به گزارش اقتصاد 100، کامران ندری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به بیانات و توصیه های شب گذشته مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان نظام، اظهار کرد: مقام معظم رهبری توصیه ها و بیاناتی را به دولتمردان ارائه کردند و اقدامات را ارزیابی کردند. مثبت است، البته نتیجه برخی از آنها هنوز توسط دولت تعیین نشده است و زمانی مشخص خواهد شد که بتوان سطح بهره وری در اقتصاد را ارتقا داد و حقوق و دستمزدهای دریافتی را متناسب با تورم افزایش داد. واقعی سازی دستمزدها آغاز خواهد شد.
وی افزود: در حوزه فناوری و شرکت های دانش بنیان به موفقیت هایی دست یافته ایم اما نتیجه این موفقیت ها باید ملموس باشد و در دو سال و نیمی که از روی کار آمدن دولت می گذرد، نتایج اقدامات انجام شده باید قابل لمس باشد. به طور ملموس دیده شود و ما انتظار آن را داریم.” برای سال جدید باید برنامه ای اصولی و مدون اجرا شود تا در یک سال و نیم آینده شاهد نتایج آن باشیم.
استفاده از همه ظرفیت ها برای حل مشکلات
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه باید از همه ظرفیت ها برای حل مشکلات استفاده کنیم، گفت: کسانی که دولت با آنها کار می کند باید از همه طیف ها و جریان ها باشند و کارایی و توانایی بالایی در حل مشکلات اقتصادی داشته باشند. ما نباید خود را به استفاده از برخی افراد همسو با نظرات و سیاست ها محدود کنیم. مقام معظم رهبری تاکید کردند که باید از ظرفیت های موجود استفاده کرد اما راهکار استفاده از این ظرفیت چیست و دولت برای استفاده از ظرفیت های موجود چه برنامه ای خواهد داشت؟
ندری با اشاره به زمان باقی مانده تا پایان دولت تاکید کرد: سوالی که مطرح می شود این است که وقتی برنامه پنج ساله نوشته می شود و بودجه سالانه بسته می شود چقدر از توصیه های ولی فقیه جامعه خواهد بود. تحت پوشش؟ در یک سال و نیم باقی مانده از عمر دولت چه تدابیری اتخاذ خواهد شد تا نتیجه آن به چشم مردم بیاید؟
سیاست خارجی فعال تر می شود
وی درباره تاثیر تحریم ها بر اقتصاد کشور و ایجاد مشکلاتی مانند تورم، گرانی و کمبود معیشت مردم گفت: نظر من این است که سیاست خارجی و تحریم ها در بحث هزینه و کمبود مردم بسیار موثر بوده است. معیشت در 4 سال دوم دولت آقای روحانی به دلیل خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم ها، تورم چندین پله افزایش یافت و به بالای 30 درصد رسید در حالی که در 4 سال اول متوسط نرخ تورم بود. حدود 17-18 درصد، بنابراین توصیه ما این است که دولت در سال جدید در سیاست خارجی فعال تر شود. قطعاً در سایه حل مسائل خارجی است که می توانیم در بسیاری از مسائل اقتصادی از جمله مهار تورم به موفقیت برسیم.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: یکی از شعارهای دولت سیزدهم این بود که بدون توجه به تنش با غرب، تورم را کنترل کرده و رشد تولید را افزایش می دهد. ما باید مشکلات خود را با دنیا در درازمدت حل کنیم، حتی اگر اختلاف نظر داشته باشیم و به راه حلی برسیم که در درازمدت این مسائل را حل کنیم، در غیر این صورت تاثیر منفی بر اقتصاد و سایر ابعاد زندگی خواهد گذاشت.
باز شدن روزنه امید برای کاهش مشکلات اقتصادی
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) بر رفع فشار اقتصادی از اقشار ضعیف جامعه تاکید کرد و ادامه داد: آنچه در حال حاضر بیشتر نمایان است این است که مشکلات تورمی و بخشی از فشارهای اقتصادی به اقشار ضعیف جامعه منتقل شده است. طبقه متوسط جامعه که می تواند بر نارضایتی عمومی تأثیر بگذارد. مردم عادی طبقه متوسط را تشکیل می دهند و افراد حقوق بگیری هستند که حقوق و دستمزدشان فاصله زیادی از تورم دارد و شکاف طبقاتی را تشدید کرده است. هر چند بعید می دانم برای تعدیل دستمزد اقشار متوسط با تورم اقدام مثبتی انجام شود و البته راه حلی برای این موضوع نداریم اما اگر امسال روزنه امیدی برای کاهش اقتصاد وجود داشته باشد. مشکلات، شاید در بهبود معیشت طبقات متوسط و زیردستان موثر باشد.
