به گزارش اقتصاد 100، یکی از چالش های بزرگ دولت ها در سال های اخیر تلاش برای افزایش درآمدهای مالیاتی و برقراری عدالت در اخذ مالیات از مودیان از طریق شفاف سازی و جلوگیری از هرگونه فرار مالیاتی بوده است. سازمان امور مالیاتی همواره به دنبال راه حلی مناسب برای رفع این مشکل بود تا اینکه در نهایت با کمک ابزارها و راهکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات به این مهم دست یافت.
در واقع دولت برای حل این چالش بزرگ اقدامات متعددی انجام داد که بارزترین آنها ایجاد نظام مودیان بود که بر اساس تکلیف قانونی محول شده به این سازمان انجام شد. با راه اندازی این سامانه، مودیان موظف به ثبت نام در سامانه و ارسال الکترونیکی قبوض خود شدند.
سامانه مالیات دهندگان که به اختصار «سیستم مالیات دهندگان» نامیده می شود، یک سامانه نرم افزاری آنلاین مبتنی بر وب است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور راه اندازی شده است. هدف از راه اندازی این سامانه که به آدرس tp.tax.gov.ir قابل دسترسی است، تسهیل و تسریع در ثبت اطلاعات مودیان و تبادل مدارک مورد نیاز بین مودیان و سازمان از قبیل صورتحساب یا اظهارنامه می باشد. .
سامانه مودیان و قانون پایانه های خرید در تاریخ 30 مهر 1397 به تصویب مجلس رسید.سامانه مودیان سامانه ای است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور طراحی شده و در اختیار فعالان اقتصادی و سایر مردم قرار می گیرد تا کلیه امور مالیاتی بین مودیان و سازمان مالیاتی از طریق این سایت قابل انجام است.
ایجاد شفافیت در مالیات و عدالت استانی در پرداخت مالیات یکی از خواسته های تمامی ادارات اعم از کارمندان و حتی بازاریان است.
در همین رابطه غفارزاده کارشناس اقتصادی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اکثر مودیان ناراضی از نظام مالیاتی ما عملاً از ناعادلانه بودن مالیات گلایه داشته اند در حالی که بسیاری از مردم این نارضایتی را ناشی از نارضایتی می دانند. میزان بالای درآمدهای مالیاتی
وی افزود: سال 1397 با تصویب قانون پایانه های فروشگاهی آغاز شد که بر اساس آن نظام مالیاتی سنتی به سیستم مالیاتی هوشمند تبدیل شد اما اکنون با راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی این شفافیت و عدالت مالیاتی برقرار شده است.
مرحله اتصال به کارت خوان فایل های مالیاتی حذف شد
همچنین پیش از این خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرده بود: دولت سیزدهم زمانی شروع به کار کرد که مهلت قانونی تکمیل پایانه خرید و سامانه مودیان به پایان رسیده بود.
وی افزود: در پایان سال 1400 اولویت اتصال دستگاه های کارتخوان به پرونده های مالیاتی حذف شد.
این عضو اقتصادی دولت درباره تحولات نظام مالیاتی نیز گفت: موضوع نظام مالیاتی یکی از مهمترین اقدامات دولت محسوب می شود و گزارش های زیادی در این زمینه ارائه شده است، اما به طور مشخص در خصوص عملکرد سازمان مالیاتی به ویژه نظام مودیان که یک نوآوری است. شایان ذکر است این دوره جزو تکالیف بودجه می باشد.
خاندوزی تاکید کرد: مالیات بر کل درآمد یکی دیگر از گام های اساسی در اقتصاد محسوب می شود و با تصویب این لایحه در دولت و ارائه آن به مجلس بود که از این پس زیرساخت های این لایحه را آماده کردیم که مجلس در هر زمان آمادگی برای اجرا را تایید می کند. به طور کلی PIT به عنوان یکی از کلیدواژه های مالیاتی در دنیا باید در این دوره پیاده سازی شود.
خاندوزی افزود: بر مودیان جدید و مبارزه با فرار مالیاتی تمرکز بیشتری شده است. تا شهریور 1400، 2 میلیون و 800 هزار مؤدی در کشور وجود داشت که اکنون به بیش از 10 میلیون نفر افزایش یافته است و پیش بینی می شود در ماه های آینده این تعداد افزایش یابد که در شناسایی مودیان و کاهش فرار مالیاتی رکوردی بی سابقه بوده است. .
