سفر یکی از هیجان انگیزترین برنامه های زندگی هر فردی است، اما برخی از افراد از اضطراب سفر رنج می برند و از سفر خود لذت کافی را نمی برند.
به گزارش صبح امروز به نقل از خبرآنلاین؛ بیماری سفر روزهایی را که قرار بود شاد و به یاد ماندنی باشند تلخ و کسل کننده می کند. اما بیماری بخشی از زندگی است و مهم نیست کجا و چه زمانی باشد، ممکن است به سراغ ما بیاید.
اما برای اینکه در سفر مریض نشویم چه کنیم؟ با توجه به توصیه های بهداشتی در مورد شایع ترین بیماری ها در سفر، می توانید تا حد زیادی از آنها دوری کنید.
اسهال
یکی از شایع ترین بیماری های مسافرت اسهال است که افراد زیادی از آن رنج می برند. برای پیشگیری از اسهال، هرگز گوشت، ماهی و سبزیجات خام یا نیم پز نخورید. میوه ها را بدون پوست بخورید. همچنین از بطری های آب معدنی با برندهای معتبر استفاده کنید.
البته دقت کنید که بطری ها محکم باشند و قبلاً باز نشده باشند. . در عین حال مراقب باشید وقتی زیر دوش هستید آب وارد دهانتان نشود.
آب حمام ممکن است حاوی باکتری های مضر باشد. و اگر با وجود این اقدامات دچار اسهال شدید، سریعا به پزشک مراجعه کنید و نوشیدن آب فراوان را فراموش نکنید تا دچار کم آبی نشوید.
پرواز کردن
اگرچه بیماری حرکت به عنوان بیماری سفر در نظر گرفته نمی شود، اما می تواند باعث ایجاد احساس خستگی شدید در فرد شود. افرادی که به خارج از کشور سفر می کنند به دلیل اختلاف زمانی زیاد خسته و بی حال می شوند.
این حالت به دلیل اختلال در ساعت بیولوژیکی بدن است. ساعت بیولوژیکی بدن ساعت خواب و بیداری فرد را تنظیم می کند.
اگر قصد چنین سفری را دارید باید چند روز قبل از سفر ساعت خواب و غذا خوردن خود را با زمان مقصد تنظیم کنید تا دچار جت لگ نشوید.
آنفولانزا
چه به مسافرت بروید یا نه، حتما واکسن آنفولانزا بزنید. از آنجایی که پس از تزریق واکسن حداقل 2 هفته طول می کشد تا سیستم ایمنی بدن تقویت شود، چند هفته قبل از سفر واکسن آنفولانزا بزنید.
البته اگر فرصتی برای واکسن زدن ندارید، هنگام سفر مرتب دستان خود را بشویید. ویروسهای آنفولانزا به راحتی پخش میشوند و زمانی که دستها به این میکروبها آلوده میشوند، میتوانید با دست زدن به بینی، چشمها و دهان خود بیمار شوید.
همچنین در مسافرت داروهایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن را همراه خود داشته باشید تا در صورت ابتلا به آنفولانزا یا سایر علائم مشابه این بیماری مانند سرماخوردگی از درد و تب بدن تان کاسته شود.
تا حد امکان استراحت کنید و مایعات فراوان بنوشید. اگر بیماری شدید است به پزشک مراجعه کنید.
کوهنوردی
گاهی افراد هنگام بالا رفتن از کوه و زمانی که در ارتفاعات هستند به دلیل کمبود اکسیژن دچار مشکلات تنفسی، سردرد و خواب آلودگی می شوند که به آن بیماری کوهستانی یا بیماری کوهستانی می گویند.
یکی از عوامل تشدید کننده فشار بر عضلات است که باعث درد عضلانی می شود. استازولامید را می توان یک روز قبل از کوهنوردی برای جلوگیری از بیماری کوه استفاده کرد.
البته اگر به این دارو حساسیت دارید، بهتر است در روز اول کوهپیمایی آب فراوان بنوشید و بیش از حد توان ورزش نکنید. در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنید.
دریازدگی
بیماری حرکت یا به اصطلاح “بیماری خودرو” زمانی رخ می دهد که فرد در قایق، هواپیما یا ماشین در حال حرکت باشد.
در این زمان گوش داخلی و سایر حواس بدن حرکت را تشخیص می دهند و پیامی را به مغز می فرستند اما چشم ها هیچ حرکتی را نمی بینند و سیگنال هایی مبنی بر سکون به مغز می فرستند.
