منیسک ها مانند 2 پد هلالی شکل از غضروف های ضخیم و لاستیکی در مفصل زانو هستند که به عنوان ضربه گیر برای این ناحیه عمل می کنند و حرکات زانو را صاف نگه می دارند.
این قسمت های غضروفی بین استخوان ران (فمور) و استخوان ساق پا (درشت نی) قرار دارند. پارگی مینیسک زانو یک آسیب به این قسمت از بدن است.
مانند بسیاری از آسیب های زانو، این وضعیت می تواند دردناک و ناتوان کننده باشد. متاسفانه این عارضه کاملا شایع است و در واقع یکی از شایع ترین آسیب های غضروف زانو محسوب می شود.
تنها چیزی که برای ایجاد این مشکل نیاز است، غلتیدن زانو برای پاره شدن مینیسک است. در برخی موارد، تکه ای از غضروف شکسته شده و در مفصل زانو گیر می کند و باعث قفل شدن آن می شود.
در ورزش های تماسی مانند فوتبال و همچنین ورزش های غیر تماسی که نیاز به پرش دارند مانند والیبال رایج است.
اطلاعاتی در مورد پارگی مینیسک
به گزارش drdr.ir، پارگی مینیسک زانو اغلب در حین ورزش اتفاق می افتد، اما ممکن است در نتیجه ساییدگی و پیری زانو نیز آن را تجربه کنید.
وقتی مردم در مورد “پارگی غضروف” در زانوی خود صحبت می کنند، معمولاً منظورشان آسیب مینیسک است. این عارضه بسته به شدت آسیب درجات مختلفی دارد.
اگر آسیب شما شدید باشد، ممکن است به سایر قسمت های زانو نیز آسیب برساند. مثلا؛ امکان رگ به رگ شدن یا پارگی رباط زانو وجود دارد.
منیسک با افزایش سن ضعیف می شود و معمولا بیش از 40 درصد از افراد 65 سال یا بالاتر به آن مبتلا هستند. این عارضه به طرق مختلف بروز می کند.
علائم پارگی مینیسک زانو
در زمان بروز این وضعیت، ممکن است متوجه شوید که هنوز می توانید روی زانوی آسیب دیده خود راه بروید، اما ممکن است در روز یا چند روز بعد، ناحیه به تدریج سفت تر شود.
علائم پارگی منیسک عبارتند از:
- درد در زانو: شدت آن می تواند متفاوت باشد. درد ممکن است خفیف، شدید باشد یا بیاید و برود.
- تورم: این علامت معمولا چند ساعت پس از آسیب به منیسک بروز می کند
- احساس اینکه زانوی شما در حال گرفتن یا قفل شدن است: معمولا وقتی خم می شوید ممکن است صدایی از ناحیه زانو متوجه شوید.
- بی ثباتی زانو: زانوی شما ناپایدار است و ممکن است نتوانید خود را کنترل کنید.
- ناتوانی در خم شدن و کشش کامل زانو
- وقتی زانوی خود را در امتداد خط مفصل قرار می دهید، حساس است و احساس درد می کنید.
علل پارگی مینیسک زانو
این وضعیت می تواند ناشی از هر فعالیتی باشد که باعث چرخش شدید زانوی شما شود، مانند چرخش تهاجمی و ناگهانی.
حتی زانو زدن، چمباتمه زدن عمیق یا بلند کردن چیز سنگین گاهی اوقات می تواند منجر به این عارضه شود.
در افراد جوان تر، چنین مشکلی معمولاً در اثر پیچاندن زانو ایجاد می شود. این وضعیت اغلب هنگام انجام ورزش هایی مانند فوتبال یا بسکتبال اتفاق می افتد.
در افراد مسنتر، منیسکها میتوانند در اثر آسیبهای جزئیتر، مانند چرخش نامناسب در هنگام ایستادن، فرسوده و پاره شوند.
این اختلال می تواند منجر به احساس دررفتگی در زانو، ناتوانی در حرکت دادن زانو و معمولاً با درد خفیف یا مداوم زانو شود. آرتریت ممکن است در زانوی آسیب دیده بیشتر باشد.
خودیاری برای پارگی مینیسک
زمانی که دچار این آسیب می شوید و چنین علائمی دارید، بهتر است از آن به خوبی محافظت کنید و سعی کنید با استفاده از کمپرس یخ درد و تورم آن را کاهش دهید.
تا زمانی که درد از بین نرود، از فعالیت هایی که درد زانو را تشدید می کند، خودداری کنید، به خصوص ورزش هایی که شامل چرخاندن زانو می شود.
