دولت چین استفاده از پردازنده های آمریکایی اینتل و AMD را در رایانه های دولتی ممنوع کرد. این اقدام باعث ایجاد تنش های جدیدی در صنعت فناوری شده است.
به گزارش تکنوک، چین شرکت های اینتل و AMD را تحریم کرده است. این کشور با ممنوعیت استفاده از قطعات اینتل، AMD و مایکروسافت در کامپیوترهای دولتی به دنبال استفاده از راهکارهای داخلی خود است. رقابت بین آمریکا و چین بر بازار فناوری به ویژه تولیدکنندگان تراشه آمریکایی مانند Nvidia و AMD تأثیر گذاشته است.
بر اساس این گزارش فایننشال تایمزدولت چین به مقامات محلی توصیه کرده است که سیستم عامل ویندوز مایکروسافت را کنار بگذارند. این اتفاق پس از آن رخ داد که وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین فهرستی از CPU های سازگار با سیاست های دولت را منتشر کرد. این لیست در صدر شرکت هایی مانند هوآوی و فیتیوم قرار دارد.
ممنوعیت ناگهانی استفاده از قطعات اینتل و AMD اقدامی غیرمنتظره بود. اما با توجه به فاصله صنعت فناوری چین از بازارهای جهانی، دور از انتظار نبود. برای مقابله با این موضوع، چین به ویژه پس از رسوایی اخیر شتاب دهنده هوش مصنوعی به راه حل های «داخلی» روی آورده است.
این ممنوعیت برای شرکت های اینتل و AMD نگران کننده است. زیرا احتمالاً بازار مصرف کنندگان آنها را مختل می کند. مگر اینکه راه حلی موقت پیدا شود. همچنین با توجه به اینکه 27 درصد از فروش سالانه اینتل در چین گزارش شده است، این ممنوعیت می تواند خسارات مالی زیادی را به همراه داشته باشد.
با این حال، برای شرکت هایی مانند هوآوی یا لانگ سان که به سرعت در حال تولید پردازنده های داخلی خود هستند، این ممنوعیت می تواند به معنای افزایش قابل توجه استفاده از محصولات آنها و تقویت نوآوری و تحقیق و توسعه در خطوط تولید آنها باشد.
این جالب خواهد بود که ببینیم چگونه این اتفاق می افتد. به نظر می رسد که شرکت ها به سمت آمریکا یا چین متمایل خواهند شد. هر دو کشور سرمایه گذاری زیادی روی فناوری های خود انجام می دهند. دولت بایدن از طریق قانون چیپس خود به رشد تولید نیمه هادی داخلی برای شرکت هایی مانند اینتل کمک می کند. اما اجرای این ممنوعیت جدید بی اعتمادی دیگری را ایجاد کرده که بر بازارها تاثیر منفی خواهد گذاشت.
گفتگو در مورد این post