معمولا در رابطه با بارداری سوالات مختلفی در ذهن خانم ها ایجاد می شود. یکی از این سوالات مربوط به نحوه مصرف آجیل است. در دوران بارداری، یک زن باردار به مواد مغذی کامل تری نیاز دارد. به همین دلیل تمایل بیشتری به مصرف آجیل پیدا می کند. یکی از محبوب ترین و پرمصرف ترین آجیل ها در بین افراد مختلف، بادام زمینی است. البته بادام زمینی در برخی افراد عوارض مختلفی ایجاد می کند.
به همین دلیل برخی افراد به بادام زمینی حساسیت دارند. به همین دلیل یکی از دغدغه هایی که ذهن زنان باردار را به خود مشغول می کند این است که آیا مصرف می شود یا خیر بادام زمینی در بارداری ضرر داره یا نه؟ در ادامه این مطلب از مجله تخصصی خبرجو به بررسی کامل این سوال می پردازیم و به پاسخ صحیح می رسیم. خواص و مضرات احتمالی خوردن بادام زمینی در دوران بارداری نیز در این مقاله بررسی شده است.
ارزش غذایی بادام زمینی چیست؟
قبل از در نظر گرفتن معایب و خواص احتمالی بادام زمینی در بارداریلازم است ابتدا با ارزش غذایی این آجیل ها آشنا شوید. بادام زمینی یک آجیل پرمصرف در سراسر جهان است و خواص زیادی دارد. در هر 100 گرم بادام زمینی حدود 25 گرم پروتئین وجود دارد. وجود این مقدار پروتئین در بادام زمینی به معنای غنی بودن این ماده غذایی از پروتئین است.
در هر 100 گرم بادام زمینی، حدود 48 گرم چربی خبرجو و غیراشباع وجود دارد. این مقدار چربی خبرجو می تواند نیاز بدن به چربی خبرجو را برطرف کند. در وزن ذکر شده (100 گرم) بادام زمینی تنها حدود 20 گرم کربوهیدرات وجود دارد و 9 گرم از این کربوهیدرات ها شامل فیبر است. بادام زمینی همچنین سرشار از ویتامین E، کلسیم، فسفر، منیزیم و روی است. به طور کلی با چنین حجمی از مواد مغذی موجود در بادام زمینی، می توان این ماده غذایی را یک منبع غذایی نسبتا کامل به حساب آورد.
آیا خوردن بادام زمینی در بارداری مضر است؟
در این بخش به سوال اصلی که در ابتدای مقاله ذکر شد می پردازیم. این سوال مربوط به مضر بودن یا نبودن بادام زمینی در دوران بارداری است. بسیاری از مردم مصرف می کنند بادام زمینی در بارداری برای مادر و جنین مضر تلقی می شود. دلیل این ایده این است که برخی افراد به بادام زمینی حساسیت دارند. مادرانی که به بادام زمینی حساسیت ندارند می توانند در دوران بارداری بادام زمینی را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
البته این کار باید زیر نظر پزشک متخصص انجام شود. تحقیقات نشان می دهد که نوزادان مادرانی که در دوران بارداری به میزان کافی آجیل مصرف می کنند، کمتر دچار آلرژی های مختلف می شوند. البته چنین مشکلی در صورتی صدق می کند که مادر یا یکی از بستگان نزدیک او دچار آلرژی نباشد. اگر سابقه خانوادگی و حساسیت به بادام زمینی دارید، بهتر است زیر نظر پزشک متخصص این ماده غذایی را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
فواید خوردن بادام زمینی در دوران بارداری
به دلیل خواص ویژه و ارزش غذایی بالای بادام زمینی، این ماده غذایی می تواند گزینه ای عالی برای مصرف در دوران بارداری باشد. البته باید به تمام نکاتی که در قسمت قبل این مقاله اشاره شد نیز توجه ویژه ای داشته باشید. در ادامه این قسمت به بررسی فواید بادام زمینی برای مادر و جنین می پردازیم.
بهبود رشد مغز جنین
مواد مغذی زیادی در بادام زمینی وجود دارد که می تواند به روند رشد مغز جنین کمک کند. زیرا بافت مغز جنین برای رشد کافی و صحیح به مواد مغذی کافی نیاز دارد. همچنین وجود پتاسیم، فسفر و منیزیم در بادام زمینی احتمال التهاب و هرگونه آسیب به مغز جنین را کاهش می دهد. در نتیجه با مصرف بادام زمینی در بارداری می توان فرزند باهوش تری به دنیا آورد.
