پارسا پیروزفر بازیگر سینما و تلویزیون; او معلم، بازیگر و کارگردان تئاتر، نقاش، نمایشنامه نویس و مترجم ایرانی است. پارسا پیروزفر از آن دست بازیگرانی است که تا به حال با هیچ رسانه ای مصاحبه نکرده است. پارسا پیروزفر جوایز زیادی در زمینه های مختلف بازیگری و کارهای هنری دریافت کرده است. پارسا پیروزفر در سریال چش بد نقشی ماندگار و تاثیرگذار از خود به جای گذاشت. پارسا پیروزفر هنوز ازدواج نکرده و مجرد است.
پارسا پیروزفر بازیگر سرشناس و مجرد کشورمان به تازگی به جمع بازیگران سریال یاغی به کارگردانی محمد کارت پیوست. این هنرمند جذاب و اثر سینمایی برگزیده برای اولین بار در شبکه نمایش خانگی حضور پیدا می کند.
محمد کارت کارگردان فیلم موفق «شنای پروانه» با انتخاب پارسا پیروزفر ساخت سریال یاغی را آغاز می کند. حضور این بازیگر ستاره می تواند جذابیت این سریال را افزایش دهد.
بیوگرافی پارسا پیروزفر
پارسا پیروزفر در 22 شهریور 1351 در تهران به دنیا آمد. وی دارای مدرک لیسانس نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است و در هنرستان هنرهای نمایشی حمید سااریگیان در رشته بازیگری تحصیل کرده است. علاقه او به نقاشی باعث شد در سال های 1363 تا 1369 که در دبیرستان در رشته ریاضی و فیزیک تحصیل می کرد، به خلق داستان های مصور بپردازد.
پارسا پیروزفر پس از پایان تحصیلات متوسطه در رشته ریاضی و فیزیک در سال ۱۳۶۹ تحصیلات خود را در رشته نقاشی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران ادامه داد و اولین تجربه های بازیگری تئاتر را در آنجا آغاز کرد. صدا همواره یکی از دغدغه های او بوده و مدتی نیز از سال 1371 تا 1375 صداپیشه بوده و اولین حضور او در سینما در سال 1373 در نقش کوتاه (شیخ سالک) در فیلم پری به کارگردانی داریوش مهرجویی بوده است.
در همان سال، همزمان با تحصیل در رشته نقاشی، به فراگیری روش استانیسلاوسکی نزد مهین اسکویی، کارگردان تئاتر و مدرس و مترجم آثار نمایشی پرداخت. و در سال ۱۳۷۴ در هنرستان هنرهای دراماتیک زیر نظر حمید سحریان به تحصیل در رشته بازیگری پرداخت. اولین حضور رسمی او در تئاتر به عنوان بازیگر در سال ۱۳۷۴ در نقش ماریوس در نمایش بینوایان ویکتور هوگو به کارگردانی بهروز غریب پور بود. وی پس از گذراندن دوره کارشناسی نقاشی در سال ۱۳۷۶ از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد.
در همان سال نقش هیکارو را در نمایش خانم آئوی یوکیو میشیما به کارگردانی بهرام بیضایی بازی کرد که دومین حضور رسمی او در تئاتر به عنوان بازیگر بود. پیروزفر در سال 1380 نمایشنامه هنری یاسمینا رضا را کارگردانی و روی صحنه برد. هنر اولین کارگردانی او بود. در سال های 1384 و 1385 در مؤسسه فرهنگی هنری کارنامه به تدریس بازیگری پرداخت و در دانشگاه علامه طباطبایی نیز در کلاس های فوق العاده بازیگری تدریس کرد. وی همچنین در سال های 1387، 1388 و 1389 در دانشکده فیلمسازی و تحقیقات سینمایی هلاج به تدریس بازیگری پرداخته است. از دیگر فعالیت های هنری وی پس از پایان تحصیلات متوسطه که در مقاطع مختلف انجام داده است می توان به فعالیت در زمینه طراحی گرافیک، ساخت تیزر و مجسمه سازی اشاره کرد. وی در عین حال به بازیگری سینما و بازیگری و کارگردانی تئاتر نیز می پردازد و در مقاطع مختلف به نقاشی، ترجمه نمایشنامه هایش و طراحی صحنه و لباس برخی از این نمایش ها می پردازد.
جایگاه پارسا پیروزفر در بازیگری و کارگردانی
پیروزفر به عنوان بازیگر و کارگردان نمایشنامه های گلن گری گلن راس اثر دیوید مامت با ترجمه امید روشن ضمیر را در سال 1389 کارگردانی کرد، نمایشنامه خوانی کتاب خدای کشتار اثر یاسمینا رضا در سال 1390، نمایشنامه سنگ هایی در جیب های مری جونز ترجمه شد. توسط خودش در سال 1392، نمایش بر روی دریا اثر اسلاومیر مرژاک در سال 1393، نمایش ماتریوشکا به نویسندگی، کارگردانی و بازی توسط خودش در سال های 1395 و 1396، نمایشنامه یک روز تابستانی اثر اسلاومیر مرژاک با ترجمه خودش و سپیده خسروجاه در سال 1397 و نمایش «ملاقات» در زمستان 1396 و بهار 1397 ترجمه و کارگردانی شد. پارسا پیروزفر نیز مانند خود ماتریوشکا طراح صحنه این نشست بود.
ماتریوشکا (بازی از پارسا پیروزفر)
پارسا پیروزفر در سال 1393 نمایشنامه 8 قسمتی ماتریوشکا را که بر اساس داستان های کوتاه آنتون چخوف ترجمه و نوشت را در قالب نمایش های تک نفره کوتاه، متصل و متصل اجرا کرد. ماتریوشکا پنجمین کارگردانی او بود. درام های کمدی با چند شخصیت که به صورت مونودرام روی صحنه اجرا می شدند. یکی از نقاط قوت بازیگری پارسا پیروزفر تک نوازی اوست. دانش عمیق او از اجرای انفرادی و همچنین روش استانیسلاوسکی به او قدرت شگفت انگیزی می دهد که به طور کامل چندین نقش را به طور همزمان اجرا کند و همه آنها را به تنهایی اجرا کند. پیروزفر تنها در نمایش ماتریوشکا بیش از 30 نقش بازی کرد. او پیش از این در سال 1392 بیش از 10 نقش در نمایش سنگا در جیب خود به همراه رضا بهبودی ایفا کرده بود. طراحی مینیمالیستی صحنه ماتریوشکا با صندلی، میز و چراغ رومیزی آنتیک روسی و طراحی لباس این اثر نیز ایده خودش بود.
ماتریوشکا به مدت دو سال در شهرهای مختلف آمریکا و کانادا مانند لس آنجلس، سن دیگو، برکلی، مونترال و ونکوور اجرا شد و مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت. و پس از پشت سر گذاشتن چندین اجرا به دلیل استقبال کم نظیر مخاطبان ایرانی در شهر تهران، سرانجام در زمستان 1395 به پایان رسید. پارسا پیروزفر برنده تندیس زرین بهترین بازیگر مرد در بخش بین الملل سی و پنجمین فجر شد. جشنواره تئاتر در سال 2015 برای بازی در نمایش ماتریوشکا.
گفتگو در مورد این post