چند ماه پس از دریافت تاییدیه FDA برای آزمایشات انسانی، نورالینک به دنبال اولین افراد برای آزمایش خود است.
به گزارش تکناک، این شرکت به دنبال افراد مبتلا به کوادری پلژی ناشی از آسیب نخاعی عمودی یا ALS است که بالای 22 سال سن دارند و یک مراقب ثابت و قابل اعتماد دارند تا بخشی از این مطالعه باشند.
مطالعه PRIME (که ظاهراً مخفف عبارتPrecise Robotically Implanted Brain-Computer Interface است) قرار است سه مورد را همزمان بررسی کند. اولین مورد، ایمپلنت تراشه N1، است که به عنوان دستگاه کامپیوتر مغزی نورالینک شناخته می شود. دومین مورد بررسی ربات جراحی R1 است، که در واقع دستگاه را کاشت می کند. سومین مورد نرم افزار N1 User App است. این نرم افزار به N1 متصل می شود و سیگنال های مغز را به اقدامات کامپیوتری تبدیل می کند. نورالینک می گوید که در حال برنامه ریزی برای آزمایش ایمنی و کارایی هر سه بخش سیستم است.
واضح است این همان کامپیوتر مغزی فراگیر ماسک نیست که سالها درباره آن صحبت میکرد. ماسک سالها در مورد پتانسیل تلهپاتی صحبت کرده و نورالینک را برای کمک به انسانها برای همگام شدن با هوش مصنوعی مطرح کرده است. سیستمی که نورالینک قصد دارد اکنون آزمایش کند به این جاهطلبی نزدیک نیست.
محققان مدتهاست که ایمپلنتهایی را آزمایش میکنند که به افراد فلج اجازه میدهد کامپیوترها و سایر دستگاهها را نیز کنترل کنند. به عنوان مثال، دو مطالعه اخیراً منتشر شده نشان میدهد که رابطهای مغز به کامپیوتر میتواند به بیماران مبتلا به ALS کمک کند تا با تایپ کردن در کامپیوتر با سایرین ارتباط برقرار کنند.
با این حال، این مطالعه گام بزرگی برای نورالینک است که پس از رد شدن توسط آژانس در اوایل سال 2022، در ماه مه تاییدیه FDA را دریافت کرد.
نورالینک در طول سالها هم به دلیل وعدههای بیش از حد ماسک و هم به دلیل اقدامات داخلی شرکت، در حال بحث و جدل بوده است. علاوه بر این، آزمایش با میمون ها بارها و بارها مورد بحث بوده است.
ماسک اخیراً گفت که این آزمایش فقط بر روی میمونهای رو به مرگ انجام شده است و هیچ میمونی در نتیجه کاشت نورالینک نمرده است، اما قانون گذاران مشکلات زیادی را در درمان آن با حیوانات پیدا کردهاند. این شرکت همچنین به دلیل حمل و نقل غیرقانونی دستگاه های پاتوژن جدا شده از میمون ها تحت بازجویی بوده است.
کسانی که در مطالعه PRIME شرکت می کنند ابتدا در یک مطالعه 18 ماهه که شامل 9 ویزیت با محققان است، شرکت خواهند کرد. پس از آن، آنها حداقل دو ساعت در هفته را صرف جلسات تحقیقاتی رابط مغز و رایانه خواهند کرد و سپس 20 ویزیت دیگر را طی پنج سال آینده انجام خواهند داد.
نورالینک نمیگوید به دنبال چند موضوع است یا اینکه چه زمانی میخواهد مطالعه را آغاز کند، اما میگوید که فقط قصد دارد هزینههای مرتبط با مطالعه مانند سفر به محل مطالعه و برگشت از آن را تامین کند. همچنین مشخص نیست آن مکان کجاست. نورالینک فقط می گوید که تاییدیه اولین محل بیمارستان را دریافت کرده است.
مانند بسیاری از موارد در مورد نورالینک، جدا کردن وعدههای شرکت از برنامههایش میتواند دشوار باشد. بنابراین نمیدانیم دقیقاً چه چیزی و چه زمانی از مطالعه PRIME بیرون خواهد آمد. اما به نظر میرسد که ما به زودی اولین نگاه خود را به این پروژه ایلان ماسک خواهیم انداخت.
نوشته نورالینک مهیای اولین آزمایش انسانی می شود اولین بار در خبرجو – اخبار دنیای تکنولوژی. پدیدار شد.
گفتگو در مورد این post