گروه هفت (G7) متشکل از هفت قدرت اقتصادی جهان – ایالات متحده، بریتانیا، آلمان، ژاپن، ایتالیا، فرانسه و کانادا – نسبت به سیاست چین که آن را “اجبار اقتصادی” می نامد ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرجو و به نقل از new.bitcoin، جانت یلن، وزیر خزانه داری ایالات متحده، پنجشنبه گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی فاش کرد که اعضای گروه هفت در حال بحث در مورد چگونگی واکنش به استفاده چین از «اجبار اقتصادی» هستند. علیه کشورهای دیگر هستند. این نشست پیش از برگزاری نشست اصلی وزرای دارایی و روسای بانک های مرکزی گروه هفت در شهر نیگاتا ژاپن برگزار شد. ژاپن امسال در صدر این گروه قرار دارد.
یلن خاطرنشان کرد که ایالات متحده مدتی است که در حال بررسی اعمال محدودیت های خاصی برای سرمایه گذاری خارجی در چین بوده و این موضوع را با متحدان خود در گروه G7 در میان گذاشته است. یلن گفت:
ما در حال مذاکره با همکارانمان در گروه هفت هستیم و انتظار دارم این جلسات غیررسمی ادامه پیدا کند.
علاوه بر کشورهای مذکور، اتحادیه اروپا نیز عضو غیر رسمی این گروه است. یلن تاکید کرد: «من میتوانم بگویم که بسیاری از اعضای G7 نگرانیهای مشترکی با این نوع فعالیتها (از سوی چین) دارند و به دنبال این هستند که ببینند ما با هم برای مقابله با این رفتارها چه کاری میتوانیم انجام دهیم.
علاوه بر این، یلن افزود که دولت آمریکا این موضوع را در داخل بررسی کرده است، اما هنوز به برنامه اقدام قطعی در این زمینه نرسیده است. قانونگذاران آمریکایی دولت بایدن را تحت فشار قرار داده اند تا سرمایه گذاری شرکت ها و افراد آمریکایی در چین را محدود کند و دلیل آن نگرانی های امنیت ملی و زنجیره تامین است.
وزیر خزانه داری تصریح کرد که هر اقدامی از سوی ایالات متحده “محدود به فناوری هایی خواهد بود که پیامدهای روشنی در امنیت ملی دارند.” یلن افزود:
بدیهی است که اگر اقدام هماهنگی از سوی گروهی از کشورهای همفکر صورت گیرد و آنها موافق باشند که این رویکرد مفیدی است، بسیار مؤثر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد که برخی محدودیتها بر سرمایهگذاری خارجی مکمل اقدامات موجود در ایالات متحده با هدف حفاظت از امنیت ملی این کشور از جمله بررسی سرمایهگذاری داخلی و کنترل صادرات است. وی توضیح داد: نظر من این است که این موضوع باید بر اصل امنیت ملی متمرکز شود و نباید بر تضعیف یا مثلاً رقابت پذیری اقتصادی چین متمرکز شود.
یلن همچنین در این کنفرانس مطبوعاتی توضیح داد که G7 “برای کاهش خطرات ژئواستراتژیک در اقتصاد ما اقدام خواهد کرد.” وی نتیجه گرفت:
در صورت لزوم اقدامات هدفمند محدودی انجام خواهیم داد. ما مشتاقانه منتظر همکاری با G7 برای مقابله موثر با اجبار اقتصادی هستیم که تمرکز اصلی ریاست جمهوری ژاپن است.
مقاله گروه هفت در مورد مقابله با تهدیدات اقتصادی چین بحث می کند. اولین بار در خبرجو. ظاهر شد.
این خبر در تاریخ2023-05-17 17:01:35 توسط خبرجو منتشر شده است.
گفتگو در مورد این post