به گزارش بازار، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه پیشین ایران در گفتوگویی گفته است: «فکر میکنم قبلاً در مورد افغانستان و عراق با آمریکا مذاکره کردهایم، اکنون باید در موضع حمایت از مردم، مستقیماً در مذاکرات غزه حضور داشته باشیم. غزه.”
من معتقدم وزارت امور خارجه باید جزئی از نظام تصمیم گیری باشد و نظر مقام معظم رهبری که فرمودند وزارت امور خارجه قوه مجریه است را قبول دارم. اما حداقل باید مجری باشد و در سیاست خارجی بی فایده نباشد.
یک نگرش در کشور وجود داشت و حتی زمانی که من تحریم شدم، در برخی اعلامیه ها این نگرش متبلور شد که وزیر امور خارجه سخنگوی سیاست خارجی است نه مجری سیاست خارجی. ایران به دنبال جایگزینی آن است.
سفر بشار اسد بهترین فرصت برای من بود که بگویم من در این قضایا دخالتی ندارم اما این موضع نشان داد که کشور دو سیاست خارجی دارد و من نمی خواستم چنین تصویری از ایران ایجاد شود. باید نشان می داد که اشتباهی رخ داده است. شهید سلیمانی ابتدا با من تماس گرفت و من گفتم اگر نظر شما این است من گلایه شخصی ندارم تا تلفنی مشکل را حل کنیم، نظر شخصی خود را بگویید. او هم مصاحبه کرد و بلافاصله گفت وزیر خارجه مسئول سیاست خارجی است.
محیط همسایگی و روابط خارجی را باید فرصت بدانیم نه تهدید. اگر به عنوان فرصت نگاه کنیم پرونده باید در وزارت امور خارجه باشد و اگر به عنوان تهدید به آن نگاه کنیم پرونده از وزارت امور خارجه حذف می شود.
بنیامین نتانیاهو در کتابی که منتشر کرد میگوید برجام دست ایران را باز میکند و حتی به ایران امکان تولید تسلیحات را میدهد، اما البته درباره این قسمت آخر دروغ میگوید. او ایران را تهدید می کند، اما ما احساس می کنیم که او به قدرت ایران اذعان دارد. من نمی گویم ایران قدرتمند نیست، اما هدف نتانیاهو این است که دنیا را از ما بترساند و بتواند طرح صلح ابراهیم را پیش ببرد.
اکنون آمریکا به دنبال پایان جنگ غزه است و در مرحله بعدی کشورهای عربی حول محور اسرائیل در مقابل تهدیدات موجود بایستند. ما هیچ توجهی به این بازی های امنیتی نداریم و اینکه باید فرش را از زیر پای اسرائیل بکشیم.
امروز اگر قرار باشد با آمریکا مذاکره شود، قطعا شرایط سختتر میشود و بیاعتمادی بیشتر میشود و ممکن است مسائل گستردهتر شود.
من شک دارم که بتوانیم اختلافات خود را با آمریکا حل کنیم. ما باید اختلافات را مدیریت کنیم.
برخی کشورها هستند که نمی خواهند آمریکا از منطقه خارج شود. من دو دلیل برای مخالفت اسرائیل و عربستان سعودی با برجام می بینم. پایان امنیت ایران و کاهش حضور آمریکا. من مشکلی با کاهش حضور آمریکا در منطقه ندارم، اما راه را نمی دانم و فکر می کنم مسیری که برخی از ما دنبال می کنیم، منجر به افزایش حضور آمریکا در منطقه یا جایگزینی آمریکا می شود. حضور با اسرائیل
اکنون مهمترین کاری که کشور باید انجام دهد این است که به همه کشورهای منطقه البته به جز اسرائیل پیشنهاد عدم تجاوز بدهد.
یکی از منافع روسیه این است که رابطه ایران با غرب عادی نشود. این هم منطقی است، نباید انتظار داشته باشید که روسیه به عنوان عامل ایران عمل کند.
خیلی ها در وزارت امور خارجه فکر می کردند من چون از آمریکا آمده ام نماز خواندن بلد نیستم. برداشت اول هرگز درست نیست.
منشی هایی که برای دفتر من انتخاب کرده بودند همه از حفاظت و گزینش بودند تا بیشتر از من مراقبت کنند.
حتی در داخل وزارت امور خارجه هم همه من و امثال من را بازنده می دانند و به همین دلیل هیچکس حاضر نیست در این وزارتخانه برای حمایت از من سرمایه گذاری کند. مثلاً همه یا تقریباً بخش بزرگی از کارمندان وزارت امور خارجه اگر احساس کنند وزیری می ماند توییتر دارند، وقتی توییت می کند حداقل توییتش را دوست دارند، در زمان من این کار را نمی کردند یا تعداد بسیار کمی انجام دادند. داشتند انجام می دادند
گفتگو در مورد این post