یک متخصص تغذیه فرآیند روزه داری را تقویت سیستم ایمنی از طریق پاکسازی و دفع سموم از بدن دانست.
به گزارش صبح امروز به نقل از ایسنا؛ یک متخصص تغذیه، روزه داری را دارای اصول تغذیه ای دانست و گفت: نخوردن سحری یا ترکیب افطار و شام باعث می شود در اواخر ماه مبارک رمضان دچار مشکلات گوارشی مانند رفلاکس شویم و همچنین احتمال افزایش وزن و خوردن قند خون وجود دارد. دارد.
دکتر مرجان مهدوی روشن در پاسخ به این سوال که آیا بین روزه داری و سلامت بدن ارتباطی وجود دارد، اظهار داشت: روند روزه داری جدا از آثار دینی و معنوی، از نظر علمی نیز بر بدن تاثیر دارد. .
وی با بیان اینکه در علم تغذیه اصطلاحی به نام روزه داریم، تصریح کرد: در الگوی صحیح غذایی افراد باید دوره هایی را روزه بگیرند زیرا روزه گرفتن یا تحمل گرسنگی مانند روزه به سلامت بدن کمک می کند.
این متخصص تغذیه روزه داری را موجب بهبود سلامت بدن دانست و ادامه داد: افراد 11 ماه از سال غذاهای مختلفی مصرف می کنند و با پرخوری و پرخوری فراوان مواجه می شوند، بنابراین باید یک ماه به دستگاه گوارش و بدن وقت داد. استراحت کنید و در رژیم غذایی آنها تغییر ایجاد کنید.
روزه داری سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
مهدوی روشن، فرآیند روزه داری را تقویت سیستم ایمنی از طریق پاکسازی و دفع سموم بدن دانست و اظهار داشت: دستگاه گوارش ما دائماً فعال و درگیر هضم و جذب غذا است، بنابراین در ماه رمضان فرصت 30 روزه می یابد تا باقی مانده. کند کردن و بهبود عملکرد گوارشی و عروقی و گردش خون.
وی با بیان اینکه بخشی از ذخایر چربی بدن با روزه مصرف می شود، خاطرنشان کرد: روزه باعث تجدید بدن و بازیابی سلامتی می شود. در واقع، روند روزه داری علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، به بهبود عملکرد اعضای بدن به ویژه قلب، کبد و کلیه کمک می کند. البته به شرطی که اصول روزه را درست اجرا کنیم.
این متخصص تغذیه شرایط جسمانی برخی افراد را برای روزه داری مناسب ندانست و یادآور شد: افرادی که بیماری های زمینه ای مانند دیابت و قند خون، نارسایی مزمن کلیه و کبد، مشکلات قلبی عروقی، فشار خون و سابقه پیوند دارند. و سرطان دارند و از سیستم ایمنی ضعیف رنج می برند، حتما قبل از روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند.
وی با بیان اینکه روزه داری در افراد با ضعف و لاغری شدید جسمی و ضعف سیستم ایمنی ممکن است باعث بیماری شود، گفت: روزه گرفتن در این افراد باید با اجازه پزشک و با شرایط خاص انجام شود.
اصول مهم تغذیه در ماه مبارک رمضان
مهدوی روشن، روزه داری را دارای اصول تغذیه ای دانست و گفت: نخوردن سحری و یا تلفیق افطار و شام باعث می شود در اواخر ماه مبارک رمضان دچار مشکلات گوارشی مانند رفلاکس شویم و همچنین احتمال افزایش وزن و خوردن قند خون وجود دارد. .
این متخصص تغذیه رژیم غذایی سالم را درست غذا خوردن دانست. نخوردن و افزود: برخی سحری را ترک می کنند; این در حالی است که گرسنگی طولانی مدت باعث ترشح بیشتر اسید معده و مشکلات گوارشی می شود، بنابراین صبحانه باید سبک و کم باشد.
وی غذاهای ویژه ماه مبارک رمضان مانند آش، حلیم، زولبیا، بامیه و … را پرکالری دانست و تصریح کرد: همه این غذاها اگرچه مفید هستند، اما کالری بالایی دارند و می توانند چاق کننده باشند، بنابراین برنامه ریزی کرد: افطار و شام و همه این غذاها را با هم نخورید و اگر امروز خرما خوردیم زولبیا و بامیه نخورید.
درخواست متخصص تغذیه از روزه داران
مهدوی روشن از روزه داران خواست در ماه رمضان ورزش را فراموش نکنند و افزود: برخی به دلیل روزه داری و احتمال ضعف و تشنگی ورزش را کنار می گذارند اما توصیه می کنیم بعد از شام نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه ورزش کنید. بدن داشتن
وی رعایت اصول تغذیه ای در ماه رمضان را موجب کاهش وزن دانست و اظهار داشت: بهتر است وعده افطار سبک و در حد افطار باشد تا دستگاه گوارش بعد از چندین ساعت گرسنگی آماده شود و هضم شود. آنزیم ها ترشح می شود و بعد از نصف تا یک ساعت از شام شامل آش، حلیم، سوپ، برنج و … میل شود. بهتر است از مصرف غذاهای چرب و حجیم برای شام خودداری شود.
این متخصص تغذیه وعده صبحانه را مانند وعده ناهار یک وعده غذایی کامل دانست و خاطرنشان کرد: در وعده صبحانه حتما باید سالاد و سبزیجات مصرف شود. همچنین به موقع بیدار شوید تا زمان کافی داشته باشید و عجله نخورید و بلافاصله نخوابید تا دچار مشکلات گوارشی نشوید.
ارتباط باورنکردنی و شگفتانگیز بین روزهداری و سلامتی بدن در اول صبح. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post