بدن استفاده می شود و نقش مهمی در رشد عضلات دارد. کنجد سرشار از پروتئین با کیفیت بالا است.
به همین دلیل به عنوان یک مکمل غذایی ارزشمند برای گیاهخواران و وگان ها شناخته می شود. تحقیقات نشان می دهد که کنجد می تواند تمام اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز بدن را تامین کند. می توانید از کنجد به روش های مختلف استفاده کنید. برای مثال می توانید روی سالاد کنجد بپاشید یا در هنگام سرخ کردن غذا از این ماده استفاده کنید.
تقویت پوست، مو و ناخن
یکی دیگر از خواص کنجد کمک به تقویت پوست، مو و ناخن است. تاکنون تحقیقات مختلفی در مورد تاثیر این ماده غذایی بر سلامت پوست انجام شده است. نتایج مطالعات نشان می دهد که کنجد می تواند از ایجاد چین و چروک روی پوست جلوگیری کند. زیرا روغن موجود در این ماده از سلول های پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند.
علاوه بر این، کنجد سرشار از روی است. روی مهمترین ماده برای تولید کلاژن است. کلاژن یکی از مهم ترین ترکیبات موجود در پوست است که برای ترمیم بافت های آسیب دیده و حفظ شادابی پوست استفاده می شود. علاوه بر این، برخی مطالعات نشان می دهد که روی از ایجاد آکنه جلوگیری می کند و از نازک شدن موها جلوگیری می کند.
همچنین می تواند به تنظیم ریزش مو کمک کند. اگر می خواهید بهترین نتیجه را به دست آورید، مصرف روی با ویتامین E را پیشنهاد می کنیم، این دو ماده خاصیت ضد چروک و سفید کنندگی دارند. اگر موهای نازک و ضعیفی دارید پیشنهاد می کنیم کنجد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. زیرا به مرور زمان باعث پرپشت شدن موهای سر می شود.
بهبود رشد جنین
یکی از مهمترین خواص کنجد برای بانوان، به رشد جنین کمک می کند. برخی از مهم ترین ویتامین های موجود در این ماده عبارتند از B1 و B2 و اسید فولیک. این ویتامین ها نقش مهمی در رشد جنین و بهبود سلامت مادر باردار دارند. علاوه بر این، کنجد پروتئین مورد نیاز مادر و جنین را تامین می کند. مصرف این ماده به خصوص در سه ماهه سوم بارداری توصیه می شود. زیرا به رشد و تکامل سیستم عصبی جنین کمک می کند.
ویتامین ها و مواد معدنی برای بهبود عملکرد مغز ضروری هستند. یکی از مهمترین مواد معدنی کلسیم است. همانطور که گفته شد، کنجد سرشار از کلسیم است. یکی از مهم ترین مشکلاتی که اکثر خانم های باردار با آن مواجه هستند کمبود آهن است. زنان در دوران بارداری به مقدار قابل توجهی آهن نیاز دارند.
کمک به سلامت تیروئید
اگر از بیماری های تیروئید رنج می برید پیشنهاد می کنیم کنجد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. زیرا کنجد بهترین ماده برای بهبود عملکرد غدد تیروئید است و به ترشح هورمون های تیروئید کمک می کند. این غذا سرشار از سلنیوم است. مطالعات نشان می دهد که کنجد می تواند حدود 18 درصد از سلنیوم مورد نیاز بدن را تامین کند.
سلنیوم یکی از مهمترین مواد معدنی برای بهبود عملکرد تیروئید است. از این ماده معدنی می توان برای تولید هورمون های تیروئید استفاده کرد. علاوه بر این، ترکیبات خبرجو دیگری مانند آهن، مس، روی و ویتامین B6 در کنجد وجود دارد که برای حفظ سلامت غده تیروئید استفاده می شود.
چه افرادی نباید کنجد مصرف کنند؟
اگرچه کنجد خواص زیادی دارد و به حفظ سلامت بدن کمک می کند، اما مصرف زیاد آن توصیه نمی شود. زیاده روی در مصرف این ماده عوارض مختلفی ایجاد می کند. افرادی که معده ضعیفی دارند یا از بیماری های گوارشی رنج می برند قبل از مصرف این ماده با پزشک مشورت کنند.
زیرا هضم کنجد بسیار سخت است. به همین دلیل ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود. علاوه بر این، برخی از افراد به کنجد حساسیت دارند و مشکلاتی مانند خارش پوست را تجربه می کنند. تحقیقات نشان می دهد که دانه های کنجد غلات کامل سرشار از اگزالات کلسیم هستند.
این ترکیب علائم نقرس را تشدید می کند. بنابراین بهتر است در مصرف این ماده زیاده روی نکنید. افراد مبتلا به بیماری های کبدی باید قبل از مصرف این ماده با متخصص تغذیه مشورت کنند. زیرا این غذا باعث تجمع مس در کبد می شود.
حرف پایانی
اگر تا اینجا خوانده باشید، به خوبی می دانید که کنجد یک ماده بی نظیر برای حفظ سلامت بدن است. به عنوان مثال، این ماده می تواند به تقویت مفاصل کمک کند. حتی بر سلامت پوست، مو و ناخن تاثیر می گذارد. اگر از بیماری قلبی، دیابت نوع 2 یا هر بیماری مزمن دیگری رنج می برید، پیشنهاد می کنم کنجد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
با این حال اگر اطلاعات در مورد نحوه استفاده از کنجد سفید Yاگر وقت مصرف کنجد ندارید بهتر است با متخصصان خبرجو تماس بگیرید. متخصصان این مجموعه تمام تلاش خود را می کنند تا بهترین برنامه غذایی را در اختیار شما قرار دهند. پس بهتر است همین الان گوشی را بردارید و با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید.
گفتگو در مورد این post