همچنین معاون فناوری های نوین بانک مرکزی در خصوص این سامانه محرمیان با بیان اینکه برنامه هایی برای بهبود و اجرای عدالت مالیاتی در نظر گرفته شده است، گفت: هر دستگاه پوز جدیدی که به مردم ارائه شد، هر درگاه اینترنتی که داده شد. برای مردم باید نظام مودیان باشد. متصل بود.
محرمیان تصریح کرد: با آماده شدن زیرساخت ها سامانه مودیان در تیرماه 1401 به صورت رسمی راه اندازی شد و به تدریج فعالان اقتصادی به آن دعوت شدند.
سیستم مودیان، شناسایی مودیان را آسان کرده است
محدی بک نظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بر اساس قانون تسهیل تکلیف مودیان، تمامی پایانه های فروشگاهی باید به سامانه مودیان متصل شوند.
وی با بیان اینکه از طریق سامانه پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان علاوه بر جلوگیری از فرار مالیاتی، باید بتوانیم مودیان جدید را نیز شناسایی کنیم، اظهار داشت: این قانون تمامی مودیان و فعالان اقتصادی را ملزم به عضویت در سامانه مودیان می کند. تشکیل پرونده مالیاتی، صدور صورت حساب الکترونیکی در این سامانه در غیر این صورت جریمه می شوند.
وی با بیان اینکه برخی از این افراد و صاحبان مشاغل افرادی هستند که خالص فروش کالا و خدمات آنها تا پایان شهریور 1402 به بیش از 18 میلیارد تومان می رسد، گفت: قرار است سامانه مودیان جایگزین تعارضات سلیقه ای و سازمانی با مودیان شود. . امسال تقریبا تکمیل شد.
در کمتر از یک دقیقه مالیات دهندگان صورتحساب الکترونیکی صادر می کنند
بر اساس این گزارش، هادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه با اجرای قانون نظام مودیان، نظام مالیاتی استان هوشمند می شود، افزود: با اجرای این طرح، ارتباطات حسابرسان مالیاتی به طور کامل قطع خواهد شد.
وی افزود: در حوزه ارزش افزوده بیش از یک میلیارد فاکتور الکترونیکی در سامانه مودیان صادر شده اما برخی از صاحبان مشاغل به این سامانه متصل نشده اند. امیدواریم مهلت زمستانی که پایان اسفندماه است در سال 1403 به تکمیل سامانه مودیان و پایانه خرید کمک کند. تلاش ما بر این است که وظایف مالیاتی مودیان را به ساده ترین، راحت ترین و کم هزینه ترین شکل و با آرامش و همدلی انجام دهیم که به نفع خودشان نیز هست.
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: اکنون مودیان می توانند در کمتر از یک دقیقه صورتحساب الکترونیکی را با دستگاه کارتخوان اندروید ارسال کنند.
به گفته سبحانیان، تنها دغدغه فعالان اقتصادی باید کسب و کار خودشان باشد و ما در نظام مالیاتی تمام تلاش خود را می کنیم تا از طریق توسعه خدمات الکترونیک، وظایف آنها را به بهترین نحو ممکن تسهیل کنیم.
وی تاکید کرد: رویکردهای مالیاتی باید برای فعالان اقتصادی قابل پیش بینی باشد. اکنون قبل از تدوین بخشنامه و آیین نامه از طریق سامانه در اختیار ذی نفعان قرار می گیرد.
با اجرای قانون پایانه های فروشگاهی بیش از 3 میلیون نفر از مودیان مالیاتی که پیش از این فرار مالیاتی بودند به نظام مالیاتی استان اضافه شدند.
لازم به ذکر است مودیان مالیاتی که فروش آنها تا پایان پاییز 1402 به 180 میلیارد ریال (18 میلیارد تومان) رسیده است، باید از ابتدای فروردین 1403 صورتحساب الکترونیکی نوع 1 یا 2 را در سامانه مودیان صادر کنند.
پیش از این از ابتدای دی ماه سال گذشته کلیه اشخاص حقوقی به این سامانه فراخوانده شده بودند.
گفتگو در مورد این post