از سوی دیگر تلاطم بازار مسکن فروکش کرده که ظاهرا طرح هایی مانند مالیات خانه خالی، رشد تدریجی ساخت و ساز و تکمیل ظرفیت سرمایه گذاری در بازار املاک به آرامش این بازار کمک کرده است. بر اساس آمار بانک مرکزی در پایان سال گذشته نرخ رشد سالانه مسکن در تهران به 24 درصد رسید که حدود نیمی از رشد تورم عمومی بود.
طرح نهضت ملی مسکن که با الگوهایی مانند ثبت نام متقاضی، خودمالکی، نوسازی بافت های فرسوده، ساخت مسکن روستایی، طرح های مشارکتی و مشارکتی پیش می رود، به تدریج در مسیر قرار گرفت. پس از اینکه بانک ها عملکرد چندانی در تامین منابع ساخت مسکن نداشتند، وزارت راه و شهرسازی تصمیم گرفت از ظرفیت های مردمی، انبوه سازان و تعاونی ها برای اجرای این طرح استفاده کند.
صندوق ملی مسکن برای کاهش هزینه های ساخت و ساز اقداماتی را در دستور کار قرار داده است. پس از اجرای خرید فولاد در سال گذشته، امسال خرید سیمان برای تزریق به پروژه های مسکن کشور در برنامه صندوق ملی مسکن قرار گرفته است. در این قالب با حذف واسطه ها قیمت مصالح برای سازندگان کاهش می یابد که در افزایش سرعت پیشرفت پروژه های طرح ملی نهضت مسکن موثر خواهد بود.
به گفته محمدرضا مهدیار اسماعیلی، رئیس هیئت مدیره صندوق ملی مسکن، فولاد خریداری شده در سال گذشته توسط این صندوق به زودی به پروژه های مسکن در نقاط مختلف کشور تزریق می شود.
همچنین شورای اسلامی طرحی برای ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بهای مسکونی تدوین کرده است که مراحل تصویب این طرح در مجلس را طی کرده و اکنون برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شده است.
همزمان با اجرای طرح نهضت ملی مسکن، بازار مسکن به ثبات نسبی رسیده است. کاهش انتظارات تورمی و قابل پیش بینی شدن اقتصاد از دیگر اتفاقاتی است که در اقتصاد کشور به چشم می خورد.
فعالان بازار مسکن از کاهش محسوس انتظارات تورمی در بازار مسکن خبر می دهند. کارشناسان همچنین معتقدند در صورت موفقیت دولت در سال جاری تعداد قابل توجهی از پروژه های چهار میلیون واحدی نهضت ملی مسکن را می توان به کنترل و ثبات بازار مسکن در میان مدت امیدوار کرد.
منبع: اقتصاد آنلاین
گفتگو در مورد این post