لازم به ذکر است مسئولیت حسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، موسسات اعتباری و کلیه مدیران و کارکنان ذیربط می باشد. عدم اجرای هر یک از بندهای این تبصره (از جمله تاخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت نامه خارج از حدود این قانون) تخلف تلقی و در مراجع ذیصلاح قابل پیگیری است.
پیش از این محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانک های ملی و مؤسسات اعتباری خصوصی گفته بود: بانک مرکزی در دستورالعمل خود رسماً اعلام کرده است که بانک ها موظف به اعطا هستند. تسهیلات وام ازدواج ضامن را می پذیرد، اما گاهی اوقات متقاضیان ممکن است فردی را به عنوان ضامن معرفی کنند که بر اساس ارزیابی بانک، شرایط کافی برای ضامن شدن را ندارد. بر این اساس بانک معرفی ضامن دیگری را اعلام می کند.
وی افزود: اینکه بانک پیشنهاد می دهد برای تسهیلات قرض الحسنه دو ضامن نیاز است موارد استثنایی است که توجیهاتی دارد از جمله اینکه گاهی ضامن اولی که فردی معرفی می کند قدرت بازپرداخت ضعیفی دارد و در اینجا ممکن است بانک ها اعلام کنند. بر خلاف مصوبه بانک مرکزی که متقاضی است یک نفر دیگر را معرفی کنید تا دو نفر ضامن باشند.
در همین راستا و بر اساس قانون بودجه سال 1403 روز گذشته اعلام شد: در خصوص تسهیلات ازدواج پس از احراز اعتبار متقاضیان و در صورت کمبود اعتبار به منظور تامین ضامن، موسسات اعتباری موظف به تایید اعتبار هستند. حساب یارانه یا سهام متقاضیان. یا بستگان درجه یک آنها یا سایر دارایی های مالی آنها یا فقط دریافت سفته و ضامن برای پرداخت تسهیلات.
بانک مرکزی همچنین اعلام کرده است: مردم می توانند هرگونه ناهماهنگی در شبکه بانکی را به بانک مرکزی اطلاع دهند و در صورت مراجعه به شعب و شکایت یا درخواست با سامانه ارتباط عمومی بانک مرکزی (شماره تلفن 2706) تماس بگیرند. ) یا «سامانه رسیدگی به شکایات و ارتباطات مردمی»، درخواست ها و شکایات خود را ثبت کنند و بانک مرکزی قطعاً این موضوع را پیگیری خواهد کرد که یکی از مواردی که مردم باید گزارش دهند، درخواست ضمانت نامه های فراتر از قانون و بخشنامه است.
لازم به ذکر است که تسهیلات قرض الحسنه ازدواج هرگز دوبار پرداخت نمی شود و هر فرد فقط یک بار می تواند از تسهیلات ازدواج استفاده کند.
منبع: زی سان
گفتگو در مورد این post