قیمت دلار در بازار غیررسمی ارز که از روزهای گذشته روند نزولی خود را آغاز کرده بود، در معاملات دیروز با شدت بیشتری به ریزش خود ادامه داد، به طوری که در کمتر از 48 ساعت با برگشت دو کاناله به کانال 63 هزار تومان رسیده است.
کیهان در گزارشی نوشت: بر اساس مشاهدات میدانی از معاملات غیررسمی ارز در میدان فردوسی و چهارراه استانبول، فروشندگان دلارهای خود را با نرخ 63 هزار و 800 تومان عرضه می کنند اما معامله گران همچنان تمایلی به خرید نشان نمی دهند.
در کانال های تلگرامی نرخ معاملات دلار فردا روند کاهشی محسوسی داشته و به کانال 64 هزار تومان رسیده است. این در حالی است که کانال های تلگرامی نرخ 64 هزار و 750 تومان را برای معاملات فردا اعلام می کنند که انتظار معامله گران نرخ های بسیار کمتری را می طلبد.
احتمال تداوم کاهش نرخ دلار وجود دارد
دلالان بازار ارز خاطرنشان می کنند که پس از عملیات قدرتمند «عوده صادق» به دلیل واکنش احتمالی رژیم صهیونیستی تلاطمی در بازار ارز ایجاد شد اما پس از سرنگونی چند پرنده کوچک توسط پدافند کشورمان در اصفهان مشخص شد که گمانه زنی ها درباره تشدید تحولات نادرست بوده و اکنون که تنش ها به پایان رسیده است، احتمال کاهش بیشتر نرخ دلار بسیار بیشتر شده است. معامله گران به همین دلیل از خرید خودداری می کنند و خودداری می کنند. کارشناسان همچنین همواره تاکید می کنند که پس از رفع تنش ها و فروکش شدن التهاب، نرخ دلار نیز به شدت کاهش می یابد.
مدیریت نرخ دلار در بانک مرکزی
امیر شهریاری; یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران درباره اتفاقات اخیر بازار ارز گفت: قبل از عملیات قدرتمند نظامی ایران موسوم به «قول صادقانه» نیز پیش بینی افزایش قیمت در بازار وجود داشت، اما روند کنترل و مدیریت بازار ارز توسط بانک مرکزی به گونه ای انجام شد که افزایش قیمت ها چهره کوتاه مدت خود را در بازار نشان داد و بلافاصله فروکش کرد.
وی تاکید کرد: تاکنون با مداخله و نظارت هوشمندانه سیاستگذار، قیمت ارز کنترل شده است و با تداوم آرامش فعلی می توان به کاهش قیمت دلار و رسیدن به کانال های پایین تری امیدوار بود.
نتیجه یک قول صادقانه
سید کمال سیدعلی; معاون سابق ارزی بانک مرکزی تصریح کرد: عملیات قدرتمند نظامی ایران در وعده صدیق باعث شد تا شاهد چنین تاثیری در افزایش نرخ ارز نباشیم و حتی برخلاف انتظار و پیش بینی روند قیمت ها نزولی باشد.
وی با اشاره به اینکه پایه های اقتصاد ایران رو به بهبود است، افزود: رشد اقتصادی افزایش یافته است و شاهد افزایش سرمایه گذاری در کشور هستیم و از سوی دیگر نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد پایه پولی است. در حال کاهش. کنترل بازار ارز می تواند راحت تر انجام شود.
معاون اسبق ارزی بانک مرکزی تاکید کرد: توقع بیش از حد از بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز غیرمنطقی است و اقتصاددانان کشور نیز به اتفاق معتقدند که سایر نهادها باید به بانک مرکزی در کنترل تورم، رشد تولید و کنترل نرخ ارز کمک کنند. افزایش درآمدهای ارزی و در صورت بهبود متغیرها در صورت تداوم اقتصاد، رشد نرخ ارز به همان نسبت کاهش می یابد.
گفتگو در مورد این post