این کارشناس اقتصادی در عین حال درباره احیای بنگاه های اقتصادی راکد در دولت سیزدهم گفت: آقای رئیسی که رئیس قوه قضائیه بود این سیاست را برای جلوگیری از تعطیلی بنگاه ها آغاز کرد و زمانی که رئیس جمهور شد این سیاست را آغاز کرد. در این مدت نیز اجرا شد. ادامه داد البته معتقدم حمایت از شرکت های نوپا معنادار است و حمایت از شرکت های ناکارآمد را اتلاف منابع دولتی می دانم. توصیه من به دولت در سال جاری این است که شرکت های ناکارآمد را حذف کند و اجازه دهد شرکت های جدیدی که دانش، تخصص و فناوری مناسبی دارند وارد میدان شوند و فعالیت کنند. ضمن این که رویکرد باید به سمت رقابت باشد، یعنی شرکت هایی که نمی توانند تسهیلات بانکی را پرداخت کنند حذف شوند و شرکت های برتر باقی بمانند.
نداری با بیان اینکه حفظ بنگاه های راکد افتخار نیست و مشکلات اقتصادی را تشدید می کند، خاطرنشان کرد: احیای بنگاه های راکد زمانی افتخار است که به سوددهی برسند و بتوانند بدهی خود را پرداخت کنند. آیا مشکل بنگاه های احیا شده با نظارت و حمایت قابل حل است؟ الان 40 سال است که از صنعت خودرو حمایت می شود اما نتیجه آن تولید پراید و پژو است که 60 درصد تلفات و تصادفات منجر به فوت را به همراه داشته است.
پیشنهادی برای مشارکت کارگران در سهام کارخانه ها
وی افزود: اکثر شرکت ها مشکلاتی مانند بدهی بانکی و سوء مدیریت داشتند که به معنای ناکارآمدی است زیرا از منابع مردمی استفاده می کردند و نمی توانستند به اندازه تعهدات خود از سرمایه گذاری خود سود کسر کنند. اگر مشکل این شرکت ها با تغییر مدیریت حل می شد، سهامداران آنها این کار را انجام می دادند. بنابراین برای جلوگیری از تعطیلی شرکت کافی نیست، شرکت باید به سوددهی برسد و بدهی های خود را بپردازد.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی تصریح کرد: نکته مهم در بحث احیای بنگاه ها این است که نباید به بنگاه ها این اطمینان را داد که هر چقدر می خواهند وام بگیرند و اگر نتوانند بازپرداخت کنند اجازه تعطیلی نمی دهیم. . این است که خودش را در امان می بیند و می داند که اگر بدهی بدهد مشکلی برایش پیش نمی آید و آن را به مردم منتقل می کند، در حالی که مردم نباید بهای چنین رویکردی را بپردازند، بلکه شرکت ها باید قبول کنند. مسئولیت اقدامات خود و وام های دریافتی. این به تولید لطمه می زند و سطح تورم را در اقتصاد افزایش می دهد.
ندری تاکید کرد: اگر شرکتی بتواند حقوق کارگران خود را با نرخ تورم تامین و پرداخت کند و محصولی با کیفیت و ارزان به جامعه عرضه کند به این معناست که این شرکت درست کار می کند و کارآمد است و باید به چنین شرکتی توجه شود. . اما شرکتی که مدام از بانک ها وام می گیرد و نمی تواند آن را بازپرداخت کند و بانک ها را مجبور به استفاده از منابع بانک مرکزی می کند تورم زا است. مگر اینکه سودآور شود.
وی در پایان درباره پیشنهاد به اشتراک گذاشتن سهام کارگران در کارخانه ها گفت: این پیشنهاد خوب است و در بقای شرکت موثر است اما مورد به مورد فرق می کند و نمی توان یک نظر داد. حکم کلی در مورد کلیه شرکت ها و کارخانه ها و شرایط آن کارخانه و شرکت. بستگی دارد
انتهای پیام
گفتگو در مورد این post