لازم به ذکر است که برای یک دوره طولانی (حداقل تا آخرین ماه سال) نرخ ارز در داخل در محدوده ثابت و کم نوسان بوده است. بر این اساس می توان علت اصلی نوسانات این روزهای بازار داخلی سکه و طلا را ناشی از نوسانات قابل توجه بازار جهانی طلا دانست.
از حدود شش ماه پیش تاکنون، بازارهای جهانی تحت تأثیر رویدادهای مختلف، رکوردهای پیاپی را به ثبت رسانده اند.
طلا فلز زرد گرانبهایی است که با هجوم تقاضا و همچنین روند نزولی دلار جهانی انتظارات برای شکستن رکورد تاریخی را زودتر از پیش بینی ها افزایش داد و به عنوان پناهگاه امنی برای سرمایه گذاران محسوب می شود. پیش از آغاز سال 2024، اظهارنظرهای مختلفی درباره شیب مثبت این فلز گرانبها و سوابق تاریخی آن پس از کاهش نرخ تورم، در آستانه تغییر جهت سیاستهای انبساطی مطرح شد. اما عوامل متعددی مسیر ممکن را اندکی تغییر دادند.
یکی از عوامل موثر بر فراز و نشیب قیمت طلا در جهان تنش های ژئوپلیتیکی (سیاست های جغرافیایی و در واقع منافع بازیگران سیاسی بین المللی متمرکز در یک منطقه) بوده است. همانطور که گفته شد، طلا در طول تاریخ همواره دارایی بوده و هست که میتواند ارزش داراییهای سرمایهگذاران را در برابر فشارهای تورمی حفظ کند. از این رو سرمایه داران، تجار و حتی گاهی خرده سرمایه ها (مردم عادی) برای حفظ دارایی خود در میان تنش ها به این بازار طلا روی آوردند.
علاوه بر این، نوسانات ارزی جهانی تاثیر کمی بر نوسان اونس طلای جهانی نداشته است. با افزایش تورم، دلار جهانی از کانال 100 واحدی عبور کرد. این شاخص همزمان با افزایش نرخ بهره تقویت می شود و بازارهای جهانی از جمله طلا که در جهت مخالف حرکت می کنند با شیب نزولی مواجه می شوند.
عوامل دیگری مانند درک ثبات اقتصادی، ارزیابی نرخ بهره و ریسک سرمایه گذاری، عرضه و تقاضا در بازار جهانی و … نیز از دیگر عواملی هستند که از روند جهانی قیمت طلا بی تاثیر نبوده و نقش مهمی در این امر داشته اند. بازار. این
با توجه به شرایط کنونی اقتصاد آمریکا، برخی از مسئولان کمیته بانک مرکزی جهان معتقدند که تورم نقطهبهنقطه در آمریکا همچنان در سطوح بالایی قرار دارد و بانک مرکزی باید نرخ بهره را افزایش دهد تا از بازگشت کامل اطمینان حاصل شود. تورم به سطح هدف (2%). در سطوح قبلی خود (حدود 5.25 تا 5.5 درصد) حفظ شود.
اوایل مارس 1402 بود که قیمت جهانی طلا از مرز 2000 دلار گذشت و به 2029 دلار رسید. پس از آن به روند صعودی خود ادامه داد و تا 2044 دلار صعود کرد، اما ناگهان طی دو هفته (اواسط اسفندماه) اونس جهانی طلا افزایش چشمگیری داشت که حدود 81 دلار افزایش قیمت داشت و به 2164 دلار رسید. دلار ارزش گذاری شد.
این نوسانات قابل توجه در بازار جهانی طلا که تقریبا از ابتدای سال جاری آغاز شده بود، این روزها به اوج خود رسیده و پنجشنبه گذشته (9 آوریل) بار دیگر وارد کانال 2200 دلاری شد و سومین رکوردشکنی خود را در سال گذشته به ثبت رساند. یک ماه. به طوری که قیمت هر اونس طلا به 2225 دلار رسید. تا زمان انتشار این گزارش، این فلز گرانبها به بالاترین رکورد تاریخی خود رسیده و کانال 2270 دلاری را فتح کرده است.
آخرین بررسی ها (بدون اعمال نوسانات اخیر) نشان می دهد که قیمت جهانی طلا در شش ماه گذشته حداقل 400 دلار افزایش یافته است. انتشار آمار ضعیف از اقتصاد آمریکا و تضعیف شاخص جهانی دلار در نتیجه این اطلاعات یکی از مهم ترین عوامل جهش قیمت طلا در بازارهای جهانی بوده است.
نکته قابل توجه این است که رکوردشکنی پی در پی قیمت جهانی طلا بازار داخلی کشورها را نیز تحت تاثیر قرار داده و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نخواهد بود. بدیهی است که از ابتدای سال 1402 بازار داخلی سکه و طلای کشور از رونق خاصی برخوردار نبود و متأسفانه صنعت طلا و جواهر کشور دچار رکودی باورنکردنی و موردانتظار و از سوی دیگر در دوره ای طولانی شده بود. زمان، نرخ ارز ارز توسط بانک مرکزی کنترل شد و در محدوده نوسان طبیعی بازی کرد، شاهد روند صعودی قیمت طلا و جواهرات در بازار داخلی بودیم.
بدون شک نوسانات قابل توجه اونس جهانی طلا بر بازار طلای کشور نیز تاثیر گذاشته و دلیل اصلی نوسانات بازار سکه و طلای کشور است. در واقع می توان گفت رکوردشکنی اخیر اونس جهانی یکی از دلایل اصلی رشد قیمت سکه و طلا است که باعث شد سکه طرح جدید در اسفند و هم اکنون از مرز 30 میلیون تومان عبور کند. 40 میلیون تومان در بازار قرار گرفت و به بالاترین قیمت خود در تاریخ قیمت سکه رسید. رسیدن همچنین قیمت هر گرم طلای 18 عیار در اواسط اسفند از کمتر از سه میلیون تومان به سه میلیون و 495 هزار تومان می رسد.
گفتگو در مورد این post