یازدهم فروردین، پرسپولیس و استقلال رسما به بانک های ملت و تجارت واگذار می شود تا این دو شرکت تجاری با اکثریتی که در هیات مدیره دارند، آینده بخش مهمی از فوتبال ایران را رقم بزنند.
موضوع واگذاری این دو باشگاه از زمان وزارت کیومرث هاشمی وزیر ورزش با جدیت بیشتری پیگیری شد و با توجه به حساسیت دولت مبنی بر عدم واگذاری این دو باشگاه به افراد، شرکت های مختلفی در این حوزه قرار گرفتند. سطح مذاکره برای در اختیار گرفتن مدیریت استقلال و پرسپولیس. گرفتن
اسامی که در ابتدا برای تصاحب باشگاه پرسپولیس مطرح شد، سه صندوق بزرگ (بازنشستگی، کشوری و عشایری) بود که قرار بود باشگاه پرسپولیس به عنوان بخشودگی بدهی به آنها واگذار شود. این موضوع مورد تایید دولت هم قرار گرفت اما با فضاسازی خبری و اعتراض بازنشستگان، این تصمیم به سرعت وتو شد تا دستور راهبرد جدیدی صادر شود.
شانزدهم اسفندماه سهام پرسپولیس به شستا واگذار شد اما در نهایت این پرونده به نتیجه نرسید.
علی بهادریجهرمی برای اولین بار بحث واگذاری پرسپولیس به شستا را مطرح کرد.
در آن زمان گفته می شد هلدینگ خلیج فارس نیز خواهان دریافت سهام باشگاه استقلال است، اما در آنجا نیز بازنشستگان شرکت نفت علاوه بر یکی دو نفر از مدیران اصلی و ارشد این هلدینگ، شدند. مخالفان این انتقال با توجه به جنبه های جمعی و در نتیجه کل فرآیند واگذاری مسیر دیگری را طی کرد.
پیشنهاد بعدی جلب مشارکت بانک های دولتی بود و در این بین رئیس کل بانک مرکزی با وجود ترافیک و ازدحام پایان سال شخصا به این موضوع رسید و در نهایت دو بانک ملت و تجارت داوطلب شدند. بیش از دو باشگاه تهرانی
البته در نظر داشته باشید که تمام این ماجرا یک دستور است، اما اینکه چرا بانک ملت مدیریت پرسپولیس را برعهده گرفته و استقلال به بانک تجارت میرود، به بحثهای مختلفی مربوط میشود که در جلسه پایانی مدیران بانکها انجام شد. سال و شامل نکات مختلفی است. و حتی دامنه آن به موضوع رنگ لوگو هم رسیده است.
گفته می شود ترجیح بانک ملت بر عهده گرفتن نمایندگی پرسپولیس است و استقلال به بانک صادرات و بانک تجارت می رود. نکته اینجاست که شرکت های زیرمجموعه این دو بانک خریداران سهام استقلال و پرسپولیس خواهند بود و ظاهراً سهام را از شرکت های گروه مالی هر دو بانک واگذار خواهند کرد.
محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی که برای واگذاری سهام دو باشگاه تلاش زیادی کرده است.
واگذاری پرسپولیس یازدهم فروردین ماه انجام می شود و در همان روز مالکیت دو باشگاه تفکیک می شود. و سپس روند کار به این صورت است که استقلال در اختیار بانک تجارت قرار می گیرد.
در تقسیم بندی فعلی وزارت ورزش (دولتی) یک یا دو کرسی در هیئت مدیره دارد و سه تا چهار کرسی به بانک ها می رسد. علاوه بر این، 10 درصد از سهام هم اکنون به صورت آزاد در بازار فرابورس عرضه شده است.
فرابورس در اطلاعیه خود تاریخ نهایی واگذاری 51 درصد از سهام پرسپولیس را 11 فروردین ماه اعلام کرده است.
یکی از مسئولان انتقال به “ورزه سه” می گوید: وی ادامه داد: در مورد نحوه واگذاری نظرات مختلفی مطرح شده است و با توجه به رتبهبندی بانکها، موافقان و مخالفان در این زمینه مشغول نقد و اظهار نظر هستند که در پاسخ به آن گفته میشود که دو گروه دقیقاً از این موضوع بهرهمند نیستند. در نهایت نظرات این دو گروه مالی نیز در این واگذاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت زیرا در جلسه ای که روسای بانک ها حضور داشتند این موضوع نهایی شد.
به گفته وی، برای هر دو بانک به دلیل گردش مالی بسیار زیاد، اعداد مربوط به این دو باشگاه بسیار پایین خواهد بود و اینطور نیست که رتبه بانک ها در فضای عمومی تاثیری بر مالی آنها داشته باشد. عملیات در آینده دو باشگاه، زیرا همانطور که گفته شد موضوع دارایی بانک ها و نفوذ آنها در شبکه بانکی و دارایی آنها با آنچه در فوتبال اتفاق می افتد قابل مقایسه نیست.
در حال حاضر مهم تغییراتی است که احتمالاً با تغییرات بدنه دو باشگاه رخ خواهد داد که البته به نظر می رسد تغییر پست مدیرعامل یا اعضای هیئت مدیره با مشورت وزارت ورزش صورت گیرد. و در هر صورت نظر این وزارتخانه در خصوص ثبات یا تغییرات لحاظ خواهد شد. خواهد گرفت
همچنین به نظر می رسد با توجه به اینکه هر دو بانک سال هاست بازیگران مهمی در نظام مالی کشور بوده اند، ورود مدیران اقتصادی باعث تغییرات و بهبود روند برای هر دو باشگاه از نظر شکل و عملکرد خواهد شد.
گفتگو در مورد این post