با استفاده از هوش مصنوعی، محققان یک “مولکول ضربه جدید” ایجاد کردند که می تواند به سلول های سرطانی متصل شود و آنها را از بین ببرد.
به گزارش صبح امروز به نقل از alarabiya، محققان دانشگاه تورنتو به همراه شرکت “Insilico Medicine” با استفاده از یک پلتفرم هوش مصنوعی به نام “Pharma.AI” که متخصص آن است، موفق به یافتن یک درمان بالقوه برای سرطان کبد شدند. در تولید دارو
محققان نتایج تحقیقات خود را در مجله علمی “Chemical Sciences” منتشر کردند و با بیان اینکه با استفاده از هوش مصنوعی تنها در 30 روز توانستند درمانی برای سرطان پیدا کنند، افزودند که این هوش مصنوعی حتی می تواند زمان بقای بیمار را نیز پیش بینی کند.
با استفاده از AlphaFold، یک پایگاه داده ساختار پروتئین مبتنی بر هوش مصنوعی، محققان Pharma.AI را برای یافتن درمانی برای سرطان راهنمایی کردند و یک “مولکول ضربه جدید” ایجاد کردند که می تواند سلول ها را بدون کمک خارجی هدف قرار دهد. سرطان آن را متصل کرده و از بین می برد.
ایجاد داروی بالقوه تنها در 30 روز پس از انتخاب هدف و از طریق سنتز تنها هفت ترکیب انجام شد.
مولکول ضربه ای
پس از دور دوم تولید ترکیب، محققان مولکول ضربه قوی تری را کشف کردند.
به گفته آنها، هر داروی بالقوه ای که از این فرآیند حاصل می شود، قبل از عرضه به بازار باید تحت آزمایشات بالینی قرار گیرد.
الکس ژاورونکوف، بنیانگذار و مدیرعامل Insilico در بیانیهای گفت: «در حالی که دنیا شیفته پیشرفتهای هوش مصنوعی در هنر و زبان شده است، الگوریتمهای هوش مصنوعی مولد ما موفق به طراحی مهارکنندههای قدرتمند سرطان با ساختاری مشتق از آلفافولد شدهاند.»
مایکل لویت، برنده جایزه نوبل شیمی نیز گفت:
این تحقیق شواهد دیگری از ظرفیت هوش مصنوعی برای تغییر فرآیند کشف دارو با سرعت، کارایی و دقت بیشتر ارائه می دهد.
تا سال 2022، آلفافولد با پیشبینی ساختار پروتئین کل ژنوم انسان، پیشرفت بزرگی در هوش مصنوعی و زیستشناسی ساختاری داشت.
در مقایسه با روش سنتی آزمون و خطا، که کند و پرهزینه است و دامنه کشف را محدود میکند، هوش مصنوعی نوید انقلابی سریع در روش کشف و توسعه داروها را میدهد.
هوش مصنوعی درمان سرطان کبد را پیدا کرد! اولین بار در صبح. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post