اینتل کتاب بازاریابی جدیدی به نام «حقایق هسته» (Core Truths) منتشر کرده است که در آن از AMD بهدلیل استفاده از هستههای قدیمی در مجموعه پردازندهی جدید Ryzen خود انتقاد میکند.
بهگزارش تکناک، کتاب بازاریابی «حقایق هسته» (Core Truths) با این هدف منتشر شده است تا به مشتریان کمک کند حقایقی را متوجه شوند که رقبای اینتل مانند ایامدی مخفی نگه میدارند. این کتاب بازاریابی درمجموع شامل چهار حقیقت است که اینتل با آن سعی میکند تا به مشتریان تفاوتهای بین مجموعه هستههای خود و مجموعه هستههای پردازندهی Ryzen رقیب را توضیح دهد.
در اولین «حقیقت هسته»، اینتل بیان میکند که ایامدی در مجموعه پردازندههای Ryzen 7000 خود از معماری قدیمی استفاده میکند. چیپی که در اینجا بهعنوان مثال استفاده میشود، Ryzen 7520U است که پردازندهی Mendocino برپایهی معماری هستهی Zen 2 با فرایند 6 نانومتری است. معماری هستهی Zen 2 برای اولینبار در سال 2019 با فرایند 7نانومتری عرضه و سری Ryzen 7020 Mendocino با فرایند 6نانومتری بهروزرسانی شد. این چیپ نیز از معماری هستهی RDNA 2 برخوردار است.
wccftech مینویسد درحالیکه موافقیم نامگذاری ایامدی برای آخرین پردازندههای موبایل خود بسیار گیجکننده است، همین موضوع را میتوان دربارهی طرح نامگذاری جدید اینتل گفت که SKUهایی با نام مشابه با معماریهای متفاوت دارد. پردازندههای Core از نسل اول معماری رپتور لیک (Raptor Lake)، ولی پردازندههای نسل اول Core Ultra از معماری میتیور لیک (Meteor Lake) برخوردارند.
درادامه، نحوهی تقسیمبندی پردازندهی ایامدی Ryzen 7000 آمده است:
- Mendocino (سری Ryzen 7020): محاسبات روزمره
- Barcelo-R (سری Ryzen 7030): اصلی و نازک و سبک
- Rembrandt-R (سری Ryzen 7035): نازک و سبک و پریمیوم
- Phoenix Point (سری Ryzen 7040): نازک و سبک
- Dragon Range (سری Ryzen 7045): بازی حرفهای و سازندگان
نحوهی تقسیمبندی اینتل از خط محصولات پردازندهی Core نسل اول (Ultra) نیز بدینشرح است:
- رپتور لیک رفرش (Core 120U)
- میتیور لیک (Core Ultra 125U)
اینتل جلوتر میرود و پردازندهی ایامدی Ryzen 5 7520U Mendocino را با پردازندهی Core i5-1335U رپتور لیک خود مقایسه میکند. اعداد عملکرد نشان میدهند که چیپ اینتل درمقایسهبا ایامدی ارتقای عملکرد ۸۳درصدی را تجربه میکند.
پردازندههای Mendocino برای لپتاپهای پایینرده طراحی شدهاند و عمدتاً در بازار آمریکا با قیمت ارزانتر از ۵۰۰ دلار عرضه میشوند. حقیقت هستهی دوم تقریباً همان موضوع است و از ایامدی بهدلیل استفاده از مارکتینگ جدید Ryzen 7000 با عرضهی معماریهای قدیمی در این خانواده انتقاد میکند.
در مثالی دیگر، اینتل بیان میکند که همهی هستهها به شما بهترین عملکرد کلی را نمیدهند. در اینجا، اینتل مقایسهای بین چیپهای Zen 2 Mendocino و Zen 3 Cezanne دربرابر چیپهای آلدر لیک (Alder Lake) نسل 12 و Zen 3+ Rembrandt و Zen 4 Phoenix دربرابر چیپهای نسل 13 ارائه میدهد.
اعداد عملکرد براساس آزمون Crossmark Overall Score تعیین شده که آزمونی تکی است و نمایندهی عملکرد واقعی نیست. اینتل نشان میدهد که محصولات Core خود درمقایسهبا تمام گزینههای ایامدی پیشتاز است.
نکتهی مهم دیگری که میتوان دربارهی حقیقت هستهی چهارم اشاره کرد، این است که اینتل در پردازندههای جدیدش از دو نوع هسته استفاده میکند. این شرکت یک هسته P و یک هسته E دارند که بخشی از طراحی هیبریدی و تجزیهپذیر آیندهی آنهاست.
هستههای P و E برپایهی معماریهای مختلف قرار دارند و هستههای E اگر بهینهسازیهای مناسب ازطریق فناوری Thread Director وجود نداشته باشند، عملکرد بازی را کاهش میدهند. در همین حال، چیپهای هیبریدی ایامدی از همان ISA (Zen 4 و Zen 4C) استفاده میکنند؛ بنابراین، در این زمینه اینتل معایبی دارد و بیانیهی آن با خودش در تناقض است.
بااینحال، باید توجه کرد که قیمتگذاری و کارایی که نقش مهمی در بازار لپتاپ ایفا میکند، در اینجا ذکر نشده است. بسیاری از این حاشیهسازیهای حقایق هسته (Core Truth) یادآور اسلایدهای عملکرد واقعی قدیمی آنهاست که بهطور مشخص آزمونهای گمراهکننده بودند تا نشان دهند پردازندههای رایانههای رومیزی Ryzen ایامدی بهعنوان محصولات بیکیفیتتر درمقابل پیشنهادهای اینتل ظاهر شوند.
بیشک، طرحهای برندینگ موجود برای پردازندههای Core اینتل و پردازندههای Ryzen ایامدی از بدترین طرحهای برندینگ است که تاکنون دیدهایم. ایامدی یک قدم بیشتر برداشته و با استفاده از لوگوهای جدید روی محصولات، به مشتریان کمک کرده است تا پردازندههای Zen 4 را از مدلهای قدیمیتر تشخیص دهند.
باوجوداین، طرح نامگذاری مختصرتر از اینتل و ایامدی به مشتریان بیشتر کمک خواهد کرد تا اینکه بهدلیل استفاده از نامگذاری گیجکننده برای پردازندههای خود با استفاده از معماریهای جدید و قدیمی به یکدیگر اشاره کنند.
نوشته انتقاد کمسابقه اینتل از AMD در کتاب Core Truths اولین بار در خبرجو – اخبار دنیای تکنولوژی. پدیدار شد.
گفتگو در مورد این post