پیشگیری از بیماری ها
وجود منگنز در بادام زمینی می تواند جنین را از احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت محافظت کند. این یک مزیت بزرگ در رابطه با مصرف است بادام زمینی در بارداری هستند.
تنظیم فشار خون
یک زن باردار می تواند با مصرف بادام زمینی سطح فشار خون خود را متعادل نگه دارد. چربی های خبرجو موجود در بادام زمینی این مزیت را ایجاد کرده است. فشار خون بالای مادر نه تنها برای مادر بلکه برای جنین نیز خطرناک است. بنابراین مصرف صحیح بادام زمینی می تواند احتمال ابتلا به فشار خون بالا را در مادر کاهش دهد.
بهبود شرایط پوست
ویتامین E موجود در بادام زمینی می تواند به بهبود وضعیت پوست مادر کمک زیادی کند. با توجه به اینکه زنان باردار در دوران بارداری از محصولات پوستی استفاده نمی کنند، مصرف بادام زمینی می تواند از بروز مشکلات پوستی در این دوران جلوگیری کند.
خاصیت آنتی اکسیدانی دارد
وجود آنتی اکسیدان های فراوان در بافت بادام زمینی کمک زیادی به مادر و جنین می کند. به عنوان مثال، آنتی اکسیدان های موجود در این ماده غذایی می تواند از مادر و جنین در برابر متابولیسم ناسالم محافظت کند. علاوه بر این آنتی اکسیدان های موجود در بادام زمینی باعث افزایش استقامت بدنی مادر (برای تحمل دوران بارداری) می شود. آنها همچنین می توانند به طور مستقیم بر رشد و سلامت جنین تأثیر بگذارند.
استرس را کاهش دهید
در دوران بارداری (به دلیل شرایط خاص مادر و تغییرات هورمونی که رخ می دهد)، افزایش سطح استرس و اضطراب مادر طبیعی است. اما در هر صورت بروز استرس می تواند هم برای مادر و هم برای جنین مضر باشد. مصرف بادام زمینی در بارداریمی تواند سطح استرس مادر را کاهش دهد. ویتامین ها و مواد مغذی موجود در بادام زمینی باعث آرامش بیشتر مصرف کننده می شود. به همین دلیل مصرف بادام زمینی به زنان باردار (خانم هایی که سابقه حساسیت به بادام زمینی ندارند) توصیه می شود.
بهبود وضعیت انرژی بدن
به دلیل متابولیسم زنان باردار در دوران بارداری، ممکن است مادر احساس خستگی کند و انرژی خود را از دست بدهد. این یک اتفاق رایج است. وقتی بدن کمبود انرژی داشته باشد، فرد دچار استرس عصبی می شود. این می تواند مشکلات دیگری را برای فرد عصبی ایجاد کند. با مصرف بادام زمینی می توان از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کرد. بادام زمینی به دلیل داشتن مواد مغذی بالا گزینه خوبی برای گنجاندن در رژیم غذایی روزانه شماست. همچنین می توانید از بادام زمینی در وعده های غذایی اصلی یا به عنوان میان وعده استفاده کنید.
بهبود وضعیت استخوان
برای افزایش تراکم استخوان کودک بهتر است مادر باردار در دوران بارداری خود شروع به خوردن بادام زمینی کند. با توجه به کلسیم بالای بادام زمینی، این ماده غذایی را می توان گزینه ای عالی برای حفظ بافت استخوانی جنین دانست.
چگونه بفهمیم به بادام زمینی حساسیت داریم؟
برخی افراد پس از مصرف بادام زمینی به سرعت دچار آلرژی و عوارض مختلف می شوند. اگر شما جزو این افراد نیستید، می توانید بادام زمینی را در برنامه غذایی خود قرار دهید. در ادامه برخی از شایع ترین علائم حساسیت به بادام زمینی را به شما معرفی می کنیم. اگر پس از مصرف بادام زمینی با عوارض زیر مواجه شدید، باید هر چه سریعتر مصرف این ماده غذایی را قطع کرده و با پزشک متخصص مشورت کنید. زیرا اگر به بادام زمینی حساسیت دارید، مصرف آن می تواند عوارض خطرناک و مضری برای شما به همراه داشته باشد.
