به گزارش گروه علم و فناوری ، عکس جدیدی که ناسا منتشر کرده پدیده ای 800 ساله را نشان می دهد.
به گفته ناسا، در سال 1181، یک انفجار ابرنواختری نادر در آسمان شب ظاهر شد که برای 185 روز متوالی قابل مشاهده بود. سوابق تاریخی نشان می دهد که این ابرنواختر شبیه یک ستاره موقت در صورت فلکی Cassiopeia است و مانند زحل می درخشد.
از آن زمان تاکنون دانشمندان در تلاش برای یافتن بقایای این ابرنواختر بوده اند. ابتدا تصور می شد که این سحابی اطراف تپ اختر معروف به “3C58” (3C 58) باشد، اما بررسی دقیق تر نشان داد که تپ اختر از ابرنواختر 1181 قدیمی تر است.
در دهه گذشته یک رقیب دیگر کشف شد. «Pa 30» (Pa 30) یک سحابی تقریباً دایرهای شکل با یک ستاره مرکزی در صورت فلکی ذات الکرسی است. این سحابی در عکس جدید با ترکیب تصاویر چند تلسکوپ نشان داده شده است. این تصویر از ترکیبی از دادهها در سراسر طیف الکترومغناطیسی استفاده میکند تا نمایی جدید و شگفتانگیز از بقایای ابرنواختر را نشان دهد. این عکس به ما این امکان را می دهد که از همان شیئی که بیش از 800 سال پیش در آسمان شب اجدادمان ظاهر شد شگفت زده شویم.
مشاهدات پرتو ایکس توسط XMM-Newton وسعت کامل سحابی را به رنگ آبی نشان می دهد و رصدخانه پرتو ایکس چاندرا (CXO) منبع مرکزی آن را فیروزه ای روشن شناسایی می کند. این سحابی به سختی در نور مرئی قابل مشاهده است اما در نور مادون قرمز جمع آوری شده توسط Wide Field Infrared Survey Explorer (WISE) قرمز و صورتی می درخشد.
نکته قابل توجه ساختار شعاعی در عکس است که از گوگرد داغ ساخته شده و در نور مرئی می درخشد. این سازه به رنگ سبز با تلسکوپ زمینی 2.4 متری “هیلتنر” در “رصدخانه ام دی ام” ثبت شده است. ستاره های پس زمینه عکس که توسط تلسکوپ Pan-STARRS ثبت شده نیز به رنگ سفید دیده می شوند.
انتهای پیام
گفتگو در مورد این post