یاسمن بلواردی; بازار: صنعت معدن کشور در سال گذشته با مشکلات زیادی مواجه بود که از جمله میتوان به ادامه ممنوعیت واردات ماشینآلات بهویژه ماشینآلات سنگین که پاسخگوی نیاز معادن بزرگ است و از سوی دیگر عدم توانایی تولیدکنندگان داخلی اشاره کرد. به گفته فعالان، برای ساخت ماشین آلات. این بخش با افت تولید مواجه شده است. از دیگر مسائل مربوط به حوزه معدن کشور در سال 1402، در واقع بحث افزایش قابل توجه حقوق دولتی بود که با اعتراضات و انتقادات فراوانی از سوی معدن کاران مواجه شد، اما گویا راه به جایی نبرده اند. اما در حالی که هیچ یک از این مسائل در سال گذشته و مشکلات مالی پیش روی فعالان این بخش حل نشد، باید دید امسال حوزه معدنی کشور به کدام سمت حرکت خواهد کرد.
احتمال تعطیلی برخی واحدها در سال 1403
حسن حسینقلی رئیس اتحادیه سرب و روی در گفتگو با بازار در خصوص چشم انداز معادن کشور در سال جدید گفت: با توجه به تعرفه هایی که برای ماده معدنی بسته شده است، افزایش غیرمنطقی و غیرمنطقی است. حقوق دولتی و تورمی که وجود دارد، مسائل و مشکلاتی که برای ارز وجود دارد، سال 1403 را سال بسیار بدی می دانیم و ممکن است بسیاری از واحدهای ما تعطیل شوند.
حسین قلی در خصوص تبعات این تعطیلی ها برای اقتصاد کشور گفت: قطعا بیکاری و آسیب های اجتماعی از پیامدهای اصلی این حادثه است. وقتی یک واحد کاری شرایط قانونی (مجلس و دولت) ایجاد می کند و تا 80 درصد بر صادرات عوارض می گذارد، صادرات را از معافیت مالیاتی محروم می کنند، می گویند 9 درصد ارزش افزوده را که قبلاً برای مواد اولیه پرداخت کرده اید پس نگیرید. . و درصدی را برای خسارتی که ممکن است ایجاد کرده اید بپردازید.
وی خاطرنشان کرد: با وجود سود بانکی بالا، کمبود نقدینگی، کمبود فناوری، اینکه تحریم خارجی هستیم و تکنولوژی و ماشین آلات به ما نمی دهند، خود دولت ما را تحریم داخلی می کند و جلوی واردات ماشین آلات و ماشین آلات را می گیرد. انتظار می رود امسال به کدام سمت برویم؟
رئیس اتحادیه سرب و روی ایران: در ماشینآلات تولید داخلی نداریم و کسانی که ادعا میکنند تولید داخلی داریم، حتی بیلبوردهای تبلیغاتی میزنند، قطعا دروغ میگویند، زیرا اینها فقط کار مونتاژی است.
این فعال حوزه معدن ادامه داد: مشکل این است که ما در حوزه ماشین آلات تولید داخلی نداریم و کسانی که ادعا می کنند تولید داخلی داریم حتی بیلبوردهای تبلیغاتی می گذارند قطعا دروغ می گویند چرا که اینها فقط کار مونتاژی است. یعنی قطعات چینی می خرند و اینجا نصب می کنند و می گویند ما سازنده هستیم. متاسفانه دولت نمی داند چرا شما این را قبول دارید در حالی که همه می دانند که ما در کشور موتور، گیربکس، هیدرولیک، زیرسازی و… تولید نمی کنیم. با این تفاسیر ما از لودر و بیل مکانیکی چیزی تولید نمی کنیم، فقط یک تیکه آهن را به صورت اسکلت تولید می کنیم! تولید نمی شود.
80 درصد عوارض برای بخش معدن؛ قانونی که عطف به ماسبق است
وی خاطرنشان کرد: مشکل اینجاست که عدم ثبات قوانین باعث از بین رفتن امنیت اقتصادی می شود به همین دلیل مالیات بر اساس قانون نیم درصد است اما مجلس تا 80 درصد گفته است. موضوع مهم دیگر این است که هیچ قانونی به ماسبق نمی شود، البته الان گفته اند هرکس از اول سال 1402 صادر کرده است، از اول سال باید تمام مالیات را پرداخت کند! اگر یکی ضایعات یا آهن می خرید و با نیم درصد صادر می کرد، الان باید 80 و نیم درصد بپردازد! با این تفاسیر کدام تاجر و کدام تولیدکننده باقی می ماند!؟
رئیس اتحادیه سرب و روی ایران می گوید: معدنچی که با هزاران مشکل و درگیری با ارگان ها و سازمان های ذیربط و محدودیت برق و گاز و … تولید می کرد در حالی که طبق قانون عوارض نیم درصد بود. بعداً توسط آقایان به 2 درصد و بعد از اعتراض ما به 5 درصد و … رسید. مشکل اینجاست که وقتی قانون می گوید از روزی که تصویب شده باید اجرا شود و این مالیات ها در ماه های آخر سال 1402 در هیات وزیران تصویب شد به جای 2 درصد باید 5 درصد بدهند.
وی با تاکید بر اینکه در هیچ کجای دنیا نمی گویند آنچه قبل از تصویب قانون صادر شده مشمول آن مصوبات است، گفت: چون صادرکننده اگر بداند قرار است 80 درصد عوارض بپردازد، تولید و صادرات نمی کند. همه.
رئیس اتحادیه سرب و روی کشور: اگر این روش و رویه نگاه به حوزه معدن در کمیسیون معادن مجلس و دولت ادامه پیدا کند، مطمئن باشید که حوزه معدن و صنعت معدن رو به نزول خواهد رفت. .
حسین قلی با اشاره به اینکه موارد زیادی وجود دارد که می توان گفت ممکن است بسیاری از واحدهای ما در سال جدید تعطیل شوند، افزود: یکی دیگر از اقدامات دولت این است که لیست خام و نیمه خام تهیه کرده اند. همانطور که می دانید تعریف ماده اولیه در ماده 37 قانون رفع موانع تولید آمده است و گفته می شود ماده ای است که از طبیعت استخراج می شود و هیچ گونه تغییر فیزیکی، شیمیایی و کیفی به آن داده نمی شود. اگر لیست 368 اختراع وزارت ایمنی و وزارت اقتصاد را مشاهده کنید، با این تعریف کمتر از 5 درصد ماده اولیه در نظر گرفته می شود.
وی ادامه داد: با این تفاسیر وضعیت اصلا خوب نیست و اگر این روش و رویه نگاه به حوزه معدن در کمیسیون معادن مجلس و دولت ادامه پیدا کند، مطمئن باشید که حوزه معدن و … بخش صنعت معدن کاهش خواهد یافت البته معلوم نیست پاییز امسال چند سال طول بکشد اما این اقدامات آسیب های زیادی به بخش معدن و صنایع معدنی وارد می کند.
گفتگو در مورد این post