علاوه بر این، موارد خاصی وجود دارد که باید در 3 روز اول پس از آسیب از آنها اجتناب کنید تا از بروز مشکلات بیشتر برای زانوی خود جلوگیری کنید.
از جمله مراقبت هایی که در روزهای اول باید به آن ها توجه کنید، می توان به مواردی مانند پرهیز از الکل، دویدن و ماساژ اشاره کرد.
تشخیص پارگی منیسک زانو
این مشکل اغلب در طول معاینه فیزیکی تشخیص داده می شود. پزشک ممکن است زانو و پای شما را در موقعیت های مختلف حرکت دهد، راه رفتن شما را تماشا کند.
تست های تصویربرداری
- اشعه ایکساز آنجایی که منیسک پاره شده از غضروف تشکیل شده است، در عکسبرداری با اشعه ایکس نشان داده نمی شود، اما می تواند به رد سایر مشکلات زانو که باعث علائم مشابه می شوند کمک کند.
- امرآی: از میدان مغناطیسی قوی برای تولید تصاویر دقیق از بافت های سخت و نرم داخل زانو استفاده می کند و بهترین روش تصویربرداری برای تشخیص این عارضه است.
آرتروسکوپی
در برخی موارد، پزشک ممکن است از ابزاری به نام آرتروسکوپ برای بررسی داخل زانو استفاده کند. آرتروسکوپ از طریق یک برش کوچک در نزدیکی زانوی شما وارد می شود.
این دستگاه حاوی یک نور و یک دوربین کوچک است که تصویر بزرگنمایی شده از داخل زانوی شما را به مانیتور ارسال می کند.
در صورت لزوم، ابزارهای جراحی را می توان از طریق آرتروسکوپ یا از طریق برش های کوچک اضافی در زانو برای اصلاح یا ترمیم پارگی وارد کرد.
درمان پارگی منیسک
اگر علائم پارگی مینیسک را دارید، احتمالاً به خودی خود بهبود نمی یابد و به نوعی درمان نیاز دارید.
معمولاً با این نوع آسیب باید به پزشک مراجعه کرد تا شما را معاینه کند و هرگونه معاینه و درمان لازم را برای شما توصیه کند.
اینکه چه درمانی به شما پیشنهاد می شود به محل پارگی منیسک، اندازه آن، شدت آسیب و سن شما بستگی دارد.
ممکن است برای درمان به فیزیوتراپیست یا جراح ارتوپد نیاز داشته باشید، معمولاً درمان هایی که برای این بیماری در نظر گرفته می شود شامل موارد زیر است.
داروهای پارگی منیسک زانو
می توانید از مسکن های بدون نسخه مانند پاراستامول یا ایبوپروفن برای کمک به تسکین هر گونه درد ناشی از این بیماری استفاده کنید.
اگر درد شما شدید باشد، پزشک مسکن های قوی تری تجویز می کند. علاوه بر تسکین درد، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی نیز ممکن است به کاهش التهاب و تورم کمک کنند.
فیزیوتراپی برای پارگی منیسک
فیزیوتراپیست به دقت زانوی شما را ارزیابی می کند و سپس یک برنامه انفرادی از تمرینات توانبخشی را برنامه ریزی می کند.
حرکاتی که فیزیوتراپیست برای شما در نظر می گیرد برای کمک به تقویت تدریجی عضلات زانو و ساق است.
انجام حرکات لازم و توصیه شده به شما کمک می کند تا دامنه حرکتی، قدرت و ثبات زانوی خود را بازیابی کنید.
جراحی برای پارگی منیسک
اگر این عارضه را دارید و شدت آن زیاد است یا حداقل 3 ماه است که فیزیوتراپی را امتحان کرده اید و کمکی به شما نکرده است، ممکن است برای ترمیم آن نیاز به جراحی داشته باشید.
جراحی ممکن است شامل ترمیم منیسک پاره شده یا برداشتن قسمت آسیب دیده باشد. جراح شما معمولا این روش را به روش آرتروسکوپی انجام می دهد.
بعد از این جراحی باید فیزیوتراپی انجام دهید تا زانوی خود به حالت عادی بازگردد.
پارگی مینیسک زانو عارضه ای است که می تواند در اثر چرخش ناگهانی یا در حین ورزش ایجاد شود. در زمان بروز این عارضه ممکن است در ابتدا فرد مشکلی نداشته باشد اما به مرور زمان با درد، تورم و التهاب همراه می شود که نیاز به مراجعه به پزشک دارد.
معمولا برای درمان آن از مسکن و فیزیوتراپی استفاده می شود و در موارد شدیدتر امکان جراحی نیز وجود دارد.
پارگی مینیسک نوشته شده زانو؛ تشخیص و درمان آن در اول صبح بسیار مهم است. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post