سرمایه گذاری در بورس به معنای خرید و فروش سهام شرکت ها در بازار سرمایه است و این رویه افراد و شرکت ها را قادر می سازد تا از افزایش ارزش سهام یا تقاضا و عرضه در بازار سهام درآمد و سود کسب کنند. این نوع سرمایه گذاری معمولا با ریسک همراه است و نیاز به تحلیل دقیق و مطالعه بازار دارد.
امسال بازار سرمایه نوسانات زیادی داشت و فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرد.
با وجود اینکه امسال شاهد کاهش شاخص کل بورس بودیم، اما آمارها نشان می دهد که طی ماه های مرداد، دی و بهمن امسال نه تنها شاخص کل، بلکه سهام تعدادی از شرکت های پایه افزایش یافته است. شرکت های فلزی، شیمیایی و پتروشیمی که در اقتصاد کشور نقش آفرینی می کنند افزایش یافته است، اکنون که به روزهای پایانی سال و آغاز سال جدید نزدیک می شویم، نظر تعدادی از کارشناسان را در مورد پیش بینی آنها جویا شدیم. وضعیت بازار سرمایه در سال 1403
سوابق آماری نشان می دهد که بازار سهام در حال بهبود است
فردین آقابزرگی – کارشناس بازار سرمایه با اشاره به پیشی گرفتن از شاخص کل بورس در پنج سال منتهی به سال 98، گفت: در سال 1398 و تقریبا تا اواسط مردادماه 1398 شاهد بیشترین نرخ سودآوری در بازار سرمایه و شرکت ها و صندوق های سرمایه گذاری ما بودیم.
وی با اشاره به اینکه آمارها نشان می دهد که از مرداد 1398 به مدت سه سال شاهد کاهش سودآوری بوده ایم، یادآور شد: سود بورس در این مدت تنها 10 درصد بوده است.
آقا بزرگی ادامه داد: اگرچه آمارهای موجود تنها می تواند مبنایی برای پیش بینی های آتی باشد، اما به نظر می رسد این رکوردهای آماری می تواند نشان دهنده بهبود وضعیت بورس در سال جدید باشد.
به گفته این کارشناس بورس، عوامل خارجی نیز می تواند بر افزایش و بهبود شاخص کل بورس کشور تاثیرگذار باشد، اما عوامل خارجی که شامل اقتصاد چین و هند می شود در حال حاضر محاسبه شده است و تغییر خاصی در آن وجود ندارد. افزایش قیمت نفت هر چند وقوع جنگ در جهان و شرایط مشابه نیز بر تغییرات بازار سرمایه تاثیرگذار است.
با ادامه سیاست های انقباضی دولت و بانک مرکزی، شرایط بورس بهبود نمی یابد.
همچنین حمید میرمعینی، کارشناس بورس، بازار سرمایه را موتور محرکه اقتصاد هر کشوری دانست و گفت: در کشورهای پیشرفته، تغییرات بازار سرمایه بر اقتصاد تاثیرگذار بوده و منجر به گلوگاه اقتصاد می شود. اما در ایران اینطور نیست.»
وی با بیان اینکه متأسفانه جایگاه بازار سرمایه در نزد مسئولان ارزشمند تلقی نمی شود، ادامه داد: در کشور ما بورس متاثر از اقتصاد و سیاست بوده و اثربخشی آن در اقتصاد کشور نبوده است. استفاده شده.
میرمعینی افزود: بورس اگر وضعیت اقتصادی خوب باشد خوب می شود البته به همان نسبت عوامل کاذبی مانند افزایش قیمت دلار، ارز و تورم در وضعیت خوب یا بد اقتصاد، این عوامل هستند. بر بازار سرمایه نیز تاثیر می گذارد. موثر است.
به گفته این کارشناس بورس، شرکت ها و صندوق های سرمایه گذاری بازار سرمایه به تنهایی نمی توانند بهره وری را افزایش دهند.
وی افزود: اگر بازار سرمایه تغییر کند و جریان بازار سرمایه جذاب باشد تا نقدینگی به سمت بازار سرمایه برود، می توان امیدوار بود که وضعیت بورس در سال آینده بهتر شود اما احتمال آن بسیار کم است. و در واقع اگر سیاست های انقباضی دولت و بانک ادامه پیدا کند، اگر بانک مرکزی ادامه پیدا کند، بازار سهام بهبود نمی یابد.
گفتگو در مورد این post