به گزارش اختاز 100، حمید حاج اسماعیلی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: دستمزدها در تمام دنیا بر اساس استانداردهای سازمان جهانی کار به صورت چانه زنی تعیین می شود و دولت ها نیز به دلیل اختلافاتی که به وجود می آید. بین اقشار مختلف و گروه های کارگری و کارفرمایی در این فرآیند حضور دارند و نقش تعدیل کننده و کمک کننده را ایفا می کنند.
وی نقش دولت در مذاکرات دستمزد را غیرقابل انکار عنوان کرد و افزود: حداقل دستمزدی که هر سال به عنوان دستمزد کشوری اعلام می شود را می توانیم از طریق مجلس تصویب کنیم اما پیگیری مذاکرات دستمزد از طریق مجلس غیرممکن و عملی است. نیست.
این کارشناس کار تصریح کرد: ما هر سال به دلیل تورم باید سایر سطوح دستمزد را افزایش دهیم و این کار مجلس نیست چرا که بسیاری از ادارات باید در این زمینه چانه زنی کنند و این خلاف سه جانبه گرایی است. سه جانبه گرایی در سازمان بین المللی کار به عنوان یک اصل و حق برای گروه کارگری تعریف شده است و در مشاغل و بنگاه های مختلف حتی به صورت جغرافیایی و استانی شکل می گیرد.
به گفته حاج اسماعیلی، حضور و مشارکت گروه های کارگری و کارفرمایی در تعامل باید پای میز مذاکره شکل بگیرد و از طریق مجلس امکان پذیر نیست، اما تصویب حداقل دستمزد کشوری می تواند مانند کارمندان توسط مجلس انجام شود. بنابراین بعید می دانم مجلس وارد شود.
وی در عین حال درباره راهکارهای تقویت معیشت خانواده های کارگری گفت: برای افزایش حقوق در کارگاه ها دو کار می توان انجام داد. یکی از راه ها توزیع یارانه و توسعه کالابرگ است که مورد استقبال قرار می گیرد و امیدواریم دولت تلاش کند عشرهای بیشتری را لحاظ کند و شاهد کالاهای بیشتری در سبد یارانه مردم باشیم.
حاج اسماعیلی افزود: با توجه به گرانی مسکن و افزایش اجاره بها، امکان احیای وام سپرده اجاره مسکن ارزان قیمت وجود دارد. وام سپرده مسکن مدتی در دولت قبل اجرا شد و این وام برای کارگران مستاجر تا سقف 500 میلیون تومان با نظارت دولت قابل دریافت است.
گفتگو در مورد این post