مجله برجسته تایم فهرستی از ۱۰۰ شخصیت موثر هوش مصنوعی را منتشر کرده است که در این فهرست نام یک دانشمند ایرانی نیز به چشم میخورد.
به گزارش تکناک، این فهرست که تحت عنوان ۲۰۲۳ TIME۱۰۰ AI منتشر شده، ۲۸ شخصیت برجسته را معرفی میکند، که در میان آنها اشخاصی چون سم آلتمن، مدیر عامل شرکت اوپنایآی و ایلان ماسک، مدیرعامل ایکسایآی قرار دارند. نکته قالب توجه این لیست این است که در بین این افراد برجسته، نام یک محقق ایرانی نیز ذکر شده است.
دانشمندی به نام الهام طبسی، که در مؤسسه ملی استانداردها و فناوری در ایالات متحده (NIST) مشغول به فعالیت است و تحصیلاتی از دانشگاه صنعتی شریف دارد، به عنوان یکی از 100 شخصیت موثر هوش مصنوعی شناخته شده است. وی در سال ۱۳۷۱ مدرک لیسانس مهندسی برق خود از دانشگاه شریف دریافت نموده است.
این شماره از مجله تایم که با عنوان ۲۰۲۳ TIME۱۰۰ AI منتشر شده است یک جلد جهانی را به تصویر میکشد که ۲۸ فرد استثنایی از جمله سم آلتمن، مدیر عامل اوپنایآی، نیروی محرکه پیشرفتهای هوش مصنوعی و ایلان ماسک مدیرعامل ایکسایآی و… را به نمایش گذاشته است.
او در سال ۱۹۹۴ برای تحصیلات تکمیلی خود به ایالات متحده مهاجرت کرد و پنج سال بعد در موسسه ملی استاندارد و فناوری آمریکا کار خود را روی پروژههای مختلف یادگیری ماشین و بینایی کامپیوتر آغاز کرد. او در اوایل کار خود، معمار اصلی کیفیت تصویر اثر انگشت (NFIQ) بود که اکنون یک استاندارد بینالمللی برای اندازهگیری کیفیت تصویر اثر انگشت است و اداره تحقیقات آمریکا (FBI) و وزارت امنیت داخلی از آن استفاده میکنند.
حدود پنج سال پیش، مؤسسهی NIST یک پروژه برای گسترش سیستمهای قابل اعتماد هوش مصنوعی را آغاز کرده است. الهام طبسی توانمندیها و اهمیت هوش مصنوعی را بیشتر به نمایش گذاشت تا جامعه و مقامات به این فناوری توجه بیشتری کنند.
وی و تیمش پس از تحقیقاتی در زمینه امنیت و بیطرفی هوش مصنوعی، فریمورک مدیریت ریسک برای سیستمهای هوش مصنوعی توسعه دادند، و در ابتدای سال ۲۰۲۳ نتایج کار خود را ارائه دادند.
این فریمورک، که توسط الهام طبسی و همکارانش ساخته شده است، کمک میکند تا کاربران و برنامهنویسان هوش مصنوعی بتوانند ریسکهای مرتبط با سیستمهای مبتنی بر این فناوری را شناسایی و مدیریت کنند.
الهام طبسی که در دوران چالشبرانگیز انقلاب و جنگ در ایران به دنیا آمده، تمام زندگی خود را به تحصیل و تحقیق اختصاص داده است. وی در سال ۱۳۷۳ برای ادامه تحصیل به آمریکا رفته و پس از چند سال به مؤسسهی NIST پیوست.
در این فهرست، به جز ایلان ماسک و سم آلتمن، نامهای معروف دیگری نظیر جنسون هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا و مدیر دیپمایند شرکت گوگل نیز آمده است.
نوشته حضور زن ایرانی در جمع 100 شخصیت موثر هوش مصنوعی جهان اولین بار در خبرجو – اخبار دنیای تکنولوژی. پدیدار شد.
گفتگو در مورد این post