ترکیب این علائم متضاد باعث حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه می شود. بهترین راه برای رهایی از ترافیک، نگاه کردن به افق است.
همچنین حداقل دو ساعت قبل از حرکت غذای سنگین نخورید. هر چه معده خالی تر باشد، بیماری ماشین کمتر اتفاق می افتد.
آفتاب سوختگی
شنا در زیر نور خورشید یا ایستادن در کنار ساحل شنی، تعطیلات و لحظات عالی را برای همه فراهم می کند. اما اگر نکات ایمنی را رعایت نکنید، نور خورشید می تواند آنقدر پوست شما را بسوزاند که درد ناشی از آن لحظات خوش سفر را از بین ببرد.
با استفاده از کرم های ضد آفتاب و بالم لب با SPF 30 یا بالاتر از خود در برابر نور خورشید محافظت کنید. اما اگر دچار آفتاب سوختگی شده اید، استفاده از یک پارچه خنک و مرطوب می تواند درد را تسکین دهد.
مرطوب کننده ها، نوشیدن آب فراوان و دوری از نور خورشید نیز می توانند در درمان آفتاب سوختگی موثر باشند.
نیش حشرات
نیش حشرات به خصوص پشه نه تنها دردناک و آزاردهنده است، بلکه گاهی اوقات می تواند باعث انتقال میکروب هایی مانند ویروس نیل غربی و انتشار بیماری هایی شود که گاهی کشنده است.
در برخی از کشورها، پشه ها می توانند باعث بیماری هایی مانند مالاریا، تب دنگی (استخوان شکستن) یا تب زرد شوند. بیماری لایم نیز یک عفونت ناشی از نیش کنه است.
برای جلوگیری از این مشکلات بهترین کار پوشیدن لباس های آستین بلند و شلوار بلند است. هنگام غروب، زمانی که پشه ها بیشتر فعال هستند، از بیرون رفتن خودداری کنید. از محصولات حاوی DEET استفاده کنید. این ماده شیمیایی حشرات را دفع می کند و می تواند آنها را از شما دور کند.
البته با استفاده از روغن های سنبل هندی، سویا، اکالیپتوس لیمو، اسطوخودوس، رزماری و پوست درخت سرو می توانید پشه ها را به روشی طبیعی و بی ضرر از خود دور کنید.
مشکلات گوارشی
غذاهای جدید و آب منطقه ای که به آن سفر می کنیم ممکن است سیستم گوارش ما را تحریک کند. قبل از رفتن به مسافرت این موارد را در نظر بگیرید و اگر معده حساسی دارید با پزشک خود مشورت کنید و داروی مناسب را برای چنین مواقعی همراه داشته باشید.
این داروها معمولا آنزیم هایی هستند که به هضم غذا کمک می کنند. همچنین می توانید از گیاهان دارویی برای آرام کردن معده خود استفاده کنید. گیاهانی مانند نعناع، آویشن، اسطوخودوس، رزماری و پونه کوهی نیز می توانند به هضم غذا کمک کنند.
اضطراب سفر
سفر یکی از هیجان انگیزترین برنامه های زندگی هر فردی است، اما برخی از افراد از اضطراب سفر رنج می برند و از سفر خود لذت کافی را نمی برند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، بهتر است قبل از سفر به پزشک مراجعه کنید و با مصرف مقداری مسکن اضطراب خود را کنترل کنید.
از جمله روش های طبیعی درمان اضطراب می توان به گیاهانی مانند چای سبز اشاره کرد. چای سبز حاوی نوعی اسید آمینه است که با افزایش هورمون دوپامین و گیرنده گابا (GABA) در مغز می تواند از اضطراب جلوگیری کرده و اعصاب و ماهیچه های فرد را شل کند.
در واقع این گیرنده ها تکانه های عصبی را مهار می کنند.
به خارج از کشور سفر می کند
اگر به سفرهای بین المللی می روید، بیش از هر زمان دیگری به سلامت خود توجه کنید. قبل از سفر با پزشک خود مشورت کنید و از او بپرسید که برای سالم ماندن در مقصد خود چه کاری باید انجام دهید و چه واکسن هایی را باید دریافت کنید.
برخی از این واکسن ها مانند واکسن آنفولانزا باید حداقل دو هفته زودتر تزریق شوند.
نوشتن توصیه های مهم برای جلوگیری از بیماری های رایج هنگام سفر اول صبح. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post