به گزارش گروه دانش و فناوری ، ابراهیمی سراجی رئیس رصدخانه ماهانی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه هفته جهانی نجوم بیش از یک قرن است که با هدف ترویج علم در جهان برگزار می شود، گفت: : امروز این مراسم در بین مردم پلیمیان برگزار می شود. ستاره شناسان و مردم شده اند. زیرا در این هفته برنامه هایی برای ترویج علم نجوم در جوامع مختلف اجرا می شود.
وی ادامه داد: نحوه انتخاب این هفته به این صورت است که از اواسط فروردین تا اواسط اردیبهشت نزدیک ترین شنبه به اولین مربع ماه به عنوان روز طالع بینی در نظر گرفته می شود.
ابراهیمی یادآور شد: روز نجوم 1403 در ایران به دلیل تعطیلی یک روز زودتر از روز جمعه 8 اردیبهشت آغاز می شود. این روز به موازات هشتم ذی القعده است و هفته طالع بینی از دوشنبه 24 اردیبهشت آغاز شده و تا یکشنبه 30 اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
دبیر هفته نجوم با اشاره به برنامه های این هفته گفت: گروه های مختلف نجوم آماتوری در هفته نجوم برنامه های متنوعی را برای ترویج علم نجوم و آشنایی مردم با این علم به صورت مجازی و حضوری برگزار می کنند و این گروه ها گزارش های خود را ارائه می کنند. به انجمن نجوم ایران ارسال خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه پوستر و شعارهای هفته جهانی نجوم به زودی اعلام می شود، خاطرنشان کرد: معمولا تمرکز گروه های آماتوری نجوم در هفته جهانی نجوم ترویج این علم و علاقه مندی مردم به آن است. این برنامه ها معمولاً به صورت رصد شبانه روزی یا ایجاد غرفه برای ارائه خدمات آموزشی و علمی به مردم و یا برگزاری وبینارها و کنفرانس های علمی به منظور ارائه داده های علمی در این زمینه به مردم است.
ابراهیمی چالش های کشور را برای حرکت از نجوم آماتوری به نجوم حرفه ای بیان کرد و گفت: مشکل ایران برای توسعه علمی عدم توسعه زیرساخت ها است. معمولاً زیرساخت های توسعه نجوم در شهرهای مختلف ایران وجود ندارد یا ضعیف است. اگر زیرساختی در این زمینه در شهر یا منطقه ای وجود داشته باشد معمولا این زیرساخت ها در اختیار مردم نیست تا بتوانند از آن بهره ببرند.
دبیر هفته نجوم با بیان اینکه سرانه دانش نجوم در بین مردم با امکانات موجود در این زمینه همخوانی ندارد، یادآور شد: بنابراین هر چقدر اخترشناسان و پژوهشگران نجوم در هفته جهانی نجوم فعال باشند. به نتایج قابل قبولی نمی رسد، به ویژه اینکه با توجه به توسعه شبکه های اجتماعی و انتقال سریع داده ها در فضای مجازی، خرافات و شبه علم گسترش زیادی یافته است.
ابراهیمی تاکید کرد: عدم توسعه زیرساخت ها و عدم توجه به توسعه پایدار در نجوم و علوم پایه باعث می شود که شبه علم در کشور رشد زیادی داشته باشد. یک نمونه جوامع «زمین مسطح» است که در حال توسعه هستند.
مسئول رصدخانه ماهانی با اشاره به تاثیرات توسعه رصدخانه ملی بر توسعه علم نجوم در کشور گفت: رصدخانه ملی یک مرکز علمی بزرگ است که هدف آن توسعه روابط بین المللی کشور در این زمینه است و نمی توان آنقدر با مردم ارتباط برقرار کرد. ; بنابراین، این یک رصدخانه فضایی است که بیشتر به نجوم حرفه ای می پردازد، اما در ایران با وجود چند ده هزار ستاره شناس آماتور فعال، امکانات کمی در نجوم آماتوری داریم که با عدم حمایت مواجه است.
وی ادامه داد: در عین حال با توجه به اقدامات انجام شده در حوزه نجوم باید موزه های علمی و رصدخانه های علمی زیادی داشته باشیم. همچنین چندین رصدخانه حرفه ای و پارک های آسمان تاریک در خارج از شهرها ایجاد شد تا مردم از قابلیت های آسمان ایران بهره مند شوند.
ابراهیمی تاکید کرد: در بسیاری از نقاط ایران آسمان تاریک و شگفت انگیزی داریم و این پدیده خدادادی در ایران وجود دارد در حالی که در بسیاری از کشورهای اروپایی کمتر از آن برخوردارند و باید به این خدادادی علاقه مند باشیم. ظرفیت ترویج علم». مردم از این دانش و همچنین آموزش بهره مند خواهند شد.
دبیر هفته نجوم خاطرنشان کرد: نجوم علمی است که می تواند موجب توسعه علمی در کشور شود در حالی که وجود این علم در دین مبین اسلام برای شناخت خدا مورد تاکید قرار گرفته است و لازم است در این زمینه توجه بیشتری شود. این زمینه.
انتهای پیام
گفتگو در مورد این post