مبتلایان به بیماری سندرم ناخن زرد با گذشت زمان، ممکن است از بیماری های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) رنج ببرند.
متأسفانه علت این عارضه معمولاً ناشناخته است، اما دلایلی مطرح شده است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:
ژنتیک – اگر فردی در خانواده شما ناخن های زرد دارد، احتمال ابتلای شما نیز به آن بیشتر است.
انواع خاصی از سرطان – در موارد نادر، این عارضه با سرطان مغز استخوان (مولتیپل میلوما)، سرطان ریه، سرطان سینه، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره، لنفوم و برخی سرطان های دیگر مرتبط است.
سندرم های نقص ایمنی – سندرم ناخن زرد گاهی اوقات به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین G (IgG) ایجاد می شود، نوعی کمبود آنتی بادی که در آن بدن به اندازه کافی ایمونوگلوبولین تولید نمی کند، و همچنین کمبود ایمنی متغیر رایج (شرایطی که با عفونت های مکرر مشخص می شود).
بیماری های غده تیروئید – سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ و آسیب دیده)، کم کاری شدید تیروئید و پرکاری تیروئید همراه است.
سندرم نفروتیک – به ندرت، سندرم ناخن زرد نیز می تواند با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه ها به درستی کار نمی کنند) رخ دهد.
به گزارش ایندیپندنت، اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E نیز می تواند باعث زرد شدن ناخن ها شود.
علائم سندرم ناخن زرد
اگرچه زرد شدن ناخن ها یکی از علائم اولیه این سندرم است، اما علائم دیگری نیز وجود دارد که باید مراقب آنها باشیم.
برخی از این علائم عبارتند از: ناخن های زرد، ضخیم و خمیده، ناخن هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن هایی که از بستر ناخن زیرین جدا شده اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از بین رفتن کوتیکول (پوست ناخن) می باشد.
درمان سندرم ناخن زرد
سندرم ناخن زرد معمولاً به عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان بر اساس آنچه باعث ایجاد مشکل برای بیمار شده است، درمان هایی را ارائه می دهند.
برخی از این درمانها شامل آنتیبیوتیکها برای عفونتهای تنفسی، ویتامین E برای ناخنها، کورتیکواستروئیدها برای التهاب، و جراحی زمانی که پوشش ریهها و حفره قفسه سینه پر از مایع میشود، میشود.
به طور کلی می توان گفت که سندرم ناخن زرد بیشتر از زردی ناخن است و می تواند دستگاه تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر کند و در برخی موارد به دلیل ژنتیک یا بیماری های مزمن و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، از طریق روش های درمانی متمرکز قابل درمان است. پس از رفع علائم این عارضه، آن را کنترل کرد.
منبع: سرگرمی
گفتگو در مورد این post