به گزارش اقتصاد 100، امیر شهریاری درباره تنش های سیاسی اخیر منطقه و تاثیر آن بر بازار ارز به ایسنا گفت: این در حالی است که بسیاری از کارشناسان داخلی و بین المللی بر این باور بودند که تنش های اخیر در منطقه می تواند تاثیرات بسیار منفی داشته باشد. و افزایشی در بازار ارز داشته باشند، این اتفاق نیفتاد و نمایش قدرتمند نظامی ایران در «عودیه صادق» آنچنان تأثیری بر افزایش نرخ ارز نداشت. علاوه بر این برخلاف پیش بینی برخی کارشناسان، شاهد روند نزولی قیمت ها نیز بودیم.
وی ادامه داد: پیش از عملیات قدرتمند نظامی «وضع صدیق» نیز پیش بینی افزایش قیمت در بازار وجود داشت، اما روند کنترل و مدیریت بازار ارز توسط بانک مرکزی به گونه ای انجام شد که افزایش قیمت ها به همراه داشت. موقت و زودگذر در بازار نشان داد و بلافاصله فروکش کرد.
این فعال اقتصادی مدیریت مطلوب بازار ارز را حاصل دخالت و رصد دقیق بازارساز دانست و گفت: برخلاف اینکه بسیاری از منتقدان معتقد بودند اقدام اخیر ایران در دفاع از حریم کشور می تواند باعث شود. افزایش بی رویه قیمت ها دلار بود، اما قیمت ها به خوبی کنترل شد و شاهد افزایش بیش از حد قیمت ها نبودیم. شاید در روزهای اخیر شاهد روند نزولی قیمت ارز در بازار باشیم که امیدوارم ادامه داشته باشد.
شهریاری با پیش بینی شرایط بازار با توجه به اتفاقات احتمالی منطقه ادامه داد: تاکنون با مداخله و نظارت سیاست گذار، قیمت ارز کنترل شده و شاید با تداوم آرامش فعلی، قیمت ارز دلار را می توان کاهش داد و به کانال های پایین تر رسید. امیدوار بود البته این وضعیت مشروط به تداوم صلح در منطقه است که به نظر می رسد ادامه داشته باشد.
عضو اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه نوسانات ارزی ناشی از تنشهای سیاسی بسیار موقتی و هیجانی است، افزود: تجربه نشان میدهد در تنشهای سیاسی، روند نوسانات ارز و افزایش قیمتها بسیار ناپایدار و موقتی است، زیرا ایجاد اینها نوسانات توجیه علمی و اقتصادی ندارد. در نتیجه معتقدم با تداوم آرامش و ثبات بازار در روزهای آینده می توان امیدوار بود که دلار بیش از حد انتظار کاهش پیدا کند. خوشبختانه بانک مرکزی از منابع ارزی کافی برخوردار است و از سوی دیگر از ابتدای سال جدید تقاضای چندانی در بازار وجود نداشته است.
انتهای پیام
گفتگو در مورد این post