اگرچه طی 24 ماه گذشته روند اجرای پروژه های مسکن در مازندران تا حدودی کند بوده است، اما پیش بینی می شود با اجرای طرح های ویژه در مدت باقی مانده از عمر دولت تدبیر و امید سرعت بیشتری بگیرد.
بیش از 100 هزار مازندرانی برای پروژه مسکن ملی ثبت نام کرده بودند اما در جریان تحقیقات، صلاحیت برخی از آنها تایید نشد و برخی نیز پالایش شدند.
ساخت پروژه ملی مسکن مازندران به سه صورت خودمالکی، انبوه سازی و مشارکتی در حال انجام است و طی دو سال گذشته مقدمات ساخت 40 هزار واحد مسکونی در استان فراهم شده است.
محدودیت زمین مهمترین مانع در اجرای پروژه های مسکن در مازندران است و از سوی دیگر ارزش بالای زمین و مزارع در استان اجازه تغییر کاربری و ساخت و ساز در این مناطق را غیرممکن می کند. در این شرایط متولیان و متقاضیان مسکن باید زمین های سازمان دولتی را برای اجرای پروژه های ساخت مسکن در اختیار سازندگان قرار دهند.
مقاومت دستگاه های اجرایی برای حذف اراضی مسقف از دیگر چالش های پیش روی تامین زمین مسکن ملی در مازندران است.
مقاومت دستگاه های اجرایی برای حذف اراضی مسقف از دیگر چالش های پیش روی تامین زمین مسکن ملی در مازندران است. اما با همه موانع و مشکلات سطح قابل توجهی از زمین برای ساخت پروژه های مسکن در مازندران آماده شده و تا پایان هفته کلید 20 هزار واحد مسکونی در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
سید محمود حسینی پور استاندار مازندران با بیان اینکه ساخت مسکن جوانان در قالب مسکن ملی از اولویت های دولت سیزدهم است خواستار همکاری و مشارکت نهادهای مختلف برای تحقق این پروژه شد.
مجوز سه شهرک مسکونی در استان دریافت شد
وی با بیان اینکه مجوز ساخت 3 شهرک مسکونی در استان دریافت شد، افزود: با اجرای این پروژه ساخت مسکن ملی در استان شتاب بیشتری می گیرد.
حسینی پور با اشاره به محدود بودن زمین در مازندران، ساخت بلندمرتبه سازی در قالب انبوه سازی را یکی از راهکارهای جهش تولید مسکن عنوان کرد و گفت: باید از این ظرفیت برای تحقق اهداف استفاده کرد.
وی همچنین خواستار همکاری ادارات برای واگذاری زمین های بلااستفاده برای ساخت مسکن ملی شد و گفت: طی ماه های اخیر روند ساخت مسکن در استان شتاب بیشتری گرفته و تا هفته دولت تعدادی از این منازل تولید می شود. به متقاضیان ارائه خواهد شد.»
بخشی از متقاضیان مسکن ملی در مازندران روستاییان هستند به همین دلیل سهمیه 16 هزار واحدی در این مناطق برای رفع نیاز روستاییان در نظر گرفته شده است.
علی اصغر احمدی مدیر کل بنیاد مسکن استان مازندران 15 هزار و 800 واحد مسکونی را از تعهدات این بنیاد عنوان کرد و گفت: این طرح در روستاها و شهرهای کوچک اجرا می شود.
وی با بیان اینکه ساخت 11 هزار واحد مسکونی در روستاها اجرایی شده است، گفت: یک هزار و 100 واحد مسکونی نیز در شهرهای کوچک ساخته شده است.
در دولت سیزدهم ساخت 17 هزار و 743 واحد مسکن روستایی آغاز شد و تاکنون 11 هزار واحد به بهره برداری رسیده است.
وی گفت: در دولت سیزدهم ساخت 17 هزار و 743 واحد مسکونی روستایی آغاز و 11 هزار واحد به بهره برداری رسیده است که از این تعداد 2 هزار واحد در سال جاری و در چهل و پنجمین سالگرد افتتاح حساب صدمین امام خمینی (ره) افتتاح شد. ره) و تأسیس بنیاد مسکن. .
با توجه به تاکید کارشناسان و کارشناسان، با توجه به وجود نوار ساحلی در استان، همگن سازی ساخت و ساز مسکن در این منطقه نیازمند بازنگری است.
ساخت برج و آپارتمان در حریم دریا!
احمد توکلی رئیس اداره امور عمرانی استانداری مازندران با اشاره به اینکه پلاک اول و دوم سواحل برای ساخت واحدهای دو طبقه طراحی شده است، یادآور شد: با توجه به تغییر ذائقه شهروندان و تمایل به سکونت در آپارتمان های ساحلی. ، ساخت برج در پلاک رونق داشت و نیاز است تا مصوبات این اداره قابل اجرا و همگن شود.
توکلی با بیان اینکه در طرح نهضت ملی مسکن، زمینی با ظرفیت اکولوژیکی درجه 3 به بالا ملاک ساخت قرار گرفت، تصریح کرد: اراضی با این قابلیت عمدتاً در ارتفاع بالای 1000 متر قرار دارند و در حالی که جمعیت در آن ساکن هستند. شهرها و شهرهای نزدیک و فاصله ساخت و ساز مسکن از محل تجمع جمعیت توجیه و استقبال نمی شود.
وی با اشاره به اینکه در آمار جمعیت مازندران، تعداد افراد ملاک است، در حالی که در ایام 2 هفته ای تعطیلات نوروزی 20 میلیون مسکن در استان به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: عمده ثبت نام های سکونتی مربوط به خانه های دوم و ضروری است جمعیت را مازندران اعلام کنیم، مسکن ملاک ارائه آمار باشد.
طرح ملی مسکن با همه فراز و نشیب ها در استان مازندران در حال اجراست و برای تسریع آن باید از ظرفیت نهادها و ادارات مختلف و مردم برای جهش در تولید آن استفاده کرد تا محقق شود. در راستای شعار سال این طرح.
گفتگو در مورد این post