آیا تا به حال بعد از خوردن برخی غذاها با خارش شدید پوست بدن به خصوص صورت مواجه شده اید؟ آیا می دانید علت خارش پوست چیست؟ چه غذاهایی باعث آلرژی غذایی می شوند؟
آیا می دانید آلرژی غذایی چیست و چگونه می توانید آن را تشخیص دهید؟ کمبود کدام ویتامین ها باعث خارش پوست بدن و صورت می شود؟
برای درک این سوالات با این مجله همراه باشید. علت اصلی همه موارد فوق تغذیه است. می توانید برای مشاوره با متخصص تغذیه در سایت پزشک خود وقت بگیرید، امکان ارتباط آنلاین با متخصص تغذیه برای شما فراهم شده است. بدون نیاز به مراجعه به مطب می توانید پاسخ سوالات تغذیه را از مشاوره آنلاین تغذیه دریافت کنید.
کدام غذاها باعث خارش صورت می شوند؟
آلرژی غذایی زمانی رخ می دهد که بدن به اشتباه یک ماده غذایی مانند غذاهای غنی از پروتئین را به عنوان یک ماده خارجی خطرناک تشخیص دهد و به آن واکنش نشان دهد. آلرژی غذایی در بسیاری از افراد دیده می شود و بسیار شایع است.
یکی از واکنش های آلرژیک رایج به غذا خارش است. هنگامی که سیستم ایمنی بدن به یک آلرژن پاسخ می دهد، ماده شیمیایی به نام هیستامین آزاد می کند و این هیستامین در بیشتر موارد باعث خارش می شود.
برخی غذاها مانند غذاهای پروتئینی بیشتر از سایر غذاها باعث ایجاد حساسیت می شوند. اگر آلرژی غذایی دارید، خوردن غذاهایی که باعث خارش پوست می شوند، عوارض شدیدتری ایجاد می کنند. با حذف این غذاها حتماً باید مواد غذایی مشابه را جایگزین آنها کنید. بدون مشورت با متخصص تغذیه رژیم غذایی خود را تغییر ندهید. با پزشک خود می توانید با یک متخصص تغذیه آنلاین مشورت کنید.
سویا، غذای آلرژیک برای کودکان
سویا از خانواده حبوبات است و در غذاهایی مانند شیر سویا، توفو، میسو و غیره وجود دارد. آلرژی به این ماده غذایی معمولا در کودکان و نوزادان مشاهده می شود، اما ممکن است بزرگسالان نیز با این مشکل مواجه شوند. طبق آمار، تنها 5 درصد از جمعیت جهان به سویا حساسیت دارند.
این حساسیت به دلیل وجود پروتئین در سویا ایجاد می شود و عوارض زیادی را برای فرد به همراه دارد. سویا یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی در رژیم غذایی پروتئینی است و اکثر افرادی که سعی در کاهش وزن دارند از این ماده غذایی استفاده می کنند. خودتان رژیم لاغری ننویسید و با یک متخصص تغذیه آنلاین مشورت کنید.
بادام زمینی، شایع ترین آلرژن
یکی از خطرناک ترین و شایع ترین آلرژی ها در جهان، حساسیت به بادام زمینی است. طبق تحقیقات، بادام زمینی دارای پروتئین خاصی است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و باعث آزاد شدن آنتی بادی می شود.
روغن بادام زمینی بسیار تصفیه شده است و با استفاده از آن، احتمال ایجاد حساسیت برای افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند بسیار کم است. با این حال، بهتر است با یک پزشک تغذیه آنلاین در وب سایت پزشک خود مشورت کنید.
همه انواع صدف ها حساسیت زا هستند
صدف شامل انواع غذاهای سفت است. ماهی مرکب، صدف، خرچنگ و میگو از جمله غذاهایی هستند که باعث ایجاد حساسیت در فرد می شوند. آلرژی ایجاد شده در این نوع غذا معمولا به دلیل وجود نوعی پروتئین به نام تروپومیوزین است.
آلرژی به گندم
آلرژی به گندم به طور متوسط 1 درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. واکنش های آلرژیک به گندم حتی با استنشاق و لمس نیز ممکن است رخ دهد.
