بازار؛ گروه صنعت: صنایع مختلف اغلب در مسیر تولید و عرضه محصولات خود با یک سری موانع و چالش ها مواجه هستند که بر روان بودن تولید و شرایط بازار آنها تأثیر می گذارد. صنعت فولاد کشو نیز از جمله صنایعی است که فراز و نشیب های زیادی دارد. این در حالی است که کالاهای تولیدی این صنعت به عنوان ماده اولیه برخی از صنایع پایین دستی محسوب می شود و بنابراین هرگونه تغییر و تحول در این صنعت به طور غیرمستقیم حتی به صورت جزئی بر سایر صنایع نیز تاثیر خواهد گذاشت. با این حال، به نظر می رسد که استدلال می کند بحران انرژی یکی از مسائل مهم فعالان این بخش است.
عضو هیئت مدیره انجمن فولادسازان ایران: در سال 1402 بزرگترین چالش صنعت فولاد کشور بی برنامگی، دشمنی و دشمنی و نیز طمع از سوی دیگر سه نگاه وحشتناک دولت به صنعت
احمد دنیا نور یکی از اعضای هیات مدیره انجمن فولادسازان ایران در گفتگو با خبرنگار بازار در خصوص چالش های عمده پیش روی صنعت فولاد کشور در سال جاری گفت: در سال 1402 بزرگترین چالش صنعت فولاد از سوی دیگر کشور بی برنامگی، دشمنی و دشمنی و طمع، سه نگاه وحشتناک دولت به صنعت بوده است. متأسفانه دولت با بی توجهی به صنعت و مسائل تولیدی و با رویکردی پوپولیستی هجمه ای سازمان یافته را علیه صنعت فولاد آغاز کرد.
افزایش 8 تا 11 برابری هزینه حامل های انرژی در یک سال
این عضو هیئت مدیره انجمن فولادسازان ایران افزود: متأسفانه از سال 1401 تاکنون تمامی هزینه های مربوط به حامل های انرژی اعم از هزینه برق، آب و گاز به طور میانگین بین 8 تا 11 برابر افزایش یافته است که با هیچ کدام مطابقت ندارد. حس مشترک. .
دنیا نور خاطرنشان کرد: نکته بعدی این است که دولت با شاخص قرار دادن یک واحد تولیدی (فولاد مبارکه) معتقد است که کل صنعت فولاد در بخش های مختلف چرخه دارای چنین سودی است و بنابراین بودجه خود را در راه های مختلف برای تصاحب سرمایه فولاد کشور تلاش کردند.
با اعمال عوارض صادراتی 20 درصد کاهش یافت.
وی ادامه داد: علاوه بر این، دولت در آخرین اقدامات خود در نیمه دوم سال عوارض صادراتی را اعمال کرد که این یک خیانت بزرگ اقتصادی است و به جز ما تنها دو کشور سودان و زیمبابوه در دنیا هستند. عوارض صادراتی، با اعمال عوارض صادراتی بر صادرات فولاد. در معرض خطر قرار گرفته و به شدت کاهش یافته است.
این فعال صنعت فولاد همچنین در پاسخ به این سوال که اعمال عوارض صادراتی منجر به کاهش چند درصدی صادرات شد، گفت: هنوز سال به پایان نرسیده و آمار اعلام نشده است، اما تا جایی که می دانیم در انجمن فولاد بر اساس آمارهای فعلی بیش از 20 درصد کاهش صادرات داشته ایم.
لازم به ذکر است چندی پیش انجمن فولادسازان ایران اعلام کرد در یازدهمین ماه سال جاری صادرات فولاد ایران نسبت به مدت مشابه سال 1401 5.8 درصد رشد داشته است به طوری که بر اساس داده های آماری ایران انجمن فولادسازان در 11 ماهه امسال تولید فولاد میانی (بیلت، بلوم و اسلب) به 29 میلیون و 334 هزار تن رسید. همچنین در این گزارش آمده است: در بخش فولاد میانی 18 میلیون و 452 هزار تن بیلت و بلوم و 10 میلیون و 882 هزار تن اسلب تولید شد. تولید بیلت و شکوفه 9.2 درصد و تولید اسلب 0.7 درصد افزایش یافت. در گزارش آماری انجمن فولاد رشد تولید مقاطع مسطح فولادی منفی 0.1 درصد و رشد تولید مقاطع بلند فولادی منفی 1.9 درصد است.
این گزارش همچنین حاکی از آن است که در مدت یاد شده تولید مقاطع مسطح 8 میلیون و 327 هزار تن بوده که از این میزان 7 میلیون و 898 هزار تن صفحه گرم، 2 میلیون و 166 هزار تن ورق سرد و یک میلیون و 539 هزار تن بوده است. سهام بودند. ورق روکش شده است. تولید ورق گرم 1.8 درصد کاهش، تولید ورق سرد 1.9 درصد کاهش و تولید ورق پوشش داده شده 8.8 درصد افزایش یافت.
واحدهای سابق همگی در توسعه و رشد تولید و صادرات عقب هستند
البته این عضو هیئت مدیره انجمن فولادسازان ایران این کاهش را بیش از 20 درصد اعلام کرد. صادرات امسال در خصوص این اختلاف آمار می گوید: اینجا یکی بحث رشد تولید و دیگری رشد صادرات است و این دو ابزاری هستند که دولت به اصطلاح آدرس غلط بدهد و از آن سوء استفاده کند. .
عضو هیئت مدیره انجمن فولادسازان ایران: حدود 20 روز است که کارخانه های فولاد خوزستان، صبا، کاوه و هرمزگان به دلیل کمبود برق تعطیل هستند. بنابراین وقتی می گوییم تولید افزایش یافته به این معناست که واحدهای جدیدی روی خط تولید آمده اند. اضافه
دانیانور افزود: موضوع مهم در اینجا این است که تعدادی واحد تولیدی داریم که در طول سال وارد تولید می شوند، یعنی پروژه در حال اجراست و به بهره برداری می رسد که باعث افزایش تولید می شود. ضمن اینکه این واحدی که ایجاد شد قبلاً برنامه صادراتی داشت، بنابراین فکر می کنیم صادرات را افزایش داده ایم در حالی که واحدهای قبلی همه در توسعه و رشد تولید و صادرات عقب هستند. حدود 20 روز است که کارخانه های فولاد خوزستان، صبا، کاوه و هرمزگان به دلیل کمبود برق تعطیل هستند. بنابراین وقتی می گوییم افزایش تولید به معنای اضافه شدن واحدهای جدید به خط تولید است.
گفتگو در مورد این post