این روزها اگرچه برخی نقاط کشور همچنان شاهد بارش باران است و پیش بینی نمی شود وضعیت مصرف برق افزایش یابد، اما بر اساس آخرین آمار شرکت مدیریت شبکه برق ایران، وضعیت مصرف برق با رشد همراه بوده است.
بر این اساس میزان مصرف برق در ساعات 14 و 16 دیروز به 47 هزار و 718 مگاوات رسید. این در حالی است که در همین زمان پارسال این رقم 38 هزار و 885 مگاوات بود که بیش از هشت هزار مگاوات افزایش را نشان می دهد.
همچنین مصرف برق شبانه کشور بیش از هفت هزار مگاوات افزایش یافت. شب گذشته ساعت 19:28 تعداد برق مصرفی به 48 هزار و 653 مگاوات رسید. این در حالی است که سال گذشته در همین بازه زمانی میزان مصرف 41 هزار و 466 مگاوات بوده که رشد بیش از هفت هزار مگاواتی را نشان می دهد.
صنعت کشور روز گذشته 6500 مگاوات برق مصرف کرد که در ساعت 19:28 به 6274 مگاوات رسید.
شبانه روز گذشته 4 هزار و 26 مگاوات برق تولیدی کشور توسط انرژی های تجدیدپذیر تامین شد.
بر اساس گزارش های رسمی، امسال کمبود نزدیک به 12 هزار مگاوات برق در فصول گرم سال پیش بینی می شود. رقمی که قرار است دولت مانند سال های گذشته با قطع برق در صنایع مدیریت کند. برخی کارشناسان معتقدند ارقام نترازی بیش از ارقام اعلام شده از سوی دولت است و با وجود وعده وزارت نیرو برای افزایش ظرفیت تولید برق، وضعیت نه تنها بهتر نشده، بلکه بدتر هم شده است.
هاشم اورعی، استاد دانشگاه صنعتی شریف درباره عدم تعادل برق امسال می گوید: وضعیت نه بهتر می شود و نه به همین شکل می ماند، اما وضعیت بدتر می شود. سال گذشته صحبت این بود که 12000 مگاوات عدم تعادل داریم که البته من می گویم کسری و نه عدم تعادل. زیرا آنچه مشکل برق کشور بوده، کمبود است و کلمه «عدم همسویی» بار منفی آن را کاهش نخواهد داد. امسال از 5 تا 6 هزار مگاوات علاوه بر اعداد سال گذشته صحبت می کنیم، یعنی از 12 هزار به 17 تا 18 هزار مگاوات می رسیم.
وی افزود: در نتیجه مشکلات برق امسال بیشتر از سال گذشته خواهد بود و این شرایط تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت. به عبارت دیگر، مشکل ما فقط ناهماهنگی نیست، مشکل ما ناهماهنگی فزاینده است. یعنی میزان کسری کاهش نمی یابد و ثابت نمی ماند، بلکه هر سال نسبت به سال قبل افزایش می یابد.
منبع:گسترش نیوز
گفتگو در مورد این post