تحقیقات نشان می دهد که برخی از افرادی که بیماری های زمینه ای مانند آسم و اگزما یا آلرژی های فصلی دارند، بیشتر از دیگران به گندم حساسیت دارند.
کسانی که به این ماده حساسیت دارند باید از تمام غذاهای حاوی گندم مانند نان، بلغور، کراکر، آرد و ماکارونی پرهیز کنند و همچنین در هنگام خرید غذا برچسب روی آنها را مطالعه کنند زیرا غذاهایی مانند سس، سوپ آماده و غذاهای آماده اغلب گندم دارند. .
شیر گاو باعث خارش پوست نوزادان می شود
شیر گاو یکی از غذاهایی است که باعث خارش پوست می شود و حساسیت به آن در بین نوزادان بسیار شایع است. پروتئین آب پنیر و کازئین موجود در شیر باعث ایجاد حساسیت می شود. برای چگونگی استفاده از شیر گاو در رژیم غذایی کودک، حتما با مشاور تغذیه آنلاین صحبت کنید.
تخم مرغ
آلرژی به تخم مرغ معمولاً توسط پروتئین های موجود در سفیده آن مانند اووالبومین، اووترانسفرین و موسین ایجاد می شود. یکی از علائم شایع آلرژی به تخم مرغ کهیر است و علاوه بر آن باعث تورم و قرمزی پوست می شود.
آجیل های درختی آلرژن هستند
آجیل هایی که روی درختان رشد می کنند، آجیل درختی نامیده می شوند. آجیل هایی مانند بادام، بادام، فندق، پسته و گردو حساسیت زا هستند و تقریباً 4.9 درصد از جمعیت جهان به آنها حساسیت دارند.
ماهی ها
اکثر مردم به ماهی هایی مانند سالمون، تن، ماهی کاد و گربه ماهی حساسیت دارند. آلرژی به این نوع ماهی بیشتر توسط پروتئین پاروالبومین ایجاد می شود.
آلرژی به این ماهی ها با علائمی مانند کهیر، معده درد، خارش پوست و احتقان (احتقان بینی) همراه است. در صورت مشاهده این شرایط، با یک متخصص تغذیه آنلاین صحبت کنید تا در اسرع وقت درمان شوید.
کنجد
کنجد در اکثر محصولات از جمله مواد غذایی، آرایشی، خوراک دام و دارو استفاده می شود. علائم حساسیت به کنجد از بثورات پوستی خفیف و خارش تا آنافیلاکسی متغیر است. اگر به این ماده غذایی حساسیت دارید، پیشنهاد می کنیم برچسب روی غذا را مطالعه کنید.
ادویه ها
ادویه ها موادی هستند که به شکل عصاره یا قسمت های پودری گیاهان مانند ساقه، ریشه، پوست و دانه به دست می آیند. برخی از این ادویه ها که در بیشتر غذاها استفاده می شوند ممکن است باعث ایجاد حساسیت شوند. در صورت بروز هر یک از علائم آلرژی، مصرف ادویه مورد نظر را قطع کرده و با پزشک مشورت کنید. متخصص تغذیه آنلاین با کمترین اتلاف وقت به شما کمک می کند.
ادویه هایی که باعث ایجاد حساسیت می شوند عبارتند از فلفل سیاه، فلفل قرمز، زیره سبز و سیاه، شنبلیله، دارچین، زنجبیل، هل، آویشن و رازیانه.
علائم آلرژی به ادویه ها شامل عطسه، آکنه، سرفه، تنگی نفس، آبریزش بینی، قرمزی دور چشم و چشم، کهیر، مشکلات گوارشی و خارش پوست است.
نتیجه
با خواندن این مقاله پاسخ بسیاری از سوالات خود را در مورد غذاهای حساسیت زا دریافت کردید. خارش پوست صورت که با سوزش و التهاب همراه است و حتی گاهی باعث خونریزی در ناحیه می شود. اگر بعد از مصرف غذا دچار خارش و التهاب شدید، پیشنهاد می کنیم با متخصص تغذیه مشورت کنید. علاوه بر این، می توانید از پزشک تغذیه آنلاین در وب سایت پزشک خود مشاوره دریافت کنید.
یادداشت روزانه و یادداشت علائم بعد از خوردن هر غذا می تواند کمک بزرگی به شناسایی آلرژن غذایی باشد.
گفتگو در مورد این post