می توان گفت از اواسط دهه 1370 که اینترنت وارد خانه ها شد و عمومی شد، اینترنت ایران تا این حد با فیلترینگ و کاهش سرعت مواجه نشد.
گزارش کردن تکناک به گزارش روزنامه اعتماددر یک سال گذشته اینستاگرام و واتس اپ نیز به پلتفرم های فیلتر شده تبدیل شده اند و می توان گفت تقریبا تمامی پلتفرم های جهانی در ایران فیلتر هستند. علاوه بر این، در پهنای باند بین المللی با چنان کاهش سرعتی مواجه هستیم که باعث خشم و عذاب همه کاربران ایرانی می شود.
برای غلبه بر این گونه محدودیت ها و موانع خودساخته، تقریباً تمامی کاربران ایرانی مجبور به استفاده از فیلتر مسدود کننده و VPN هستند و در عمل هزینه ماهانه فیلتر مسدود کننده نیز به هزینه های ارتباط اینترنتی آنها اضافه شده است. اما مسئولین مسئولانه حرف می زنند و عمل می کنند، گویی هیچ یک از این موانع و محدودیت ها وجود خارجی ندارد و کاربران ایرانی به راحتی می توانند از اینترنت استفاده کنند، گویی ناآگاهانه به جان مسئولان حمله می کنند.
در واقع مسئولان با بستن مرزهای اینترنت ایران یک شبکه اینترانت داخلی ایجاد کرده اند و هرچه صحبت می کنند مربوط به این شبکه است. اما اینترنت واقعی به شبکه های ناشناخته و پنهان فروش فیلتر واگذار شده است که محصولات خود را از طریق درگاه های سیستم بانکی رسمی به فروش می رسانند.
با چنین ساختاری که مسئولین از ارتباطات اینترنتی ساخته اند، در واقع دو شبکه ارتباط مجازی داریم: اینترانت فیلتر شده و بسته که وزارتخانه ها، مجلس و شوراهای عالی و نهادهای رسمی وارد آن شده اند و یک اینترنت واقعی که در دست است. فیلترینگ فروشندگان و شبکه های ناشناس زیرزمینی هستند. کاربران ایرانی برای دسترسی به اینترنت باید با این شبکه زیرزمینی سر و کار داشته باشند. آنها در عمل با این واقعیت روبرو هستند که باید پول اینترانت داخلی ایران را به اپراتورهای اینترنتی و یک بار پول فیلترها را به یک شبکه مخفی بدهند. این هزینه دوم برای آنها پول اجباری در نظر گرفته می شود که برای هر خانواده مبلغ کمی یا ارزانی نیست. بسیاری از آنها مطمئن هستند که این پول یا قسمت عمده آن به جیب نهادهای دولتی و عمومی خواهد رفت. حال فرض کنید یک کاربر معمولی ایرانی برای اتصال به اینترنت که سرعتش مدام کم و زیاد می شود یا ناگهان قطع می شود باید دو برابر هزینه بپردازد.
او باید به شبکه ای با درد و رنج دائمی متصل باشد که در بسیاری از کشورهای جهان مانند آب و برق یکی از زیرساخت های اساسی و عادی جامعه محسوب می شود و شبکه ایمن و پایدار در خدمت آرامش و آسایش است. شهروندان
اینگونه است که کاربران ایرانی هر وقت به اینترنت وصل می شوند احساس حقارت می کنند. این حس تحقیر در آنها بیدار می شود هر بار که فیلتر می خرند، هر بار که سرعت اینترنت کاهش می یابد، هر بار که نمی توانند یک فایل ساده را برای یکدیگر ارسال کنند و هر بار با مانع فیلترینگ مواجه می شوند.
این حس حقارت را می توان با تور ارشاد در سال های گذشته مقایسه کرد. چه چیزی باعث اتفاقات سال گذشته و شعله ور شدن خشم جامعه شد؟ شاید مهم ترین عاملی که باعث آن انفجار اجتماعی شد، احساس تحقیر چند ساله در میان گروه زیادی از مردم بود که ذائقه خود را به زور به جامعه تزریق کردند. خاطره تلخ پیامک های حجاب و دستگیری خودروها و دستگیری جوانان در وانت های گشت ارشاد هنوز در خاطرات مردم زنده است.
The post به وضعیت تحقیرآمیز اینترنت پایان دهید اولین بار در خبرجو – اخبار دنیای فناوری پدیدار شد. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post