بانک مرکزی عموماً نهادی است که مسئولیت مدیریت و نظارت بر سیاست های پولی یک کشور را بر عهده دارد. وظایف بانک مرکزی شامل تعیین و اجرای سیاست های پولی، نظارت بر نظام بانکی، انتشار پول و مدیریت ارزش پول ملی است. علاوه بر این، بانک مرکزی ممکن است وظایف دیگری مانند نظارت بر روابط مالی بین کشورها و حفظ ثبات مالی را نیز بر عهده بگیرد. عملکرد بانک مرکزی می تواند اثرات قابل توجهی بر اقتصاد کشور داشته باشد و برای حفظ ثبات مالی کشور بسیار حیاتی است.
این مسئول در خصوص اوراق منتشر شده با نرخ 30 درصد اظهار داشت: البته اوراق منتشر شده با نرخ 30 درصد برای تامین مالی سرمایه در گردش تعدادی از شرکت ها به صورت موقت بوده که سقفی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. . موضوع اشکالی ندارد اما باید تاکید کرد که این نرخ برای تامین مالی بانکی نیست و نباید اشتباه گرفته شود.
پیش از این معاون نظارت بانک مرکزی با بانک هایی که رعایت نکردند برخورد می کرد نرخ سود سپرده و امکانات اطلاع رسانی کرده بود.
بر این اساس بانک مرکزی در بخشنامه ای در تاریخ 10 بهمن ماه 1401 مصوبه شورای پول و اعتبار را در خصوص اصلاح نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی به شبکه بانکی ابلاغ کرد که به شرح زیر تعیین شد:
الف) سقف نرخ سود سالانه سپرده های سرمایه گذاری بلندمدت:
1- سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی: 5%
2- سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه سه ماهه: 12%
3- سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت شش ماهه ویژه: 17%
4- سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با سررسید یک ساله: 5.20%
5- سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با سررسید دو ساله: 5.21%
6- سپرده سرمایه گذاری بلند مدت با سررسید سه ساله: 5.22%
ب) نرخ سود قراردادهای غیرمشارکتی بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی حداکثر 23 درصد و نرخ سود مورد انتظار قراردادهای تعاونی قابل درج در قرارداد بانک/موسسه اعتباری غیربانکی با مشتری است. برابر با 23 درصد تعیین شده است.
ج) نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلندمدت ویژه که قبل از سررسید برداشت می شود معادل نرخ سود سپرده سرمایه گذاری مربوط به مدت نگهداری آن با کسر یک واحد درصد خواهد بود.
منبع: عنوان کوتاه
گفتگو در مورد این post