مایکروسافت حداقل مشخصات را برای کامپیوترهای با هوش مصنوعی ویندوز تعیین می کند. البته این مشخصات هنوز به صورت رسمی از کانال های رسمی اعلام نشده است.
به گزارش تکناک و به نقل از سایت تمژاردورکامپیوترهای هوش مصنوعی احتمالا به رم بیشتری نیاز دارند.
بر اساس گزارش ها ترندفورسبه نظر می رسد که حداقل 16 گیگابایت رم برای کامپیوترهای با هوش مصنوعی ویندوز در نظر گرفته شده است.
علاوه بر این، TrendForce تأکید میکند که رایانههای شخصی ویندوزی جدید باید حداقل 40 TOPS قدرت محاسباتی داشته باشند تا به عنوان رایانههای شخصی با هوش مصنوعی ویندوز شناخته شوند.
TOPS مخفف Tera Operations Per Second است که یک واحد tera از عملیات در ثانیه را نشان می دهد. 40 TOPS به این معنی است که هر سیستم می تواند 40 تریلیون عملیات در ثانیه انجام دهد.
این اصطلاح معمولاً به تراشه ها و پردازنده هایی که در محاسبات پیچیده و پردازش سریع استفاده می شوند، اطلاق می شود. مانند فرآیندهای مرتبط با هوش مصنوعی و یادگیری ماشین.
این نشان می دهد که ویندوز دوباره نقش مهمی در تعیین حداقل ظرفیت حافظه قابل قبول در رایانه های جدید خواهد داشت.
در حالی که کاربران دسکتاپ نگرانی کمتری با گزینه های ارتقای آسان خواهند داشت، کسانی که لپ تاپ می خرند و متوجه می شوند که نمی توانند رم خود را ارتقا دهند، دیگر نیازی به جستجوی سیستم هایی با حافظه ناکافی ندارند و فقط به دنبال رایانه های هوش مصنوعی جدید هستند.
تولیدکنندگان حافظه احتمالاً از افزایش تقاضا برای رایانه هایی با حافظه بیشتر به عنوان استاندارد جدید استقبال خواهند کرد.
سال گذشته گزارشی از سوی برخی از بازیگران اصلی این صنعت منتشر شد که نشان میداد برای کنترل عرضه و افزایش قیمتها، تولید خود را کاهش دادهاند.
این استراتژی ممکن است بر درآمد شرکت هایی مانند Samsung SK Hynex در طول سال 2023 تأثیر گذاشته باشد. اما به نظر می رسد که این آسیب تا حدودی نتیجه اقدامات خود آنها بوده است.
همانطور که گفته شد، تغییر در سیستم مورد نیاز سیستم کامپیوتری به میزان حافظه محدود نمی شود. انتظار میرود رایانههای شخصی جدید بتوانند بهراحتی و پاسخگو از دستیار هوش مصنوعی مایکروسافت، Copilot، بسته به داشتن شتابدهندههای محلی کافی، پشتیبانی کنند. مایکروسافت حداقل 40 TOPS قدرت محاسباتی را برای این منظور مشخص کرده است که احتمالاً توسط GPU گسسته ارائه می شود. با این حال، اکثر پردازندههای کامپیوتری اکنون به NPU (واحدهای پردازش عصبی) ارتقا یافتهاند که میتوانند این هدف عملکرد محاسباتی را برآورده کنند یا از آن فراتر روند.
بر اساس گزارش ها، قدرت ترکیبی CPU، GPU و NPU در تراشه های فعلی Meteor Lake اینتل در بهترین حالت به 34 TOPS می رسد. این مقدار کمتر از حداقل 40 TOPS مورد نیاز برای پشتیبانی از سیستم های پیشرفته هوش مصنوعی است.
TrendForce پیش بینی می کند که تراشه های بعدی اینتل، Lunar Lake، این کمبود را جبران خواهد کرد. خود اینتل همچنین اعلام کرده است که تراشه های Lunar Lake می توانند تا سه برابر عملکرد هوش مصنوعی بهتری نسبت به Meteor Lake ارائه دهند. این نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی در عملکرد پردازش و هوش مصنوعی است.
به نظر نمی رسد دیگر تولیدکنندگان پردازنده های رایانه شخصی ویندوزی مانند AMD و Qualcomm به اندازه اینتل عقب باشند. انتظار می رود سری Ryzen 8000 AMD (Strix Point) 45 TOPS ارائه دهد. همچنین گفته میشود که پلتفرم اسنپدراگون X Elite کوالکام حدود 45 TOPS تولید میکند.
جالب است که ببینیم آیا پردازندههای معماری Arm کوالکام میتوانند در سایر معیارهای عملکرد رقابت کنند یا خیر.
بحثها و گمانهزنیهای زیادی در مورد موج آینده رایانههای هوش مصنوعی وجود دارد. زیرا به نظر می رسد صنعت در مورد این چرخه ارتقاء سخت افزاری که ممکن است تحت تأثیر Microsoft CoPilot قرار گیرد هیجان زده است. هنگامی که ویژگی های اصلی Windows Copilot رونمایی شد، سوالات زیادی در مورد حداقل مورد نیاز دستگاه مورد نیاز برای اجرای آن مطرح شد.
با این حال، به نظر می رسد که حتی رایانه های سطح ابتدایی پیشرفته باید دارای مشخصات خاصی برای پشتیبانی از ویژگی های پیشرفته هوش مصنوعی مانند Microsoft Copilot باشند.
به نظر می رسد حتی کامپیوترهای بدون NPU داخلی نیز اجازه دارند به ویژگی های مهم مرتبط با هوش مصنوعی مایکروسافت مجهز شوند. این ممکن است منجر به تغییر استانداردهای کامپیوترهای هوش مصنوعی شود. با در نظر گرفتن این موضوع، انتظار می رود که در تابستان امسال با انتشار ویندوز 12 شاهد حداقل الزامات سخت گیرانه تری برای رایانه های شخصی مبتنی بر هوش مصنوعی ویندوز باشیم.
طبق این چشم انداز، حداقل مورد نیاز برای رایانه های هوش مصنوعی و ویندوز 12 احتمالاً شامل حداقل 16 گیگابایت رم و پردازنده ای با حداقل 40 TOPS قدرت محاسباتی AI است. این مشخصات گام بزرگی به سوی افزایش قابلیتهای محاسباتی و پردازشی رایانهها برای پشتیبانی از برنامههای کاربردی پیچیده هوش مصنوعی است.
کامپیوترهای هوش مصنوعی ویندوز به چه مقدار رم نیاز دارند؟ اولین بار در Tech Knock – اخبار دنیای فناوری. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post