- تورم در چشم ها، گلو، صورت یا لب ها
- مشکل در تنفس و تنگی نفس
- پوست رنگپریده
- ایجاد حس سردرگمی
- احساس گرمای ناگهانی در بدن
- خارش در قسمت های مختلف پوست
- کهیر
- تهوع و استفراغ
- گرفتگی عضلات
- در دوران بارداری چه مقدار بادام زمینی بخوریم؟
نمی توان مقدار یکسان بادام زمینی را برای همه زنان باردار توصیه کرد. تشخیص میزان مصرف بادام زمینی مورد نیاز در دوران بارداری به وضعیت جسمانی مادر، نیازهای جنین و اشتها و رژیم غذایی مادر بستگی دارد. تشخیص این مقدار باید توسط پزشک متخصص انجام شود. به همین دلیل بهتر است برای تعیین میزان دقیق مصرف بادام زمینی با پزشک متخصص مشورت کنید. اما به طور کلی مصرف 8 تا 10 عدد بادام زمینی در طول روز می تواند مقدار مناسبی از مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کند.
مصرف بادام زمینی در بارداری چه عوارضی دارد؟
تا اینجا متوجه شدیم که مصرف بادام زمینی می تواند فواید زیادی برای مادر و جنین داشته باشد. اما حتی این ماده مغذی نیز می تواند آسیب های مختلفی به مادر و جنین وارد کند. به همین دلیل بهتر است قبل از مصرف بادام زمینی با پزشک مشورت کنید. در این قسمت به برخی از عوارض خطرناک مصرف بادام زمینی برای زنان باردار اشاره شده است.
افزایش فشار خون مادر
بادام زمینی که به اصطلاح شور است (و با نمک و ادویه مزه دار می شود) اصلا برای مصرف در دوران بارداری مناسب نیست. زیرا مصرف چنین بادام هایی باعث افزایش سطح فشار خون مادر می شود. این عارضه می تواند منجر به مشکلاتی مانند زایمان زودرس یا حتی سقط جنین شود. به همین دلیل به خانم های باردار توصیه می شود به هیچ عنوان از بادام زمینی شور استفاده نکنند.
مصرف صحیح بادام زمینی در بارداری می تواند وزن جنین و مادر را افزایش دهد. این افزایش وزن می تواند یک افزایش وزن خبرجو برای جنین باشد، اما با مصرف بیش از حد آجیل در دوران بارداری، خطر چاقی در مادر و جنین افزایش می یابد. با بروز چاقی و اضافه وزن، احتمال ابتلای مادر به بیماری هایی مانند فشار خون بالا و دیابت بارداری افزایش می یابد. در نتیجه سلامت مادر و جنین به خطر می افتد.
باعث مشکلات قلبی عروقی می شود
در صورت مصرف زیاد بادام زمینی و ایجاد مشکلاتی مانند اضافه وزن و موارد دیگر، احتمال بروز مشکلات قلبی و عروقی نیز افزایش می یابد. بروز مشکلات گوارشی در مادر یکی دیگر از عوارض مصرف زیاد بادام زمینی در دوران بارداری است.
آخرین کلمه
خوردن بادام زمینی در دوران بارداری می تواند ضعف و بی حالی مادر را بهبود بخشد. بنابراین انرژی لازم برای انجام فعالیت های مختلف مادر در طول روز تامین می شود. همچنین استرس مادر باردار به خوبی کنترل می شود. استرس یکی از بدترین عوارض برای سلامت زنان باردار و جنین است. وجود مواد مغذی بی شمار در بادام زمینی به حفظ سلامت عمومی مادر و جنین کمک می کند.
هر دو هم برای مادر و هم برای نوزاد، مزایای بی شماری مربوط به مصرف است بادام زمینی در بارداری وجود دارد. اما باید توجه داشت که مادر نباید به این غذا حساسیت داشته باشد. در مجموعه تخصصی خبرجو امکان دریافت برنامه غذایی ویژه بانوان باردار وجود دارد. این برنامه های غذایی زیر نظر بهترین متخصصان ارائه می شود. با دریافت مشاوره از متخصصان خبرجو می توانید بهترین رژیم غذایی را با توجه به نیاز و شرایط بدنی خود دریافت کنید.
گفتگو در مورد این post